Burdur / Bucak

Bucak'ta can dostlar için modern bir barınak! Sokak Hayvanlarına yuva olacak

Bucak Belediyesi Ebru Başarır Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi törenle hizmete açıldı. 10 dönüm arazi üzerine kurulu modern barınak, farklı bölümleri ve imkanlarıyla sokak hayvanlarına yuva olacak.

Bucak'ta can dostlar için modern bir barınak! Sokak Hayvanlarına yuva olacak

Bucak'ta Sokak Hayvanları İçin Modern Bir Barınak Açıldı: Bucak Belediyesi Ebru Başarır Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi

Burdur'un Bucak ilçesinde Bucak Belediyesi Ebru Başarır Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, 2019 yılında verdikleri bir sözü daha yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Sokak hayvanlarının sadece Bucak'ın değil, ulusal bir problem olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Emrullah Ünal, sağlıklı çevre ve sağlıklı toplum hedefine ulaşmak için bu tesisin açılışını gerçekleştirdiklerini belirtti.

Tesisin yapımında emeği ve desteği olanlara, özellikle LimoBrama Mermer İşletmesi sahibi Mehmet Başarır ve eşi Ebru Başarır'a teşekkür eden Başkan Emrullah Ünal, tesisin 10 dönüm alan üzerine inşa edildiğini ve farklı bölümlerden oluştuğunu açıkladı.

Vatandaşların sokak hayvanlarını satın almak yerine bu tesisten sahiplenebileceklerini belirten Başkan Emrullah Ünal, davranış bozukluğu gösteren ve sahipsiz sokak hayvanlarının barındırılacağı kulübeler, Doğal ortam oluşturmak için açık alan, Hayvanseverlerin vakit geçirebileceği kamelya ve dinlenme alanları, Yürüyüş alanları, Ameliyathane, Kısırlaştırma ve küçük operasyonlar için muayenehane, Bekçi odası ve diğer sosyal tesisler bulunduğunu söyledi.

Burdur'un Bucak ilçesinde Bucak Belediyesi Ebru Başarır Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimi hizmete açıldı. Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal yaptığı konuşmada, " Bucak Belediyesi Ebru Başarır Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizin açılışına hepiniz hoş geldiniz. 2019 yılında vermiş olduğumuz bir sözü daha yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Sokak hayvanları sadece bizim ilçemizin değil artık ulusal bir problem haline gelmiş durumda bizlerde sağlıklı çevre sağlıklı toplum hedefine ulaşma noktasında bir tesisimizin daha açılışını sizlerle beraber gerçekleştiriyoruz tesisimiz yapımında tabi büyük emeği olan büyük desteği olan hem mali yönden hem kaynak yönünden hem manevi yönden destek olan öncelikle LimoBrama mermer işletmesi sahibi iş insanımız Mehmet Başarır'a kıymetli eşi Ebru Hanıma Efendiye de bu tesisin yapımında vermiş oldukları destekten dolayı büyük teşekkür ediyorum.

Tesisimiz Kuyucak yolu üzerinde 10 dönüm alan üzerine inşa edildi arkamızda görmüş olduğunuz kulübelerle davranış bozukluğu sergileyen sokak hayvanlarını muhafaza edeceğiz hem üst kısmını olan açık alanda da bir doğal ortam oluşturmak açısından serbest ve boş alanımız var yine formatını biraz farklı düşündük biz bilmiş olduğumuz barınak harici burada hem besleme yapmaya gelen hayvanseverlerimiz için boş vakitlerini değerlendire bilecekleri kamelya ve dinleme alanları yürüyüş alanları hemen girişte gördüğünüz idari binada ameliyathanemiz kısırlaştırma küçük operasyonlar yapabileceğimiz bir muayenehanemiz bekçi odamız diğer sosyal tesislerimizle birlikte Bucak’ımıza bu güzel tesisi kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz inşallah tabi burada hayvan satın alma durumunda olan vatandaşlarımıza biz gidip dışardan satın almamasını ve burada sahiplendirmenin de yapılabileceğini belirtmek istiyoruz sokak hayvan sahiplendirmelerini de burada gerçekleştireceğiz inşallah ve Bucak‘ımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum ben tekrardan tekrar hayırseverlerimize teşekkürlerimizi sunuyorum saygılarımı sunuyorum. " ifadelerini kullandı.

Bucak'ta can dostlar için modern bir barınak! Sokak Hayvanlarına yuva olacakBucak'ta can dostlar için modern bir barınak! Sokak Hayvanlarına yuva olacakBucak'ta can dostlar için modern bir barınak! Sokak Hayvanlarına yuva olacakBucak'ta can dostlar için modern bir barınak! Sokak Hayvanlarına yuva olacakBucak'ta can dostlar için modern bir barınak! Sokak Hayvanlarına yuva olacakBucak'ta can dostlar için modern bir barınak! Sokak Hayvanlarına yuva olacakBucak'ta can dostlar için modern bir barınak! Sokak Hayvanlarına yuva olacak

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 7
    ALKIŞ
  • 4
    BEĞENDİM
  • 1
    BEĞENMEDİM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Muğla'da can dostlarına yuva
Bölgesel

Muğla'da can dostlarına yuva

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 2018 yılında açılışını yaptığı, özellikleri ile Türkiye’nin en donanımlı barınaklarından biri olan Geçici Hayvan Bakımevi can dostları tedavi etmeye ve sahiplendirmeye devam ediyor.

Hakkari Belediyesi Can Dostları Unutmuyor
Yaşam

Hakkari Belediyesi Can Dostları Unutmuyor

Hakkari Belediyesi tarafından ekipleri, can dostlara kısırlaştırma operasyonu yapıp gerekli aşılarını kullandıktan sonra doğal yaşam geri bırakıldı.

 VETBÜS can dostlara şifa dağıtmaya devam ediyor
Yaşam

VETBÜS can dostlara şifa dağıtmaya devam ediyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin mobil veteriner kliniği hizmeti veren VETBÜS, bu güne kadar 6 bin can dostuna şifa o

Kaşlı Bakımevi Can Dostlarımız için canla başla çalıştı
Yaşam

Kaşlı Bakımevi Can Dostlarımız için canla başla çalıştı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, 3 yılda 126 bin 728 talebe yanıt vererek, binlerce patili dostun yaşamına dokundu.

Malatya'da 3 bin can dostu daha sahiplendirildi
Yaşam

Malatya'da 3 bin can dostu daha sahiplendirildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 2018 yılında açılışını yaptığı, özellikleri ile Türkiye’nin en donanımlı barınaklarından biri olan Geçici Hayvan Bakımevi candostları tedavi etmeye ve sahiplendirmeye devam ediyor.

Onlar Burdur'da can dostlar için sahadalar
Bölgesel

Onlar Burdur'da can dostlar için sahadalar

Burdur İl Özel İdaresi Sağlık İşleri Müdürlüğü Veteriner Hizmetleri, sokak hayvanları için beslenme noktaları oluşturmanın yanı sıra kısırlaştırma, aşı ve rehabilitasyon çalışmalarını sürdürüyor.