İstanbul

Biri gidiyor diğeri geliyor! Sıradaki Basra Sıcakları

Türkiye, Basra sıcaklarının etkisi altına girerek mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklarla karşılaşıyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde özellikle yüksek sıcaklık etkisi bekleniyor.

Biri gidiyor diğeri geliyor! Sıradaki Basra Sıcakları

Türkiye, Basra sıcaklarının etkisi altına girerek mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklarla karşılaşıyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde özellikle yüksek sıcaklık etkisi bekleniyor. Sağlık uzmanları, aşırı sıcaklara karşı tedbirli olunması gerektiğini belirtiyor.

Türkiye Basra Sıcaklarına Teslim: Güneydoğu'dan Gelen Yeni Hava Dalgası

Türkiye, Eyyam-ı bahur ve Afrika sıcaklarının ardından şimdi de Güneydoğu'dan gelen Basra sıcaklarının etkisi altına girdi. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların, özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olması bekleniyor.

Basra Sıcakları Nedir ve Etkileri Nelerdir?

Basra sıcakları, özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alırken, sıcaklık değerlerinin mevsim normallerinin oldukça üzerine çıkmasına neden oluyor. Bu durum, vatandaşları aşırı sıcaklara karşı daha hassas olmaları konusunda uyarıyor.

Mevsim Normallerinin Üzerinde Seyreden Sıcaklık Değerleri

Diyarbakır Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü'nde görev yapan Meteoroloji Mühendisi Hümeyra Betül Akgül, Basra sıcaklarının etkisiyle sıcaklık değerlerinin mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerine çıkabileceğini belirtiyor. Özellikle Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak gibi illerde 40 ila 45 derece hava sıcaklıklarına ulaşılması öngörülüyor.

Perşembe Günü Maksimum Sıcaklıklara Ulaşılması Bekleniyor

Uzmanlar, Basra sıcaklarının en yüksek seviyelerine Perşembe günü ulaşılmasını bekliyor. Bu tarihten itibaren ise sıcaklık değerlerinde kademeli bir düşüş yaşanması öngörülüyor. Ancak sıcak hava dalgasının etkisi, 14 Ağustos'a kadar devam edecek.

Sağlık Uyarıları: Dışarıda Uzun Süre Kalmaktan Kaçının

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit, aşırı sıcakların insan sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini belirtiyor. Özellikle yaşlı ve tansiyon hastalarının, aşırı sıcakların etkisi altında dışarıda uzun süre kalmaktan kaçınmaları gerektiğine dikkat çekiyor.

Korunma Önerileri: 11:00 ile 16:00 Saatleri Arası Dışarı Çıkmayın

Uzmanlar, vatandaşlara özellikle 11:00 ile 16:00 saatleri arasında dışarı çıkmama önerisinde bulunuyor. Bu saatlerde dışarıda uzun süre kalmanın sağlık açısından riskli olabileceğini vurguluyor. Ayrıca aşırı sıcaklara maruz kalmamak için sık sık su içmek ve serin yerlerde bulunmak önem taşıyor.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 2
    KIZDIM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (1)

Uğur ALAGÖZ

9 ay önce / 09.08.2023

Şu haber başlıklarını atarken biraz dikkat edin. Sıcağa doyduysan alaskaya gidecen kardeşim. Herşey zamanında olacak tabiki. Allah' ın işine karışılmaz. İster yakar, ister buydurur.

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

İlgili Haberler

Meksika’da sıcaklık dereceleri rekor seviyeleri gördü
Dünya

Meksika’da sıcaklık dereceleri rekor seviyeleri gördü

Kuzey Amerika ülkesi Meksika’da başkent Mexico City dahil 10 kentte hava sıcaklığı rekor seviyelere ulaştı.

Burdur ve Isparta dikkat! Hava sıcaklığı düşüyor! Don uyarısı yapıldı
Bölgesel

Burdur ve Isparta dikkat! Hava sıcaklığı düşüyor! Don uyarısı yapıldı

Yağışsız bir Nisan Ayı geçiren Burdur ve Isparta çevresi için meteoroloji tarafından zirai don uyarısı yapıldı. Detaylar haberimizde...

Başkan Gümüş'ten vatandaşlara su uyarısı
Bölgesel

Başkan Gümüş'ten vatandaşlara su uyarısı

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş artan sıcaklık ve içme suyunun azalmasıyla ilgili Bucaklı vatandaşlara çağrıda bulundu.

Sıcaklıklar daha da artıyor! Ortalık cayır cayır yanacak
Bölgesel

Sıcaklıklar daha da artıyor! Ortalık cayır cayır yanacak

Meteoroloji tarafından Burdur, Antalya, Isparta ve Muğla için normalin üzerinde seyreden sıcaklıkların daha da artacağı uyarısı yapıldı.

Antalya'da sıcaklık düşecek, yağmur bekleniyor! Afrika toz fırtınası riski var mı?
Bölgesel

Antalya'da sıcaklık düşecek, yağmur bekleniyor! Afrika toz fırtınası riski var mı?

Antalya'da Nisan ayında 30 derecenin üzerine çıkarak yaz havası yaşanmıştı. Önümüzdeki günlerde ise sıcaklıkların 2 ila 4 derece düşmesi ve Cumartesi günü yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına girilmesi bekleniyor.

Adana'da Şubat rekoru Türkiye'nin en sıcak yeri Karaisalı
Yaşam

Adana'da Şubat rekoru Türkiye'nin en sıcak yeri Karaisalı

Şubat ayında 28,7 derece ile Adana'nın Karaisalı ilçesi Türkiye'nin en sıcak yeri oldu.