Burdur / Bucak

BUCAK’TA CORONAVİRÜSE YAKALANAN VATANDAŞIN YAKINLARI ANLATTI “HİÇ BİR YERE GİTMEDİK” İŞTE O GERÇEKLER

Bucak’ta ortaya çıkan üzücü vakanın ardından yapılan yorumlar ve konuşmalardan rahatsız olan hasta yakınlarından yaşadıkları anları ve hislerini anlattılar.

BUCAK’TA CORONAVİRÜSE YAKALANAN VATANDAŞIN YAKINLARI ANLATTI “HİÇ BİR YERE GİTMEDİK” İŞTE O GERÇEKLER

Bucak’ta ortaya çıkan üzücü vakanın ardından yapılan yorumlar ve konuşmalardan rahatsız olan hasta yakınlarından yaşadıkları anları ve hislerini anlattılar.

03.04.2020 tarihinde aile büyüğümüzün kronik rahatsızlığından dolayı kendini rahatsız hissetmesi üzerine Bucak Devlet Hastanesine başvurduk. Hastanede gerekli tetkikler yapıldıktan sonra Covid-19 test sonuçlarının pozitif olduğunu öğrendik. Bu sürecin başından itibaren hastamız hastanede karantina altında tedavi görmektedir.

Hastamız 07.03.2020 tarihine kadar İstanbulda yanımızda yaşamaktaydı. Bu tarihte Bucak’a geldi. Belirtilen tarihte Türkiye’de henüz vaka olmamasına rağmen resmi makamların yapmış olduğu uyarılara azami olarak riayet edilmiştir.

Aile büyüğümüz çirkince iddia edildiği gibi İstanbul’a düğün için gelmemiştir, İstanbul’dan Bucak’a geldikten sonra evden dışarı çıkmamış, kimseyle temas halinde bulunmamıştır. Gün düzenleme, eve misafir çağırma gibi herhangi bir toplantı ya da faaliyette bulunmamıştır. Sadece aile hekimliğine başka bir rahatsızlığından dolayı iğne vurulması gerektiğinden kontrollü bir şekilde bir kaç kez gidip gelinmesi sağlanmıştır.

Hastamızın durumu şu an iyi ve yeniden yapılacak test sonuçlarına göre bir kaç gün içinde taburcu olabileceği bilgisi alınmıştır. Taburcu olsa bile evde karantina süreci devam ettirilecektir. Önceden olduğu gibi bu süreçte de kimse ile temas halinde olmayacaktır.

Testin pozitif çıkması nedeniyle bilinçli her bireyin yapması gerektiği gibi tüm aile bireyleri ve olası temas çevresi üzerinde tetkikler ve testler yapılması sağlanmış ve tüm testler negatif çıkmıştır. Testlerin negatif çıkmasına rağmen evde karantina işlemlerimize riayet ediyor ve kimse ile temasta bulunmuyoruz.

İstanbuldan gelme sebebimiz iddialarda olduğu gibi gezmek, ziyarette bulunmak ya da İstanbuldan kaçmak değildir. Kamu görevi ifa edenler bilir ki; tayin sürecinde eski görev yerinizden ayrılıp yeni görevinize başlamanız için yasal bir süre vardır. Bu yasal süre içerisinde İstanbuldan ayrıldık, İstanbulda bulunduğumuz süre içerisinde de resmî açıklamalara ve kurallara azami şekilde riayet ettik. Bucak’ta ya da Antalya’da hiç bir şekilde gezmedik. Buna rağmen sosyal medya üzerinden hiçbir dayanağı olmayan, tamamen dedikoduya dayanan çirkin saldırıların hedefi olduk. Taşıyıcı olup olmadığımız kesin olmamasına rağmen bütün tedbirleri aldık ve kurallara uymaya devam ediyoruz.

Bu süreçte Sağlık Bakanlığı birimlerinden aldığımız bilgilere göre, hiçbir belirti ya da semptom gösterilmese de bir kişi taşıyıcı olabiliyor, bizim testlerimiz negatif çıktı ama taşıyıcı olabilme ihtimalini gözeterek karantina kurallarına dikkat ediyoruz. Bugün hasta olmadığımız yarın da olmayacağımız anlamına gelmez. Kendisini çok sağlıklı hisseden aranızdan birisi de taşıyıcı olabilir. Bilinçsiz bir kesimin yaptığı gibi hasta olanlara ya da çevresine çirkince saldırmayacağız. Tek temennimiz hasta olan herkesin şifa bulması ve ülkemizin bu süreci en az kayıpla atlatmasıdır.

