Bu emeklilere kötü haber! Bu ifadelerle duyurdu...

SGK uzmanı Ali Tezel, emeklilere 5 bin TL ikramiyede yeni detaylar paylaştı. Buna göre, SGDP'li çalışanlar, 5335/30 gereğince emekli aylığı kesilmeden kamuda çalışanlar, vergi mükellefi olanlar ve ziraat odalarına kayıtlı olanlar ikramiyeden yararlanamayacak.

Bu emeklilere kötü haber! Bu ifadelerle duyurdu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli vatandaşlara kabine toplantısı sonrasında müjde vermiş ve 5 bin TL ikramiye verileceğini duyurmuştu.

Erdoğan, toplantı sonrasında bununla ilgili olarak "Bilhassa emeklilerimizin yaşadığı sıkıntıları çok iyi biliyorum. Bunun için bakanlarımıza yeni hazırlıklar yapmaları noktasında gerekli talimatları vermiştim. Kabine toplantımızda yaptığımız kapsamlı değerlendirmelerin ardından emeklilerimizi rahatlatacak yeni bir karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler kasım ayının ilk yarısı itibariyle emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacaktır. Yılbaşında emeklilerin durumunu tekrar gözden geçirecek, inşallah o zaman da her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz.12,2 milyon emeklimizi doğrudan etkileyen, aldığımız bu kararın hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullanmıştı.

İkramiyelerin 15 Kasım'dan itibaren ödenmesi beklenirken SGK uzmanı Ali Tezel'den dikkat çeken açıklamalar geldi ve kimlerin 5 bin lira alacağını açıkladı.

Tezel, aynı zamanda 7500 lira emekli maaşı alan vatandaşlara kötü bir haberi de verdi.

İşte Tezel'in sosyal medya üzerinden yaptığı o açıklamalar....

Emekliye 5000 lira kanunu çıktı.

1-SGDP'li çalışana yok.

2-5335/30 gereğince emekli aylığı kesilmeden kamuda çalışanlara yok

3-Nereden emekli olursa olsun vergi mükellefi olanlara (bakkal, kuruyemişçi) LTD ŞTİ ortaklarına, anonim şirketlerin hem ortak hem de YK üyesi olanlarına yok.

5000 lira emekli ikramiyesini cumhurbaşkanımız ve yardımcısı ile bakanlar da alabilecekler.

Şu an 7500 TL olan SSK-Bağ-Kur taban aylığı yeni bir yasa ile değiştirilmezse 2024 ocak ayında onlara yine artış yapılmayıp 7500 almaya devam edecekler.

Ziraat odalarına kayıtlı olan emeklilere de 5000 lira ikramiye yok.

Kaynak: Medya Tava

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Emekli ikramiyesini çocuklar için kullandı
Bölgesel

Emekli ikramiyesini çocuklar için kullandı

Özel bir bankada emekli olan Işıl çiftinin, emekli ikramiyesi ve ailesinin de desteği ile Adıyaman’ın Kahta ilçesine bağlı Taşlıca Köyünde yaptırdığı ilkokul düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Dikkat Emekliler! Dolandırıcılar Sanal Ortamda Devriye Geziyor!
3. Sayfa

Dikkat Emekliler! Dolandırıcılar Sanal Ortamda Devriye Geziyor!

Emekli maaşlarında yaşanan promosyon hareketliliği ile birlikte dolandırıcılar da sanal ortamlarda devriye gezmeye başladı. ‘Banka promosyonu arttırdı’ ve ‘maaşınızı evinize kadar getiriyoruz’ gibi vaatlerle telefona gönderilen linkler üzerinden emekliler dolandırılıyor.

Ertemur Emeklilerimizi yalnız bırakmayacağız dedi
Bölgesel

Ertemur Emeklilerimizi yalnız bırakmayacağız dedi

Emeklilere yönelik açıklamalarda bulunan CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, “Emeklilerimizin alamadığı haklarını bir nebze telafi edebilmek adına Pamukkale Belediyesi’ni aldığımızda sosyal ve ekonomik desteklerimizle yanlarında olacağız” dedi.

Seferihisar’da emeklilere Destek Ödemesi!
Yaşam

Seferihisar’da emeklilere Destek Ödemesi!

Seferihisar Belediyesi, ilçede başvuru şartlarını sağlayan 135 emekli vatandaşın hesabına 2 bin TL yatırıldığını duyurdu.

Emekliler merakla bekliyordu! Emekli bayram ikramiyeleri bu tarihte hesaplarda
İş Dünyası

Emekliler merakla bekliyordu! Emekli bayram ikramiyeleri bu tarihte hesaplarda

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin merakla beklediği Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 2-5 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatırılacağını açıkladı.

Gününde Emekli Olamayan Çiftçilere Müjde!
Yaşam

Gününde Emekli Olamayan Çiftçilere Müjde!

Üye kayıtlarını usule uygun yapmadığı iddia edilen Yenişehir Ziraat Odası’nın hatası yüzünden gününde emekli olamayan çiftçinin sorunu çözüldü.