Bu detay ile artık kuru fasulye gaz yapmayacak! İşte püf noktası

Kuru fasulye yemeğinizi lezzetli ve gaz yapmadan pişirmek için bu bilgilere göz atın. İşte detaylar...

Bu detay ile artık kuru fasulye gaz yapmayacak! İşte püf noktası

Yaptığınız kuru fasulye yemeği gaz yapıyorsa bu bilgiler işinize yarayabilir. Türk mutfağının en lezzetli kuru fasulyesini yapabileceksiniz.

Kuru fasulye yemeği en çok sevilen yemeklerdendir. Lezzetli kuru fasulye yapabilmek için gaz sorununu ortadan kaldırmak gerekiyor. Faydaları saymakla bitmeyen bu yemeğin en büyük kusuru da bu zaten.

PEKİ KURU FASULYENİN GAZINI NE ALIR?

Fasulyeyi pişirmeden önce haşlama işlemi uygularken tencerenin içerisine 1 çay kaşığı kimyon koymak, gaz yapmasının önüne geçmektedir. Aynı şekilde ve miktarda koyacağınız kekik de benzer bir etki yaparak kuru fasulyedeki gaz yapma sorununu çözecektir. Bu tekniği denemeniz durumunda pişireceğiniz kuru fasulyede asla gaz sorunu oluşmayacaktır.

ISLATIRKEN TUZ EKLEYİN

Fasulyeleri ıslatırken suyun içine bir kaşık ekleyeceğiniz tuz size büyük yardım edecek. Islatılan fasulyelerin yeniden yıkanması da fasulyede biriken asitleri hızlı bir şekilde temizleyecektir.

LOKANTA AŞÇILARININ UYGULADIĞI SIRLAR

Artigercek.com'un derlemesine göre; Lokanta aşçıları, fasulyeyi bir gece önceden mutlaka ıslatmayı unutmuyorlar ve tuzun tamamen içine işlediğinden emin oluyorlar. Fasulyeler düdüklü tencerede değil büyük tencerelerde mutlaka içme suyuyla haşlanıyor. Suyun üzerinde oluşan köpükleri dikkatlice alıyorlar ve fasulyelerin hafif yumuşayana kadar pişmesine de özen gösteriyorlar.

Bu sırları uyguladıkları içinde pişirmiş oldukları kuru fasulye yemeği çok daha lezzetli oluyor. Sizler de kuru fasulye pişirirken bu bilgilerden yararlanın.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden kuru fasulye eğitimi
Bölgesel

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden kuru fasulye eğitimi

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü eğitim ve yayım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Havaların ısınmasıyla birlikte tarım sektörü hareketlenirken tarım teşkilatı da eğitim ve yayım çalışmalarına hız verdi. İlçelerde ve köylerde devam eden çalışmalardan çiftçiler memnun.

Üretimiyle dünyanın dikkatini çekti! 20 bin ton ürün elde ettiler
Yaşam

Üretimiyle dünyanın dikkatini çekti! 20 bin ton ürün elde ettiler

Bitlis, sertifikalı kuru fasulye tohumu üretiminde Türkiye'nin yüzde 75'lik ihtiyacını karşılıyor. Yaklaşık 4 bin ton sertifikalı kuru fasulye tohumu üretimiyle Bitlis, tohumluk kuru fasulyede Türkiye birincisi oldu.

Talihsiz adam eski sağlığına kavuşmak istiyor
Bölgesel

Talihsiz adam eski sağlığına kavuşmak istiyor

Gaziantep’te yaşayan ve 2 yıldır tavuk karası adı verilen göz hastalığıyla mücadele eden Hasan Hüseyin Güneş, gözlerini kaybetme riski ile karşı karşıya. Hastalığı nedeniyle gündüz az gören, gece ise neredeyse hiç görmeyen Güneş, eski sağlığına kavuşmak istiyor.

GAÜN'lü Öğrenci Mustafa Bakır Türkiye 2’ncisi oldu.
Spor

GAÜN'lü Öğrenci Mustafa Bakır Türkiye 2’ncisi oldu.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencisi Mustafa Bakır, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından yapılan yarışmada Türkiye 2’ncisi oldu.

Kepez 'de Doğalgaz  Atağı
Bölgesel

Kepez 'de Doğalgaz Atağı

Antalya Kepez’in batı mahalleleri temiz enerji kaynağı doğal gaz konforuyla buluşuyor. 

Mete Gazoz, Avrupa şampiyonu oldu
Spor

Mete Gazoz, Avrupa şampiyonu oldu

Milli okçu Mete Gazoz, Açık Hava Avrupa Şampiyonası Klasik Yay Erkekler Finali'nde Sloven Den Habjan Malavasic'i yenerek altın madalya kazandı.