Patates kızartmasının sırrı yumurta akında! Ünlü şefin tarifiyle çıtır çıtır

Ünlü şef Dan Kluger, çıtır çıtır patates kızartmasının sırrını açıkladı. Patates kabuklarının faydaları. İşte detaylar...

Patates kızartmasının sırrı yumurta akında! Ünlü şefin tarifiyle çıtır çıtır

Türk mutfağının en sevilen besinlerinden biri şüphesiz ki patates. Kızartma, fırınlama, haşlama ve közleme usulüyle pişirilen patates lezzetiyle tadı damakta bırakıyor. Patates kısa sürede hazırlandığı için çoğu kişinin favori besinleri arasında yer alır. Her mevsim sofralardaki baş yerini alan patates kızarmasını çıtır çıtır bir şekilde yapmak istiyorsanız bunun için bazı yöntemler var. Ünlü ABD'li şef Dan Kluger, çıtır çıtır patatesin sırrını paylaştı.

Patates kızartmasını büyük küçük demeden herkes çok sever. Tadına doyum olmayan çıtır çıtır bir patates kızartmasına kimse hayır diyemez. Ancak patates kızartmasını çıtır hale getirmek için bazı ipuçları var.

Çıtır çıtır patates kızartması için soda kullanılabilir. Bunun için bir kasede soda ve tuzu karıştırın ve patates dilimlerini içine ekleyin. Yarım saat kadar beklettikten sonra patatesleri süzüp kızartın. Soda ile patatesleriniz leziz ve kıtır kıtır olacak. Ancak Ünlü ABD'li şef Dan Kluger, çıtır çıtır patatesin başka bir yöntemini daha açıkladı.

ÇITIR ÇITIR PATATESİN SIRRI

Ünlü ABD'li şef Dan Kluger, fırında sadece 20 dakikada çıtır çıtır kızaran patates kızartması tarifi verdi. Alışılagelmişin dışındaki bu tarifi hemen uygulamak isteyeceksiniz.

Çıtır çıtır patates kızartmasının tarifi paylaşıldı. ABD'li şef Dan Kluger'in uyguladığı yöntemle ilgili detaylara yer verildi.

Sofraları süsleyen kızarmış patatesler mutfaktaki yeni sırrınız olacak. ABD'li şef Dan Kluger, patateslerin bu yöntemle yapıldığında çıtır çıtır olacağından emin olabilirsiniz diyor.

Tekniğini ortaya koyan şef, işleri basit tutmayı seviyorum diyerek, patateslerin sadece 20 dakika içinde yemeye hazır olduğunu söylüyor.

Çıtır çıtır tuzlu patatesler içinse yağın ısıtılması gerekmiyor. Şef, çıtır patates mükemmelliği için yumurta kullanıyor. Peki nasıl?

Dan, patateslerin el oyalamaması için daha küçük bebek patatesler kullanıyor. Daha sonra yumurta beyazlarını bir kasede "sıvı kalmayana kadar" çırpıyor ve karışımı patatesleri kaplamak için kullanıyor.

Tamamen kaplandıktan sonra, patatesleri tuz, karabiber ve istediğiniz herhangi bir şeyle tatlandırıyor ve onları 200C'de sadece 20 dakika fırına koyuyor.

Şef, daha büyük patatesler kullanırsanız fırında ihtiyaç duyulan sürenin biraz daha uzun olabileceğini söyledi ve ekledi: Patateslerin üzerinde çıtır çıtır bir kabuk elde etmenin püf noktası yumurta akıdır. İşte bu kadar 20 dakikada çıtır kızarmış patatesler hazır.

PATATES KABUKLARINI SAKIN ÇÖPE ATMAYIN

En sık tüketilen sebzelerden biri olan patates, zengin mineral ve vitamin içeriğine sahip. Vitamin ve mineral deposu olan bu muhteşem sebze kabuklarıyla birlikte tüketildiğinde adeta mucizeler yaratıyor.

Lezzetiyle herkes tarafından sevilen patates vücut sağlığından cilt sağlığına kadar pek çok alanda fayda sağlıyor.

Patates herkes tarafından sevilerek tüketilen bir sebze. Patatesin vitamini tamamen kabuğunda gizli. Kabuğu ile birlikte pişirilen patates güçlü bir potasyum kaynağı. Patatesi kabuğu ile birlikte pişirip tükettiğinizde metebolizmanızın çok hızlı çalışmasına yardımcı olabilirsiniz.

