Burdur

Bucak'ta çocuk parkı pislik ve vandalizme maruz kalıyor

Bucak Oğuzhan Mahalle Muhtarı Yaşar Çeltikçi, mahallede bulunan çocuk parkının pislik ve vandalisme maruz kalmasından şikayetçi.

Bucak'ta çocuk parkı pislik ve vandalizme maruz kalıyor

Bucak Oğuzhan Mahalle Muhtarı Yaşar Çeltikçi, mahallede bulunan çocuk parkının pislik ve vandalisme maruz kalmasından şikayetçi.

Çeltikçi, yaptığı açıklamada, parkın geceleri uyuşturucu kullanımı ve diğer yasadışı faaliyetler için kullanıldığını söyledi. Ayrıca, parkın gündüzleri de ziyaretçilerin pislik bıraktığı bir yer haline geldiğini belirtti.

 

Burdur Bucak Oğuzhan Mahalle Muhtarı Yaşar Çeltikçi yaptığı açıklamada, "Mahallemizde bulunan küçük bir çocuk parkı düzenledik. Ancak bu alanı sahip çıkabilmek için çok mücadele veriyorum. Burada sürekli sorunlar yaşıyoruz. Bu yıl daha farklı sorunlarla karşılaşmaya başladık. Geceleri hiç boş kalmıyor. Tabii ki sote kameramız yok diye insanlar buraya geliyor. Arka taraf eski devlet hastanesinin yolu ve bu yol çok tehlikeli bir yol. Her türlü alışverişler orda yapılıyor, her türlü yanlış şeyler orada yapılıyor. Tabii ki burası da geçiş alanı olarak küçük bir köprümüz var, parkımız var. İnsanlar gelip buraya hem vaktini geçiriyor hem de getirdiği pisliğini bırakıp gidiyor.

Çok muzdaribim. Her gün birileri arayıp muhtarım, 'yine pis muhtarım, yine çok kötü.' diyerek şikayette bulunuyor. Ben artık her gün belediyeyi aramaktan inanın yoruldum. Yani temizlik evde başlar, ailede başlar. Ama maalesef biz bunu çocuklarımıza vermiyoruz. Bunun bir an önce dikkate alınarak ailelerinin çocuklarına daha dikkatli bir şekilde bu temizlik konusunda uyarmaları gerekiyor.

Gençlik, yeni nesil çok güzel. Gençlerimizi çok seviyorum. Ama yeni nesil bomboş. Neden bomboş diyorum? Ne güzel geliyorsunuz, bak küçük kamelyalar. İmkanlarımız dahilinde bir şeyler yapmaya çalıştık. Kırmışlar, kırıyorlar, döküp parçalayıp pisliklerini de burada bırakıp gidiyorlar. Yapmayın bunu. Biz sizler için buraları yaptık. Küçücük çocuklar oyun oynuyorlar. Bunların hayatlarını kötüleştirmeye hakkı yok ki. İnsan üzülüyor.

Ben temizlik görevlisi olamam tabii ki. Vatandaşın talepleri üzerine her gün bunu dile getirip temizlik personeline rica ediyorum. Ama çaresiz kalıyorum artık. Gerçekten yoruldum bu yıl çok yoruldum. Yani insanlar gittikçe daha modern bir hayat yaşıyor ama daha da pis bir alan bırakarak modern hayat yaşamaya çalışıyor. Biz bu değiliz ki. Bizim kültürümüzde nedir? Temizlik İmandan gelir denilir. Ama maalesef ne İslamiyet kaldı bu gidişle ne temizlik kaldı.

Herkese sesleniyorum buradan. Bizlerin imkan yaratıp milletin hizmet aldıkları alanları düzgün bırakmalarını istiyorum. Piknik alanları gidiyorsun. Bugün bir ormana gidiyorsun. Ormanda ben ilk önce oturacak bir yer arıyorum. Ya her yerde plastik poşet, pislik bırakıp gitmişler. Yapma bunu. Nasıl getirdiysen getir. Ya da ateş yakıyorsun. İmha et onu, kapat, temizle. Pisliğini bırakıp gitmek zorunda değilsin. Özellikle içen vatandaşlarımız var. Götürüyorsun arkadaş, sen bunu marketten alıp getiriyorsun. Götürüyorsun orda ürününü tüketiyorsun. Cam şişelerini, her şeyini orda kırıyorsun. Bunun sonucunda ateş yangın çıkarabilir. Yaz döneminde ne bilim doğayı sen yıpratıyorsun, bitiriyorsun. Bunlar yazık, günah yapılmaması gereken şeyler.