Bu süreçte bize destek olan tanıdığımız ve tanımadığımız bir çok insan da oldu. Hepsine çok teşekkür ederiz. Ayrıca organize bir şekilde hareket eden ve her dakika ailenin tüm bireylerinin sağlık durumunu iletişime geçerek kontrol eden tüm Sağlık Bakanlığı personeline özellikle teşekkür ediyoruz.

Sosyal medya üzerinden şahsımıza ve ailemize dedikodular üzerinden hakaret eden, aile bireylerinizin fotoğrafını izinsizce paylaşan, hasta mahremiyetini ihlal eden davranışlarda bulunan evimize gelip çekim yapan ve yapmaya çalışan, bunu sosyal medya hesapları üzerinden paylaşan, konuşmalarıyla ailemizi terörist ilan eden, aile büyüğümüzün kaçtığını iddia eden, şahsi bilgilerimizi paylaşan tüm kişi ve kurumların bu paylaşımlarının tek tek ekran görüntüleri alınmış ve tespit edilmiştir. Bu kişi ve kurumlara hakkımızı Allah katında helal etmiyoruz. Ayrıca ülkemizin içinde bulunduğu durumdan dolayı devlet kurumlarımızı meşgul etmemek adına yasal başvurumuzu beklemeye aldık. Bu süreç atlatılınca bahsi geçen şahıslar adına yasal başvurumuz yapılacaktır.

Aile olarak bütün hastalara Allahtan şifa diliyoruz.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak'ta Covid-19 denetimi Halk Sağlığı İçin Sahadalar
Bölgesel

Bucak'ta Covid-19 denetimi Halk Sağlığı İçin Sahadalar

Burdur'un Bucak İlçesinde korona virüs denetimleri sürüyor

Bucak'ta Covid-19 Denetimi Tek Tek Dolaşıp Uyardılar
Bölgesel

Bucak'ta Covid-19 Denetimi Tek Tek Dolaşıp Uyardılar

İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelgeler doğrultusunda, bu gün periyodik olarak kapsamlı yeni tip corona virüs ( Covid-19) tedbirleri denetimi Bucak’ta yapıldı.

Bucak'ta Korona Virüs Denetimi Halkın Sağlığı İçin Sahadalar
Bölgesel

Bucak'ta Korona Virüs Denetimi Halkın Sağlığı İçin Sahadalar

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelgeye göre, 8 Ekim Perşembe günü ülke genelinde kapsamlı yeni tip korona virüs ( Covid-19) tedbirleri denetimi Bucak’ta da yapıldı.

Kaymakam Tanrıkulu'ndan Nostaljik Otomobil Keyfi
Bölgesel

Kaymakam Tanrıkulu'ndan Nostaljik Otomobil Keyfi

Bucak'ta bugün Covid-19 denetimi yapıldığı sırada, kaymakam Tanrıkulu nostaljik otomobil sürdü.

Bucak Gençlik Merkezi'nden Öğretmenlere Siperlik Maske Desteği
Bölgesel

Bucak Gençlik Merkezi'nden Öğretmenlere Siperlik Maske Desteği

Burdur'un Bucak İlçesi'nde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi çalışanları ve gençlik liderleri, korona virüs tedbirleri kapsamında yüz yüze eğitime başlayan öğretmenlere maske ve siperlik dağıtımı gerçekleştirdi.

Bucak Susuz’da Vaka Sayısı Azalıyor
Bölgesel

Bucak Susuz’da Vaka Sayısı Azalıyor

Bucak'a bağlı Susuz Köyü'nde 6 kişide korona virüs tespit edilmesinden dolayı karantina uygulanarak, köye giriş çıkışlar yasaklanmıştı. Susuz Köyü'nün karantinaya alınması geçimini çiftçilikten ve hayvancılıktan sağlayan köy halkını zor durumda bıraktı.