Bucak Bilim Festivali Proje Yürütme Ekibi yazılı bir açıklamada bulunarak 9-10-11-12 Nisan 2019 tarihlerinde düzenlenecek Bucak Bilim Festivali programı hakkında katılımcıları ve vatandaşları bilgilendirdi.
Yapılan açıklama şu şekilde:
“9-10-11-12 Nisan 2019 tarihlerinde düzenlenecek Bucak Bilim Festivali 3 ana kısımdan oluşmaktadır.
1.kısımda Bucak Kent Meydanı otopark alanında kurulacak 23 farklı atölyede katılımcılar gruplar halinde, alanında uzman akademisyen ve öğretmenlerden farklı bilimsel ve sanatsal alanlarda 1 saatlik eğitimler alacaklardır. Atölyelerde festival süresince hergün 4 oturum (ilk gün 3 oturum) atölye çalışmaları yapılacaktır.
Yirmişerli kafilelerin alıncağı atölye çalışmalarının (eğitimlerin) festival günlerindeki oturum saatleri;
1. Oturumlar: 9.00-10.00 (ilk gün 1. oturum yapılmayacaktır.) 2. Oturumlar: 10.30-11.30 (ilk gün 2. oturum 10.00-11.30) 3. Oturumlar: 14.00-15.00 4. Oturumlar: 16.00-17.00 arasındadır.
Festivaldeki ilk 3 oturum Bucak İlçesi merkez ve köylerdeki ilkokul,ortaokul ve liselerdeki (4.-9.sınıflar arasındaki) öğrenci gruplarına rezerve edilmiştir. (Toplam 238 grup) Bundan dolayı festivalde atölyelerdeki ilk 3 oturum TAMAMEN DOLUDUR. İlk 3 oturumda atölyelere rezervazyonlu öğrenci grupları dışında katılımcı alınmayacaktır.
Festivaldeki hergün gerçekleştirilecek 4. atölye oturumlarına (16.00-17.00) (serbest oturum) ise tüm Bucak Halkımız, üniversite öğrencilerimiz, okullardan rezervasyon yaptıramadığımız ilkokul 1. 2. ve 3. sınıf öğrencilerimiz, liselerden 10. 11. ve 12. sınıf öğrencilerimiz, anasınıfı öğrencilerimiz davetlidir. Serbest oturumlara ebeveynler çocukları ile birlikte katılabilir. Serbest oturumlara da sınırlı sayıda kurumlara grup rezervasyonu yapılabilir. BURDUR MERKEZ ve BURDUR DİĞER İLÇELERİMİZDEN okul gruplarımıza 4.oturumlara rezervasyonlarımız 3 Nisan 2019 Çarşamba gününe kadar DEVAM ETMEKTEDİR. (Sınırlı sayıda öğrenci kafilesine yer kalmıştır.)
Bucak Bilim Festivali’nin 2. kısmında ise yine Bucak Kent Meydanı otopark alanında (atölyeler alanının yan tarafı) Serbest Etkinlikler Alanında Deney Sokağında farklı deneysel etkinlikler ve gösteriler, Planetaryum (Uzay Küresi) gösterimleri, fotoğraf sergileri, farklı sanatsal alanlardan sergiler, sahne etkinlikleri, yarışmalar ve oyunlar, roket fırlatma etkinlikleri vb. etkinlikler hergün saat 9.00-17.00 arası tüm ziyaretçilerimize AÇIKTIR.
Bucak Bilim Festivali’nin 3. kısmı ise festival günlerinde hergün akşam saat 20.00 da gerçeklestirilecek Bilim Konferanslarıdır.
Festival 1. gün konferansı:
9 Nisan 2019 Salı Saat: 20.00 Prof. Dr. Afşin GÜNGÖR – Endüstri 4.0
Yer: Bucak Kültür Merkezi Festival 2. gün konferansı:
10 Nisan Çarşamba Saat: 20.00 Tamer YILMAZ – Doğa Fotoğrafçılığı ve Burdur Sulak Alanları
Yer: Bucak Kültür Merkezi Festival 3. gün konferansı:
11 Nisan 2019 Perşembe Saat 20.00 Halit MİRAHMETOĞLU – Kim Astronot Olmak İster? Yer: Bucak Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu
Aynı akşam konferansın ardından Bucak Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu bahçesinde teleskoplarla gökyüzü gözlem etkinliği, planetaryum gösterimi, keman dinletisi yapılacaktır. Festival 4. gün konferansı:
12 Nisan 2019 Cuma Saat:20.00 Prof. Dr. Yüksel ABALI – Madenlerimiz ve Enerji Kaynaklarımız Yer: Bucak Kültür Merkezi
konferansları yapılacaktır.
Bilim ve Sanat ile dolu festival günlerinde hep birlikte olmak dileğiyle..
Saygılarımızla…
Bucak Bilim Festivali
Proje Yürütme Ekibi”
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)