Patates düzenli ve kararında tüketildiğinde vücut sağlığını korur. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve kolay hasta olmanızı engeller. Patates kabukları güzelce temizlenip soyularak çay gibi demlendiğinde, mide ve bağırsak sorunlarına iyi gelir.

Patates kabukları içerisindeki zengin lif kaynakları ile bağırsakları güzelce çalıştırır. Sindirim sistemini düzenler. Kabızlığı engeller. Bu yönüyle kolon kanserini önler, kalp hastalığı riskini azaltır, metabolizmayı kontrol altında tutmaya yardımcı olur.

Organik patatesin kabuğu içerdiği potasyum, magnezyum ve kalsiyum mineralleri sayesinde kan basıncınızı doğal bir şekilde düzenlemeye yardımcı olur. Bu özelliği ile kalbinizin düzgün çalışmasına yardımcı olur. Patates kabukları, vücudunuzu enfeksiyon ve hastalıklara karşı koruyan anti-enflamatuar ve antioksidanlardan zengindir.

PATATES KABUKLARI CİLDİ YENİLER

Patates kabukları saç ve cilt bakımında da çok sık kullanılır. Patates kabukları cilt lekelerinin görünümünü hafifletir. Cilt tonunu eşitler. Özellikle göz çevresindeki koyu halkaların yok olmasına yardımcı olur. Cildi onarır, tazeler. Cildin aydınlık ve canlı görünmesine yardımcı olur.

Tek yapmanız gereken, şikayetçi olduğunuz bölgeye patates kabuklarını koyup bekletmek. 15-20 dakika beklettikten sonra ılık su ile yıkayabilirsiniz.

SAÇLARIN CANLI VE PARLAK GÖRÜNMESİNİ SAĞLAR

Patates kabukları saç sağlığına da destek olur. Saçların canlı ve parlak görünmesine yardımcı olur. Saç tiplerini besler. Saçların sağlıklı uzamasına destek olur.

Patates kabukları saçlarınıza parlaklık ve ışıltı katmanıza, ayrıca saçın daha hızlı uzamasına yardımcı olabilir. Patates kabuğunu suda kaynatın, bu suyu kafa derinize uygulayın ve 5 - 10 dakika boyunca nazikçe masaj yapın. Normal su ile durulamadan önce 15 dakika daha bekletin.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    BEĞENDİM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

15 Yıllık Tecrübeyle Heybeli Tarım hizmetinizde! Güvenilir Yem, Tavuk ve Yumurta
Tanıtım

15 Yıllık Tecrübeyle Heybeli Tarım hizmetinizde! Güvenilir Yem, Tavuk ve Yumurta

Heybeli Tarım ile kaliteli tavuk ve taze yumurtalara, geniş bir yem yelpazesine ve daha fazlasına ulaşın! Bucak'ta 15 yıllık tecrübemizle hizmetinizdeyiz. Detaylar haberimizde...

Cuma pazarına yumurta satmaya gidiyorlardı! Kazada yaralandılar
Bölgesel

Cuma pazarına yumurta satmaya gidiyorlardı! Kazada yaralandılar

Burdur'un Ağlasun ilçesinde meydana gelen trafik kazasında yumurta satmaya giden karı koca 2 kişi yaralandı. Detaylar haberimizde...

Üreticiler aracıları yumurta fiyatlarının yükselmesinde sorumlu tuttu
Bölgesel

Üreticiler aracıları yumurta fiyatlarının yükselmesinde sorumlu tuttu

Yurt genelinde yumurta fiyatlarının yükselişe geçmesinin ardından gözlerin çevrildiği ve yumurta borsasının belirlendiği Afyonkarahisar’ın Başmakçı ilçesindeki tavukçular, fiyat artışından aracıları sorumlu tuttu.

Sinoplu manavın yumurta notu gülümsetti
Bölgesel

Sinoplu manavın yumurta notu gülümsetti

Sinoplu bir manav, köy yumurtalarının, gezen tavuk yumurtaları ile kıyaslanması üzerine sattığı yumurtaların üzerine esprili bir not yazdı.

Vergiler sıfırlanıyor! Yumurtalar yurtdışına gidiyor
Yaşam

Vergiler sıfırlanıyor! Yumurtalar yurtdışına gidiyor

Türkiye Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı İbrahim Afyon, Türkiye'nin Rusya'ya tavuk yumurtasını eksiksiz olarak sağlamaya hazır olduğunu, teslimatların başladığını söyledi.

Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi hayata gecti
Yaşam

Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi hayata gecti

Kocaeli’de "Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi" projesi çerçevesinde üreticilere yüzde 50 hibe ile teslim edilen tavuklar ilk yumurtalarını vermeye başladı