Burdur

Bucak'ta Çevreye Duyarlılık Örneği! Necati Topay Öğrencileri İncirhan'ı Temizledi!

Necati Topay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, "Ben Her Yerde Varım" Projesi kapsamında okul bahçesinde ve İncirhan mesire alanında çevre temizliği ve peyzaj çalışması gerçekleştirdi.

Bucak'ta Çevreye Duyarlılık Örneği! Necati Topay Öğrencileri İncirhan'ı Temizledi!

NECATİ TOPAY MESLEKÎ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ “BİZ HER YERDE VARIZ!” DİYOR.

Millî Eğitim Bakanlığı, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlarda uygulanmak üzere hayata geçirilen "Ben Her Yerde Varım" Projesi, ilçemiz Necati TOPAY Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde türlü etkinliklerle aktif bir şekilde hayata geçiriliyor.

Bu kapsamda okul Sağlık, Temizlik, Beslenme ve Yeşilay Kulübü danışman öğretmeni Hülya DAĞLI ÇETİN ve Tarih öğretmeni Ayşegül ÖĞDEM rehberliğinde kulüp öğrencileri, 10-17 Mayıs tarihleri arasında önce okul bahçesinde çevre temizliği ve peyzaj çalışmalarını, sonra ilçemizin güzide mesire alanı İncirhan havalisinde çevre temizliği etkinliğini imece ruhuyla gerçekleştirdiler.

Okul bahçesinin daha önceden dikilmiş çiçek ve ağaçlarının bakımını gerçekleştiren öğrenciler, bahçenin belli kısımlarını türlü çiçek fidanları ile rengarenk bezeyerek zenginleştirdiler. Okul öğrencileri, bundan sonra da çiçeklerin bakım ve korumalarını özenle, memnuniyetle yapacaklarını ifade ettiler.

Okul dışı proje alanı olarak, İncirhan ve çevresini projeye dahil ettiklerini belirten öğrenciler, İncirhan ve çevresinin Bucak’ın gözde ve sıklıkla ziyaret edilen mesire yerlerinin başında geldiğini belirterek, bu bölgede her zaman piknik etkinliklerinin yapıldığını, doğanın ve tarihin cömert bir şekilde kendini gösterdiği bu alanın geçmişten kendilerine emanet kaldığını, gelecek nesillere de koruyarak ulaştırılması gerektiğini, bu tarihi, kültürel ve doğal dokunun önemine dikkat çekmek için bu etkinliği planladıklarını belirttiler.

Kulüp danışman öğretmeni Hülya DAĞLI ÇETİN, “Öğrencilerimizin okulumuzda gördükleri dersler ile meslek alanında donanımlı hale gelmelerini sağlarken, aynı zamanda içinde bulundukları toplumun aktif parçası olma becerisini kazanmalarını da amaçlıyoruz. Hep birlikte imece ruhuyla işbirliği içerisinde önce hayatlarının büyük bölümünü geçirdikleri ve hayata hazırlandıkları okulumuzun bahçesinde çevre temizliği gerçekleştirdik. Okul bahçemizin mevcut bitki örtüsünün ve çiçeklerinin bakımını yaptıktan sonra, rengarenk çiçek fidanlarının dikimi ile bahçemizin albenisini daha da arttırmaya gayret ettik. Bunun yanı sıra, ilçemizin gözde mesire yerlerinden İncirhan piknik alanı ve çevresinde “Doğayı sev, Çevreyi Temiz Tut!” parolasıyla öğretmen ve öğrencilerimiz hep birlikte çevre temizliği yaparak, projemizi başarıyla hayata geçirdiler.” dedi.

Okul müdürü Mehmet YILMAZ, “Söz konusu proje ile öğrencilerin mesleklerini icra ederken aynı zamanda içinde bulundukları toplumun aktif parçası olma becerisi kazanmaları; millî, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerini geliştirmeleri; düzenlediğimiz bu etkinlik yoluyla öğrencilerimizin toplumda ihtiyaç duyulan konularda çözüm üretme kabiliyetlerini ortaya koymaları hedefleniyor. Aynı zamanda toplumda mesleki ve teknik eğitimin öneminin daha çok fark edilmesi, tanıtılması ve saygınlığının artırılması amaçlanıyor.

Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz ile hep birlikte İncirhan ve çevresinde yaptığımız etkinlik ile doğanın kıymetine, çevrenin korunmasına dikkat çekerek farkındalık yaratmak istedik. Bu kapsamda okulumuz öğretmenleri ve öğrencilerinin yapmış olduğu çalışmanın İncirhan ve çevresinde piknik yapan vatandaşlarımız tarafından da kabul görmesi, hatta bu çalışmaya küçük – büyük vatandaşlarımızın da katılarak bize destek verdiklerini göstermeleri bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Bu itibarla projenin yürütülmesinde danışman öğretmen olarak görev yapan Fizik öğretmenimiz Hülya DAĞLI ÇETİN ve bu konuda yardımcı olan Tarih öğretmenimiz Ayşegül ÖĞDEM ile projeye katılan öğrencilerimize ve yine bu çalışmada bizlere destek veren kıymetli vatandaşlarımıza çok teşekkür ederim.” dedi.

