Burdur / Bucak

Bucak'a Millet Ormanı Geliyor! Burada her şey olacak

Bucak Orman İşletme Müdürlüğü, son yıllarda artan yangınlar sonrasında halkın ihtiyaç duyduğu piknik ve etkinlik alanlarından biri olan "Millet Ormanı" projesini hayata geçiriyor.

Bucak'a Millet Ormanı Geliyor! Burada her şey olacak

Bucak'a Millet Ormanı Geliyor! Burada her şey olacak

Bucak Orman İşletme Müdürü Mustafa Ersoy, yaptığı açıklamada Bucak ilçesinde son yıllarda çıkan yangınlar sonrasında halkın piknik ve etkinlik yapabileceği bir alana olan ihtiyacının arttığını belirtti. Bucak Belediyesi'nin de destek verdiği bir çalışma ile Yetmişevler Mahallesi ile Kent Ormanı arasına "Millet Ormanı" projesini hazırladıklarını ifade etti. Bu projeyle ilgili ayrıntıları paylaşan Ersoy, "Millet Ormanı"nın toplamda 212 dekarlık bir alanda yer aldığını açıkladı.

Millet Ormanı projesinin amacının, vatandaşların rahatlıkla piknik, spor, yürüyüş, bisiklet sürme ve diğer etkinlikleri gerçekleştirebileceği alanlar yaratmak olduğunu vurgulayan Ersoy, projenin etaplar halinde hayata geçirileceğini ifade etti. İlk etapta ateşli piknik üniteleri, kamelyalar, barbeküler gibi ihtiyaçların düşünüldüğü alt yapıların oluşturulduğunu açıkladı.

Ayrıca, projenin trafik güvenliğine de katkı sağlamak amacıyla düğünlerden dönen vatandaşların daha güvenli bir yol kullanabileceği bir araç yolunun inşa edildiğini belirtti. Ersoy, vatandaşların orman yangınlarına karşı duyarlı olmalarını ve devletin tedbirlerine uygun davranmalarını istedi.

Ersoy, son olarak, projenin amacının vatandaşların daha kontrollü ve güvenli bir şekilde piknik yapabileceği, aileleriyle zaman geçirebileceği nezih alanlar oluşturmak olduğunu vurgulayarak, vatandaşlardan bu duyarlılığı sürdürmelerini ve hizmet ettikleri yaşam alanlarını daha iyi hale getirmek için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Bucak'ta Millet Ormanı yapılıyor

Bucak Orman İşletme Müdürü Mustafa Ersoy yaptığı açıklamada, "Bucak Orman İşletme Müdürlüğü olarak Bucak Belediyemizin de desteğiyle Bucak ilçemizde son yıllarda çıkan yangınlar sonrası halkımızın piknik yapabileceği, ateşli piknik yapabileceği etkinlik yapabileceği ihtiyacı doğduğunu görüyoruz. Bizler de hissettik. dolayısıyla Kent Ormanı ile Yetmişevler Mahallesi arasına Millet Ormanı projemizi hazırladık. Bundan sonrası kent ormanı vatandaşımızın zihinlerinde hep kent ormanı olarak biline geliyor zaten. Hemen bunun yanında şehir tarafında millet ormanı olarak da bir proje alanımız olacak. Halkımızın hizmetine sokulmuş olarak Millet ormanı projesi iki yüz on iki dekarlık ormanlık bir alandadır burada. Millet Ormanı Projemizle piknik alanları spor alanları, yürüyüş, bisiklet ve spor yapma çocuk oyun alanları, nezih ortamlarda etkinlik yapıp, zaman geçirebileceği vatandaşlarımızın tesisler inşa edeceğiz.

