Burdur’un Bucak ilçesine bağlı Boğazköy'de yaşayan ve tüm ömrünü vatan sevgisiyle geçiren 85 yaşındaki Fatma Arıcan Teyze, devletine olan minnetini unutulmaz bir adımla göstermişti.
Kendisini ziyaret eden ve her fırsatta destek olan jandarma ve askerlere şükran borcunu ödeyebilmek adına sahip olduğu arsayı onlara bağışlayan Fatma Teyze’nin bu yüce gönüllü adımı, yalnızca askerler arasında değil, Bucak halkı arasında da büyük yankı uyandırdı.
Fatma Teyze’nin evi için güvenlik önlemleri de alınarak Bucak halkının vefa duygusu gözler önüne serildi.
Belören köyü muhtarı ve iş insanı Mehmet Topak, Fatma Teyze’nin güvenliği için evine alarm ve kamera sistemi kurarak önemli bir destek sağladı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Muhtar Mehmet Topak, “Bu vatan için elinden geleni yapan Fatma Teyzemiz, adeta bir Nene Hatun’dur. Kendisinin katkıları karşısında ne yapsak az kalır. Fatma Annemiz yalnızca askerlerimizin değil, vatansever tüm Bucaklıların annesidir” ifadelerini kullandı.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)