Bu sorun her geçen gün artıyor! Uzmanlardan ailelere umut veren açıklama

Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre kısırlık sorunu her geçen gün artıyor. Uzmanlar, gelişen teknoloji ve modern tıp teknikleriyle bebek hasreti çeken ailelere mutluluğa ulaşabildiklerini söylüyor.

Bu sorun her geçen gün artıyor! Uzmanlardan ailelere umut veren açıklama

Bu sorun her geçen gün artıyor! Uzmanlardan ailelere umut veren açıklama - Dünya Sağlık Örgütü’nün yayınladığı oranlara göre kısırlık sorunun giderek arttığını hatırlatan Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı Op. Dr. Ali Fuat Şengör, “Rapora göre, küresel yetişkin nüfusun yaklaşık yüzde 17,5’i ya da yaklaşık her altı kişiden biri, tedavi eksikliği nedeniyle kısırlık sorunu yaşıyor” dedi.

Dünyadan her geçen gün artan kısırlık sorununa dikkati çeken Vitale Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Ali Fuat Şengör, Dünya Sağlık Örgütü’nün yayınladığı rakamları hatırlatarak; “Ne yazık ki kısırlık her geçen gün artıyor. Çiftler anne-baba olma özlemiyle pek çok yönteme başvuruyor. Gelişen teknoloji ve modern tıp teknikleriyle artık bebek hasreti çeken ailelere mutluluğa ulaşabiliyor. Bu konuda, yurtdışından da Türk hekimleri ve Türk hastaneleri olarak yoğun talep görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Küresel çapta bir sağlık problemi

Çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin endişeli mücadelesinin giderek sık olarak görülen bir durum olduğunun altını çizen Op. Dr. Şengör, “Infertilite, 1 yıllık korunmasız ilişkiye rağmen gebelik durumunun oluşmamasıdır. Dünya genelinde 6 çiftten 1’i çocuk sahibi olmakta zorlanırken, bunun nedenlerinin başında kısırlık geliyor. Küresel çapta bir sağlık sorunu olan kısırlık kadın ya da erkeklerde farklı sebeplerden dolayı ortaya çıkıyor. Bu nedenle kısırlıkta belirleyici faktörlere dikkat edilmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.

"Çiftlerin bu mutluluğu tatmasına vesile oluyoruz"

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden sonra en çok doğum yapılan hastane olan Vitale Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi, bölge hastanesi olma yolunda ilerliyor. Bebek sahibi olmak isteyen ancak doğal yolla gebelik haberi alamayan çiftlerin çoğunlukla hastanelerine başvurduklarını söyleyen Vitale Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Ali Fuat Şengör, “Bebek umudunu kaybetmiş çiftlerin artık anne ve baba olması gelişen teknolojiyle daha da mümkün. Hastanemizde uyguladığımız tanı ve tedavilerle çiftlerin bu mutluluğu tatmasına vesile oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Erkekte sigara alkol tüketimi sperm kalitesini düşürüyor

Bebek problemi yaşayan çiftlerde görülen sorunların yüzde 65 sebebinin kadın faktöründen, geri kalanının ise erkeklerin sperm faktöründen kaynaklandığını belirten Op. Dr. Şengör, “Kadınlardaki rahim yapısının yanı sıra kadınlarda yer alan tüplerin durumu da önemli bir faktördür. Ayrıca erkeğin sperm yapısı da önemli bir faktördür. Tabi bunların yanı sıra günümüzde artık evlilik yaşının da ilerlemesi de etkilidir. Farkına varmadan maruz kalınan kimyasal madde ve enfeksiyonlar da etken olmaktadır. Erkeklerin sigara, alkol tüketimi veya ateşli hastalıklardan geçirmesi de sperm kalitesinde düşme nedeni olmaktadır” dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.