Biz duyarlı olalım artık. Yeter, bu kadar olmaz. İnsanların bir şekilde sana saygı duyması gerekiyor. Biz insansak insan için yapılan hizmetlere herkesin saygı duyması gerekiyor.

Özellikle de emniyet müdürüme de buradan sesleniyorum. Geceleri şu karşıdaki yolu, bu arayı özellikle bekçi arkadaşlarımızın, ekip arkadaşlarımızın burayı kontrol altına almasını istiyorum. Buraya da acilen belediyemizden bir tane kamera takılmasını rica ediyorum. Burası kör nokta oluyor. Madde kullanan da burada her türlü yanlışı yapan bu sokakta buranın dikkate alınmasını istiyorum. Göz önü olamayınca benim karşıdaki vatandaşlarım sürekli rahatsız oluyor. Sürekli beni arıyorlar. Muhtarım şöyle aracın içinde şöyle yanlış var. Muhtarım yine şöyle, muhtarım yine böyle. Onlar orayı kontrol etmekten bende telefonlara cevap vermekten yoruldum. Yeter artık. Herkes birbirine saygı duysun.

Sizlere çok teşekkür ediyorum duyarlılığınız için. Artık herkesi hizmete davet ediyorum, göreve davet ediyorum."  ifadelerini kullandı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 2
    KIZDIM
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ÜZÜLDÜM
  • 1
    ŞAŞIRDIM
  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    BEĞENMEDİM
  • 1
    GÜLDÜM
  • 1
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Alanya'da Yeni Çocuk Parkı! Oba Mahallesi'ne 900 Metrekarelik Eğlence Alanı Kazandırıldı!
Yerel Yönetim

Alanya'da Yeni Çocuk Parkı! Oba Mahallesi'ne 900 Metrekarelik Eğlence Alanı Kazandırıldı!

Alanya Belediyesi, nüfus yoğunluğunun fazla olduğu Oba Mahallesi'ne 900 metrekare büyüklüğünde yeni bir çocuk parkı kazandırdı.

Gaziantep'te PKK/KCK Şüphelileri Çocuk Parkında Yangın Çıkaran 9 Zanlı Gözaltına Alındı
3. Sayfa

Gaziantep'te PKK/KCK Şüphelileri Çocuk Parkında Yangın Çıkaran 9 Zanlı Gözaltına Alındı

Gaziantep'te bir parkta bulunan çocuk oyun aletlerinin yakılmasına ilişkin polis ekiplerinin titiz çalışmaları sonrası terör örgütü PKK/KCK şüphelisi 9 zanlı gözaltına alındı.

Keçiören’de çocuk lunaparkı eğlendirmeye devam ediyor
Bölgesel

Keçiören’de çocuk lunaparkı eğlendirmeye devam ediyor

Her kesimden çocuğumuzun rahatlıkla istifade edebilmesi için tesisimiz ücretsiz haber detayı..

Adana'da Çocuklara Müjde
Bölgesel

Adana'da Çocuklara Müjde

Başkan Akay: “Seyhan’da 15 yeni parkımızı daha halkımızın hizmetine sunacağız“ Haber detayı..

Porsuk Çayı’ndaki pislikler gözden kaçmadı
Yaşam

Porsuk Çayı’ndaki pislikler gözden kaçmadı

Eskişehir’de duyarsız kişiler tarafından atılan ve Porsuk Çayı üzerinde biriken envaiçeşit pislik, çevre ve görüntü kirliliğine neden oldu.

Sondakika tanker kazası Bucak Burdur yolu Trafiğe kapalı
Bölgesel

Sondakika tanker kazası Bucak Burdur yolu Trafiğe kapalı

Antalya Burdur Karayolu Ağlasun yol kavşağında kaza Yol trafiğe kapalı