Bucak'ta Çevreye Duyarlılık Örneği! Necati Topay Öğrencileri İncirhan'ı Temizledi!Bucak'ta Çevreye Duyarlılık Örneği! Necati Topay Öğrencileri İncirhan'ı Temizledi!Bucak'ta Çevreye Duyarlılık Örneği! Necati Topay Öğrencileri İncirhan'ı Temizledi!Bucak'ta Çevreye Duyarlılık Örneği! Necati Topay Öğrencileri İncirhan'ı Temizledi!Bucak'ta Çevreye Duyarlılık Örneği! Necati Topay Öğrencileri İncirhan'ı Temizledi!Bucak'ta Çevreye Duyarlılık Örneği! Necati Topay Öğrencileri İncirhan'ı Temizledi!Bucak'ta Çevreye Duyarlılık Örneği! Necati Topay Öğrencileri İncirhan'ı Temizledi!Bucak'ta Çevreye Duyarlılık Örneği! Necati Topay Öğrencileri İncirhan'ı Temizledi!Bucak'ta Çevreye Duyarlılık Örneği! Necati Topay Öğrencileri İncirhan'ı Temizledi!Bucak'ta Çevreye Duyarlılık Örneği! Necati Topay Öğrencileri İncirhan'ı Temizledi!Bucak'ta Çevreye Duyarlılık Örneği! Necati Topay Öğrencileri İncirhan'ı Temizledi!Bucak'ta Çevreye Duyarlılık Örneği! Necati Topay Öğrencileri İncirhan'ı Temizledi!Bucak'ta Çevreye Duyarlılık Örneği! Necati Topay Öğrencileri İncirhan'ı Temizledi!Bucak'ta Çevreye Duyarlılık Örneği! Necati Topay Öğrencileri İncirhan'ı Temizledi!Bucak'ta Çevreye Duyarlılık Örneği! Necati Topay Öğrencileri İncirhan'ı Temizledi!Bucak'ta Çevreye Duyarlılık Örneği! Necati Topay Öğrencileri İncirhan'ı Temizledi!Bucak'ta Çevreye Duyarlılık Örneği! Necati Topay Öğrencileri İncirhan'ı Temizledi!Bucak'ta Çevreye Duyarlılık Örneği! Necati Topay Öğrencileri İncirhan'ı Temizledi!Bucak'ta Çevreye Duyarlılık Örneği! Necati Topay Öğrencileri İncirhan'ı Temizledi!Bucak'ta Çevreye Duyarlılık Örneği! Necati Topay Öğrencileri İncirhan'ı Temizledi!Bucak'ta Çevreye Duyarlılık Örneği! Necati Topay Öğrencileri İncirhan'ı Temizledi!

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 3
    BEĞENDİM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (1)

Mehmet YILMAZ

2 ay önce / 18.05.2024

Değerli öğretmen arkadaşlarıma ve sevgili öğrencilerimize emeklerinden dolayı çok teşekkür ederim

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

İlgili Haberler

Samsun'da çocuklardan çevre duyarlılığı
Bölgesel

Samsun'da çocuklardan çevre duyarlılığı

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde pikniğe giden çocuklar, doğadaki çöpleri toplayarak çevre bilinci örneği sergilediler.

Zonguldak’da tepki çeken manzara
Bölgesel

Zonguldak’da tepki çeken manzara

Zonguldak’ın Liman Caddesi’nde Jeopark ağına dahil edilen varagel tüneli ve çevresini görmek için şehir dışından gelen misafirler çevre kirliliği nedeniyle belediyeye tepki gösterdi.

Yeşil Çevre'den 60 milyonluk yatırım yaptı
Bölgesel

Yeşil Çevre'den 60 milyonluk yatırım yaptı

Yeşil Çevre Hizmet ve İşletme Kooperatifi'nin 60 milyonluk yeni yatırımı Tehlikesiz Atık Toplama ve Ayırma Tesisi hizmete girdi. Bölgede her gün üretim kaynaklı 100 bin metreküp atık su işleyen ve bu suları analiz eden dev tesis, yeni yatırım sayesinde 3 OSB'deki 430 ayrı fabrikanın da tehlikesiz atıklarını satın alıp ayrıştırarak geri kazanımı sağlayacak.

Çevre  Şehircilik iklim değişikliği  Bakanı  Mehmet Özhaseki istifa etti .İşte yeni bakan
Yaşam

Çevre Şehircilik iklim değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki istifa etti .İşte yeni bakan

Çevre Şehircilik iklim değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki istifa etti Yerine Murat Kurum Atandı.

Önümüzdeki yıl devreye girmesi bekleniyordu! Yeni sistem başlıyor! Tane başına bu kadar alacaksınız
İş Dünyası

Önümüzdeki yıl devreye girmesi bekleniyordu! Yeni sistem başlıyor! Tane başına bu kadar alacaksınız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, sıfır atık hedefi doğrultusunda 1 Ocak 2025'te Depozito İade Sistemi'ni başlatıyor. Cam, plastik ve metal ambalajlar 25 kuruş karşılığında toplanacak.

Salda Gölü'nde Bisiklet Turu ile Çevre Haftası Kutlandı!
Bölgesel

Salda Gölü'nde Bisiklet Turu ile Çevre Haftası Kutlandı!

Burdur'da Çevre Haftası etkinlikleri çerçevesinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü personelleri ve öğrenciler Salda Gölü kenarındaki bisiklet yolunda bisiklet sürdüler.