Bucak Belediyesi Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) öncülüğünde Antalya’da düzenlenen “Uluslararası Coğrafi İşaretler Sempozyumu ve Sergisi”nde Bucak Salebinin tescil belgesini aldı. Kongrede misafirlere Bucak salebi ikram edildi. Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal program çercevesinde tosmankara helvası, çanak ekmeği ve Bucak tarhanasının da coğrafi işaret belgesi alması için yetkililerle görüştü.
Uluslararası Coğrafi İşaretler Sempozyumu ve Sergisi Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO), Gürcistan Fikri Mülkiyet Merkezi ve Azerbaycan Fikri Mülkiyet Ajansı işbirliğiyle Antalya’da düzenlenen sempozyuma birçok ülkeden temsilciler katıldı.
TÜRKPATENT Başkanı Cemil Başpınar, sempozyumun açılışında coğrafi işaretlerin önemine dikkati çekti.
Etkinlikte 10'dan fazla ülkeden katılımcının yer aldığını belirten Başpınar, "Gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde coğrafi işaret potansiyelini yukarıya taşımak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.
Açılış konuşmalarının ardından yakın zamanda tescil alan 25 ürün için coğrafi işaret tescil belgesi takdim töreni gerçekleştirildi ve sonrasında coğrafi işaretli ürünlerin yer aldığı sergi gezildi.
Uluslararası Coğrafi İşaretler Sempozyumu ve Sergisinde katılımcılara Bucak Salebi ikram eden Belediye Başkanı Emrullah Ünal “ Sempozyumda katılımcılara Bucak salebi ikram ediyoruz. Salebimiz katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. Tescil Belgesi bizleri bir kez daha gururlandırdı. Bucak Salebi Bucak Ticaret ve Sanayi Odası, Bucak Belediyesi ve Bucak Kaymakamlığı olarak ve üç kurum adına tescillendi. Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın Hasan Yalçın Meçikoğlu ve yönetim kurulu üyelerine, Bucak Kaymakamımız Sayın Erol Tanrıkulu’na ve Bucak ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Kış aylarının vazgeçilmesi, her derde deva meşhur Bucak salebi, doğada çok zor bulunuyor, kilosu 3 bin liradan satılıyor.
Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, beraberindeki heyet ile birlikte Ankara'da bir takım ziyaretlerde bulundu.
Çin'den dünyaya yayılan Corona Virüsü Türkiye'de de görüldü. Osmanlı'dan günümüze gelen içecek salep sağlık açısından çok önemli bir şifa deposu. Salebin bağışıklık sistemine iyi geldiği bilinmektedir.
BAŞKAN MEÇİKOĞLU, MECLİS ÜYELERİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİNDE TOBB BAŞKANI M.RİFAT HİSARCIKLIOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ.
Salebin merkezi olan Bucak'ta, Toros Dağlarının yüksek kesimlerinden özenle toplanan yabani orkide bitkisinin yumrularından elde edilen salep için Çoğrafi İşaret (mahreç) başvurusunda bulunuldu.
Yılda 20 ile 40 ton arası salep tüketimi bulunan Türkiye’de, talebin büyük bir bölümünü karşılayan Bucak salebine patent başvurusu yapılacak.
Yorumlar (0)