MAKÜ Spor Bilimleri Öğrencileri Eğirdir Gölü’nde Uygulamalı Eğitim Aldılar
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Doç. Dr. Elif Top'un sorumluluğunda, Eğirdir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Eğirdir Yeşilada Spor Kulübü'nün katkılarıyla Isparta'nın Eğirdir Gölü'nde kano ve yelkenli kullanarak uygulamalı bir eğitim gerçekleştirdi.
Eğitim, öncelikle karada yapılan hazırlıklarla başladı. Öğrenciler, yapay rüzgâr destekli optimist yelken simülatöründe alıştırma yaparak teorik bilgilerini pratiğe dökme fırsatı buldu. Bu simülatör, gerçek yelken deneyimini karada yaşatmak amacıyla tasarlanmış olup, öğrencilerin temel yelken tekniklerini güvenli bir ortamda öğrenmelerini sağladı.
Simülatörde yapılan başarılı alıştırmaların ardından öğrenciler, uzman eğitmenler eşliğinde Eğirdir Gölü'ne geçtiler. Burada kano ve yelkenli teknelerle su üzerinde deneyim kazanma imkânı buldular. Eğirdir Gölü'nün sakin ve temiz suları, öğrencilere hem kano hem de yelkenli sporlarında pratik yapma olanağı sundu.
Doç. Dr. Elif Top, etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, "Bu tür uygulamalı eğitimler, öğrencilerimizin teorik bilgilerini pekiştirmeleri ve su sporlarına olan ilgilerini artırmaları açısından son derece önemlidir. Eğirdir Gölü'nün doğal güzellikleri ve uygun koşulları, eğitimlerimiz için mükemmel bir ortam sağladı," dedi.
Etkinliğe katılan öğrenciler, kano ve yelkenli sporlarını deneyimlemenin yanı sıra, takım çalışması, liderlik ve problem çözme becerilerini de geliştirdiklerini belirttiler. Eğitim sonunda, öğrenciler kazandıkları deneyimler ve öğrendikleri yeni teknikler için teşekkürlerini ilettiler.
Bu başarılı organizasyon, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nin uygulamalı eğitimlere verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi. Doç. Dr. Elif Top ve öğrencileri, gelecekte de benzer etkinliklerle spor bilimleri alanındaki uygulamalı eğitimlerini sürdürmeyi planladıklarını belirttiler.









Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)