Burdur

Emekli maaşlarına düzenleme talimatı

Emekli aylıklarına yapılan temmuz zammından memnun olmayan emekliler için Cumhurbaşkanı Erdoğan düzenleme talimatı verdi. İşte detaylar...

Emekli maaşlarına düzenleme talimatı

Emekli aylıklarına yapılan temmuz zammından memnun olmayan emekliler için Cumhurbaşkanı Erdoğan düzenleme talimatı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temmuz ayında aldıkları yüzde 25'lik zamdan memnun olmayan ve geçim sıkıntısı şikayetleri artan emekliler için talimatı verdi. Emekli aylıklarında iyileştirme talepleriyle ilgili konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Emeklilerle ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarını aldık ve çalışmaya başladık. Vatandaşlarımızın taleplerine kayıtsız kalmayız. Tüm imkanları daha da zorlayarak gerekeni yapacağız" dedi.

Emekli maaşlarına temmuzda yapılan yüzde 25'lik zam milyonları memnun etmedi. Geçim sıkıntısı çektiklerini belirterek maaşlara düzenleme isteyen emeklilerin beklediği müjde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Erdoğan'ın emekli maaşlarına düzenleme yapılması için talimat verdiğini söyledi.

 

"GEREKENİ YAPACAĞIZ"

Emekli aylıklarında iyileştirme talepleriyle ilgili konuşan Bakan Işıkhan, "Emeklilerle ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarını aldık ve çalışmaya başladık. Bu zamana kadar ne emeklilerimizin ne de diğer vatandaşlarımızın taleplerine kayıtsız kalmadık, bundan sonra da kalmayız. Tüm imkanlarımızı hatta imkanları daha da zorlayarak gerekeni yapacağımızın bilinmesini özellikle belirtmek istiyorum." dedi.

EKİM AYINI İŞARET ETMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Çorum'a giden Bakan Işıkhan'a, bir vatandaş emeklinin sorunlarından bahsetmişti. Işıkhan ise, "Çok rahat olun, lütfen. Cumhurbaşkanımız talimat verdi bize. Çalışıyoruz. Söz verdik. Meclis açılır açılmaz, inşallah…" diyerek Meclis'in açılacağı ekim ayını işaret etmişti.

EN DÜŞÜK MAAŞ 7.500 TL'DE KALDI

Temmuzda yüzde 25'lik zammı kök maaşa göre alan emeklilerin bir bölümünün maaşları artmadı. Seçim öncesi 5.500 TL'den 7.500 TL'ye çıkan en düşük emekli maaşı temmuzda da 7.500 TL'de kaldı. Bu durum milyonların tepkisini çekerken, hükümet düzenleme için kolları sıvadı.

haberler

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 2
    KIZDIM
  • 2
    BEĞENMEDİM
  • 1
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

SGK Denetimleri Sonucu Emekli Maaşları Kesilecek! Kimler Risk Altında?
İş Dünyası

SGK Denetimleri Sonucu Emekli Maaşları Kesilecek! Kimler Risk Altında?

SGK, usulsüzlük yapan emeklilere yönelik denetimleri sıkılaştırdı. Hangi durumlarda emekli maaşları kesilir? Risk altında olan emekliler kimler? Detaylar haberimizde...

En Düşük Emekli Maaşları Yetersiz, Adaletsizlik Yaratıyor
Bölgesel

En Düşük Emekli Maaşları Yetersiz, Adaletsizlik Yaratıyor

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, TBMM'de yaptığı konuşmada, 2024'ün emekliler yılı olacağı iddialarına karşı çıkarak, en düşük emekli aylıklarının yetersiz olduğunu ve adaletsizlik yarattığını belirtti.

Emekli maaşlarına ek zam yolda!
Bölgesel

Emekli maaşlarına ek zam yolda!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla emekli maaşlarına ek zam için çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar sonucunda emekli maaşlarına nasıl bir artış yapılacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

Enflasyon farkı memur ve emeklinin maaşını nasıl etkileyecek?
İş Dünyası

Enflasyon farkı memur ve emeklinin maaşını nasıl etkileyecek?

Ağustos ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte memur ve emeklinin alacağı enflasyon farkı da belli oldu. Memur ve memur emeklisi ocak ayında alacakları yüzde 15'lik zamma şimdiden enflasyon farkı almaya hak kazandı.

Görüşmeler Başladı İşte Memur ve Memur Emeklilerinin Talepleri
Bölgesel

Görüşmeler Başladı İşte Memur ve Memur Emeklilerinin Talepleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde yapılan 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri başladı. Memur-Sen'in talepleri, 2024-2025 yıllarında toplamda yüzde 110 zam içeriyor.

Emekli maaşlarına zam sonrası gözler yanı aylıklarda
Bölgesel

Emekli maaşlarına zam sonrası gözler yanı aylıklarda

Emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapılacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri 17 Temmuz'dan itibaren yeni aylıklarını hesaplarında görecek.