Piknik etkinliklerden sadece birisi

Bu tabii ki etap etap yapılacak. Ilk etapta biz yapımına şu anda başladık. ilk etapta umumi ihtiyaçlar, alt yapıları yapıyoruz ateşli piknik üniteleri, kamelyalar, barbeküler, bütün çöp aksesuarlarıyla birlikte düşünülmüş bir şekilde. Bunun yanında kafeterya, kır düğün alanı, etkinlik alanı, değişik etkinlik alan, etkinliklerin yapılabileceği alan bisiklet yolları, ve yaya yolları Bu millet ormanıyla birlikte bir uçtan girecek diğer tarafa ilerleyecek. Tur yapacak. Tur halinde tekrar başa dönecek. Dolayısıyla ilçemizden gelen vatandaşlarımız rahatlıkla bu etkinliğini yapabilmiş olacaktır.

Kent Ormanında trafik kazaları için yeni çözüm

Bu millet ormanı projemizde en büyük düşündüğümüz konulardan birisi de Kent Ormanı'nda özellikle düğünlerde dönüşte Kent Ormanı kavşağında kazalar olabiliyordu. Biz şimdi Onaç Köprüsü'nün oradan girişle TOKİ okulunun kenarından millet ormanına giriş millet ormanından devamla Kent Ormanı'na ulaşımı sağlıyoruz. Araç yolu yapıyoruz. Dolayısıyla bundan sonra Kent Ormanı'nda düğünden çıkan bir vatandaşımız aracıyla Kent ormanı kavşağına varmadan millet ormanı içerisinden ilçemize geri dönüş yapabilecektir. Dolayısıyla trafik kazası yönünden de bunu önüne geçmek hedeflenmiştir. 

Orman yangınları yönünden şu anda daha riskli günlerin içerisindeyiz. Vatandaşlarımızın son iki yıldır çok duyarlı olduğunu zaten biz görüyoruz, hissediyoruz devlet olarak devletimizin gücüyle ve çalışanları olarak biz de tedbirlerimizi arttırdık. Vatandaşlarımızdan bu duyarlılığı her zaman devam ettirmelerini diliyoruz Tabii ki biz de vatandaşlarımız için hizmet etme adına bu şekilde yaşam alanları oluşturmaya çalışıyoruz ki daha kontrollü sahalarda pikniklerini çocuklarıyla kendileri aileleriyle vakit geçirebilecekleri nezih ortamları oluşturmayı hedefliyor" dedi.

Millet Ormanında ilk etap ne zaman bitecek ?

Bucak Orman İşletme Müdürü Mustafa Ersoy, yaptığı açıklamada, millet ormanı projesinin etaplar halinde gerçekleştirildiğini ve bu yıl sonuna kadar ilk etap tesislerinin tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti. Bu etapta piknik alanları, spor sahaları, kamelyalar, barbeküler gibi tesislerin yer aldığını açıkladı. Ersoy, projenin ikinci etap hedeflerinin ise restoran, macera parkurları, şelale, süs havuzu, havuz ve spor etkinliklerinin bulunduğu alanları içerdiğini söyledi.

Konuşmasının devamında ise Mustafa Ersoy, " ilk etabımızı bu yıl sonuna yani kasım aralık ayında bu bahsettiğim ilk etap tesisleri tamamlamayı hedefliyoruz. Akabinde ikinci etap hedeflerimiz olarak da restoran macera parkurları, şelale, süs havuz akan bir suyla, havuz, spor etkinliklerinin olduğu, voleybol, basketbol sahaları gibi tabii çevre düzenlemeleriyle birlikte.

Düzenlendi yaşam alanına çevrildi

Bu sahamızın içerisinde yıllardır hafriyat dökülmüş devasa bir alan vardı. Bu alanı biz rehabilite ettik. Şu anda düzledik ve yaşam alanına çevirdik. Dolayısıyla uzun yılları da hedefleyerek belki de ilerleyen zamanlarda konserlerin yapılacağını görmek istiyoruz buralarda dolayısıyla yılbaşından sonra da bu bahsettiğim ikinci etap tesisleri de yapmayı planlıyoruz.

