Burdur / Bucak

Bucak Belediyesi Spor Kompleksi Açıldı

Bucak Belediyesi Barbaros Mahallesine Futbol sahası, tenis sahası, voleybol ve basketbol sahasından oluşan spor kompleksinin açılışını 25 Ağustos Perşembe günü Saat 14:30’da gerçekleştirildi.

Bucak Belediyesi Spor Kompleksi Açıldı

Bucak Belediyesi Barbaros Mahallesine Futbol sahası, tenis sahası, voleybol ve basketbol sahasından oluşan spor kompleksinin açılışını 25 Ağustos Perşembe günü Saat 14:30’da gerçekleştirildi.

Açılışı yapılan Bucak Belediyesi Spor Kompleksi, halı saha, tenis kortu, basketbol sahası ve voleybol sahasını içerisinde barındırıyor.

Spor Kompleksi açılışına Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu,Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik, Yasin Uğur, Ak Parti İl Başkanı Volkan Mengi, Ak Parti Bucak İlçe Başkanı Mustafa Oğuz,Sivil Toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri , resmi kurum ve kuruluşların daire müdürleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde konuşma yapan Belediye Başkanı Emrullah Ünal “Sayın Kaymakamım, sayın milletvekillerim, il ve ilçe başkanım, meclis üyelerim, muhtarlarımız, Kıymetli misafirler, değerli genç kardeşlerim ve onların kıymetli aileleri hepinizi saygıyla selamlıyorum.Spor Şehri Bucak iddiamızda çok şükür birçok spor tesisini Bucak’ımıza kazandırdık. Kazandırmaya da devam ediyoruz. Spora önem veren bir belediye başkanıyım. Sporun birleştirici gücüne inanıyorum. Bucak Belediyesi olarak Sporu daha geniş kitlelere yaymak, 7’den 70’e toplumun tüm kesimleri sporla buluşturmak amacıyla 20 mahallemizde “Spor Mahallemde” adı altında güreşten, basketbola, futboldan, tenise kadar pek çok sportif ekinliği çocuklarımızla buluşturduk. Bisiklet Federasyonumuzla birlikte 1. Bucak Bisiklet yol yarışlarını Bucak’ımıza kazandırdık. I. Ulusal Olta Balıkçılığı Yarışması düzenledik.Beden Eğitim Öğretmenliği Kursları açarak gençlerimizin spor eğitimine büyük önem veriyoruz. Atlı Binicilik Etkinliği ile atçılık sporunu gençlerimizle buluşturduk.1. Bölgesel Bucak Bisiklet Festivali ile bisiklet kültürünü toplumun geneline yayıyoruz.Okçuluk festivali düzenleyerek bir Mete Gazoz’da Bucağımızdan neden çıkmasın dedik. Yoğun katılımla Doğa Yürüyüşleri gerçekleştirdik. Şehrimize açık yüzme havuzu kazandırdık. Yüzme, tenis, judo, güreş, basketbol, halk oyunları, futbol gibi 7 farklı branşta GSB İlçe Müdürü ile spor kursları düzenliyoruz. Bucak Belediyesi Oğuzhanspor’umuzun yaz futbol okullarını 250 gencimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Bu sürede Bucak Belediyesi Doğa Sporları Kulübünü kurduk. 8 farklı branşta bu derneğimiz gençlerimize yönelik sportif etkinlikte bulunuyor. Amatör Spor Kulüplerine düzenli olarak hem malzeme hem de maddi destekte bulunuyoruz. Kadınlarımıza yönelik öz Savunma Eğitimleri gerçekleştirdik. Yaşlılarımıza yönelik özel spor aletlerinin olduğu bir spor alanı oluşturduk. Tüm parklarımıza spor aletleri koyduk. 7 adet Basketbol, tenis, futbol ve voleybol sahası inşa ettik. Kaypay, paten ve bisiklet parkı, skate parkı hizmete açtık.

