Burdur / Çeltikçi

ÇELTİKÇİ’DE KARANTİNA SONA ERDİ, KOCAALİLER’DE YARIN SONA ERECEK

Burdur’un Çeltikçi İlçesi’nde 27 Nisan’dan bu yana devam eden karantina bugün sona erdi.

ÇELTİKÇİ’DE KARANTİNA SONA ERDİ, KOCAALİLER’DE YARIN SONA ERECEK

Burdur’un Çeltikçi İlçesi’nde 27 Nisan’dan bu yana devam eden karantina bugün sona erdi. İlçede bulunan 30 vakadan 2’i vefat ederken diğer 27 vatandaş sağlığına kavuştu. 1 vatandaşın tedavisine de Bucak Devlet Hastanesinde devam ediliyor.

Burdur Valisi Hasan Şıldak yaptığı açıklamada Çeltikçi ilçesinde bugün sabah saat 8’den itibaren karantinanın sona erdiğini ifade etti. Kocaaliler Beldesindeki karantinanın ise Bayram sabahı sona ereceğini belirtti.

Pandeminin Türkiye’de görüldüğü süreçten bugüne Burdur genelinde 54 Covid-19 vakasının görüldüğünü belirten Vali Şıldak, “51 vatandaşımızın tedavi süreçleri başarıyla tamamlandığı, bu süreçte kronik rahatsızlığı da bulunan iki vatandaşımız hayatını kaybetti, şu anda İlimizde sadece 1 vaka Bucak Devlet Hastanesi’ne tedavi görüyor ve bu hastada iyileşme eğiliminde” dedi..

Basın mensuplarına son gelişmeler hakkında bilgi veren Burdur Valisi Hasan Şıldak, “Aslında bizim 9 vakamız yurt dışı kaynaklı. Yani yurtdışından getirilip KYK Yurtlarında kabul ettiğimiz vatandaşlarımızdan kaynaklı vakalarımızdır. 30 vakamız da Çeltikçi ilçemizdeki cezaevinden tahliye olan daha doğrusu izinli çıkış yapan bir mahkûmun bekleme süresi içerisindeki aslında kendisinin kurallara uyması söz konusudur. Eşinin katıldığı taziye olayından kaynaklanan yaygın bir hadise oluştu. Maalesef 30 vatandaşımız burada hastalığa yakalanmış oldu. Ancak Çeltikçi ilçemizde çok sıkı bir karantina tedbiri uyguladık, Bu tedbiri bu sabah 8’de kaldırıyoruz. Tedbirler kapsamında saat 10 ila 17 arasında gıda satış yerleri de açık olacağı için bu insanlarımız yürüme mesafesinde kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Bir diğer vakanın görüldüğü Bucak ilçemize bağlı Kocaaliler Beldesinde bir berberde virüsü tespit etti, hemen işin başında tespit edildi hemen tedavi altına alındı. Burada da bu şekilde yayılımı önlemiş olduk. İnşallah Kocaaliler’de de Bayramın birinci günü itibarıyla karantina tedbirlerine son vereceğiz” dedi.

Gündem Burdur-Mesut Madan

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Vali Hasan Şıldak'tan asayiş toplantısı
Bölgesel

Vali Hasan Şıldak'tan asayiş toplantısı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Valiliğine Atandı
Bölgesel

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Valiliğine Atandı

Resmi Gazete' de yayımlanan atama kararıyla Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ,Şanlıurfa Valiliğine atandı. İşte Hasan Şıldak'ın kariyeri ve atama detayları.

Vali Hasan Şıldak, Burdur’a Veda Etti
Bölgesel

Vali Hasan Şıldak, Burdur’a Veda Etti

Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Burdur Valiliği görevinden, Balıkesir Valiliği’ne atanan Vali Hasan Şıldak, Burdur’a veda etti.

BUTSO’DAN VALİ ŞILDAK’A VEDA PROGRAMI
Bölgesel

BUTSO’DAN VALİ ŞILDAK’A VEDA PROGRAMI

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Resmi Gazete yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Balıkesir Valiliği’ne atanan Vali Hasan Şıldak onuruna veda programı düzenledi.

Vali Hasan Şıldak, Veda ziyaretlerine devam ediyor.
Bölgesel

Vali Hasan Şıldak, Veda ziyaretlerine devam ediyor.

10 Haziran tarihli Resmi Gazete yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Burdur Valiliği görevinden Balıkesir Valiliğine atanan Vali Hasan Şıldak, veda ziyaretlerine devam ediyor.

VALİ ŞILDAK’TAN BUCAK ZİYARETİ
Bölgesel

VALİ ŞILDAK’TAN BUCAK ZİYARETİ

2 yıldır Burdur’da görev yapan, son yayımlanan kararnameyle de Balıkesir Valisi olarak atanan Vali Şıldak, kentten ayrılmadan Bucak İlçesine veda ziyaretinde bulundu.