Zorunlu giderleri karşılayacak ücret

Ama biz şu anda devlet kurumu olarak yapıyoruz bu tesisimizi. Zaten Kent Ormanı'nda olduğu gibi diğer tesisleri düşünüldüğünde çok cüzi bir ücret almaya çalışarak sadece içerideki zorunlu giderleri karşılayacak kadar bir ücret olabilir. O da dediğim gibi zamanla netleşecektir. Bu tesisleri yaparken tabii şunu da özellikle belirtmek istiyorum. devletimizin ödenek anlamında destekleriyle biz bu tesisleri yapmaya çalışıyoruz ve yapıyoruz. Burada çok ciddi destekler var devletimizden.

Bucak Belediyesinden destek

Bu tesisi yaparken Bucak Belediyemizle birlikte ortaklaşa çalışmalar yapıyoruz Bucak Belediyemizin içme suyu, kanalizasyon, yol vesaire, çevre düzenlemesi birçok desteği var. Fen İşleri Müdürlüğü olsun, Sufe Kanalizasyonu olsun, park ve bahçeler olsun Yani direkt herhangi bir pazarlık verme yolu kullanılmayacak, kullanılamayacak. Mevzuaten ihaleye çıkarılacak. Bu şekilde işlettirilecek Dolayısıyla belediye Başkanımız Sayın Emrullah Ünal Bey'in nezdinde bütün çalışanlarına ben teşekkür ediyorum şimdiden. Çalışmalarımız devam ediyor. Şu anki yapılan millet ormanı tesislerinin işletmeciliği mevcut mevzuatımıza göre ihale yapılacak" ifadelerine yer verdi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 4
    BEĞENDİM
  • 2
    SEVDİM
  • 2
    ŞAŞIRDIM
  • 2
    GÜLDÜM
  • 2
    ALKIŞ
  • 1
    ÜZÜLDÜM
  • 1
    BEĞENMEDİM
  • 0
    KIZDIM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Millet Ormanında son durum ne? İşte yapılan çalışmalar
Bölgesel

Millet Ormanında son durum ne? İşte yapılan çalışmalar

Burdur'un Bucak ilçesinde yapımına başlanan Bucak Millet Ormanı'nda ilk etap çalışmaları hız kazandı. Projenin tamamlanmasıyla Bucak'a önemli bir sosyal yaşam alanı kazandırılacak.

Millet Ormanı Antalya’da, Kepez’e yapılıyor
Yerel Yönetim

Millet Ormanı Antalya’da, Kepez’e yapılıyor

Başkan  Tütüncü yaptığı paylaşımda  Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı '81 İle 81 Millet Ormanı' Antalya’da, Kepez’e yapılıyor. 

Tarım ve Orman Bakanlığından Millet Ormanı projesi
Yaşam

Tarım ve Orman Bakanlığından Millet Ormanı projesi

Trabzon’un Araklı ilçesinde çöp döküm sahası olarak gündeme gelen ve tartışmalara yol açan Turup bölgesinde Tarım ve Orman Bakanlığınca Millet Ormanı yapılıyor.

Vali Öksüz, Bucak'ta Millet Ormanı çalışmalarını inceledi
Bölgesel

Vali Öksüz, Bucak'ta Millet Ormanı çalışmalarını inceledi

Burdur Valisi Türker Öksüz, Bucak İlçesinde bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulundu. Bucak Millet Ormanı çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Öksüz, bu önemli yatırımın hayırlı olmasını diledi.

Bucak Millet Ormanı'nın tamamlanmasına az kaldı
Bölgesel

Bucak Millet Ormanı'nın tamamlanmasına az kaldı

AK Partili Oğuz, Bucak Millet Ormanı projesini ziyaret etti. Ziyaret sırasında projenin tamamlanma aşamasına geldiğini belirten Oğuz, bölge halkının yakında bu alanı kullanabileceğini söyledi.

Bucak Millet Ormanı çok yakışacak
Bölgesel

Bucak Millet Ormanı çok yakışacak

Burdur Bucak'ta yürütülen Millet Ormanı Projesi, halkın güvenli ve keyifli zaman geçirebileceği bir doğa alanı oluşturmayı hedefliyor. Detaylar haberimizde.