Görüyorsunuz spor noktasında çok önemli çalışmalara imza attık.Bucaklı çocuklarımızın gençlerimizin genlerinde spor aşkı var. Yaptığımız her sportif etkinliğe yüzlerce binlerce gencimiz başvuruda bulunuyor. Sadece yüzme kurslarımıza başvuru sayısı 1500’ü aştı. Diğer branşlarımıza da yoğun talep var. Hayata geçirdiğimiz her sportif etkinliğe birçok gencimizi başvuruda bulunuyor. Ailelerimiz de bunu takip ediyor.Kıymetli misafirler, değerli genç kardeşlerim, sizlere yeni spor yatırımlarımız ile ilgili de bilgi vermek istiyorum. Şuanda Bucağımıza yeni FİFA standartlarında bir sentetik futbol sahası ve 4’lü soyunma odası yapıyoruz. Yarı olimpik yüzme havuzumuzun ise yeniden ihalesine çıkıyoruz. Çim sahamızın Saha aydınlatması için ihaleye çıktık. Bu sahamızda akşamlarıda çeşitli etkinlikler yapabileceğiz.  Yine önemli bir yatırıma daha imza atıyoruz. 11 yeni sentetik halı saha yapıyoruz.Bunlardan bir kısmı toprak sahalarımızı sentetik çim saha yapma şeklinde olacak. Bir kısmını ise yeni sıfırdan saha yapacağız. Gençlerimize yönelik sentetik buz pateni pistimizin yapımına ise tamamlamak üzereyiz. Yine kent ormanı alanımızda 2 yeni tenis kortu inşa edeceğiz. Sportif etkinlik olarak ise Türkiye Oryantiring Şampiyonasına ev sahipliği yapacağız. Biz sıkıcı şehirlerin gelişemeyeceğine inanıyoruz. Bunun için gençlerimize yönelik sportif ve kültürel yatırımcılarımızı arttırarak devam ediyoruz.Kıymetli misafirler,Bugün Yine Barbaros mahallemizde içinde futbol sahası, tenis sahası, voleybol ve basketbol sahasının bulunduğu spor kompleksini Bucağımıza kazandırıyoruz. Barbaros Mahallesi 2240 sokakta bulunan 5373 m2’lik spor tesis alanına standart ölçülerde 20x40 ebatlarında Futbol sahası, 32x18 ebatlarında Basketbol Sahası, 36,57x18,27 ebatlarında Tenis sahası, bisiklet ve yürüyüş yollarının, spor aletlerinin ve dinlenme yerlerinin de bulunduğu spor kompleksimizin yapım çalışmalarını tamamladık. Futbol sahasını Spor Toto Teşkilat Başkanlığımızın destekleriyle yaptık. Spor Kompleksimizin diğer saha ve donatılarını ise belediyemiz imkânları ile gerçekleştirdik. İlçemize hayırlı olmasını temenni Ediyor, saygılarımı sunuyorum.” Dedi

Açılış töreninde Ak Parti Bucak İlçe Başkanı Mustafa Oğuz, Ak Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ve Bucak İlçe Kaymakamı konuşma yaptı.

Yapılan duaların ardından açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Protokol üyeleri spor sahalarında karşılıklı gösteri maçı yaptılar.  

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Muhtar Adayı Ali Uğurtay, Konak Mahallesi için vaatlerini sıraladı
Bölgesel

Muhtar Adayı Ali Uğurtay, Konak Mahallesi için vaatlerini sıraladı

Muhtar Adayı Ali Uğurtay, Konak Mahallesi için vaatlerini sıraladı - Burdur'un Bucak ilçesinde seçim çalışmalarıyla herkesin beğenisini kazanan Konak Mahallesi Muhtar Adayı Ali Uğurtay, vaatlerini sıraladı.

Uzman doktor Nur Banu Tatar Başaran, Bucak Devlet Hastanesinde göreve başladı
Bölgesel

Uzman doktor Nur Banu Tatar Başaran, Bucak Devlet Hastanesinde göreve başladı

Uzman doktor Nur Banu Tatar Başaran, Bucak Devlet Hastanesinde göreve başladı - Burdur'un Bucak ilçesinde,Uzman doktor Nur Banu Tatar Başaran hasta kabulüne başladı.

Burdur'da ambulansla araç çarpıştı!
Bölgesel

Burdur'da ambulansla araç çarpıştı!

Burdur'da meydana gelen kazada ambulans ve hafif ticari araç çarpıştı. Kazada herhangi bir yaralanma olmazken, araçlarda maddi hasar oluştu.

Kayseri'de feci kaza: 1 ölü 3 yaralı
3. Sayfa

Kayseri'de feci kaza: 1 ölü 3 yaralı

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde otomobil ile çarpışan motosikletin savrulduğu kazada 1 kişi hayatını kaybederken 3 kişi yaralandı.

Kırıkkale'de traktörler alev alev yandı
3. Sayfa

Kırıkkale'de traktörler alev alev yandı

Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesinde tarla süren çiftçinin traktörü alevlere teslim oldu.

Sefa Altun, Bucak Devlet Hastanesinde göreve başladı
Bölgesel

Sefa Altun, Bucak Devlet Hastanesinde göreve başladı

Sefa Altun, Bucak Devlet Hastanesinde göreve başladı - Burdur'un Bucak ilçesinde, Bucaklı doktor Sefa Altun hasta kabulüne başladı.