Burdur'un Bucak ilçesinde sivrisinek ve karasineklerle mücadele kapsamında geniş çaplı bir ilaçlama operasyonu yürütülüyor.
Bucak Belediyesi ekipleri tarafından tüm mahallelerde periyodik olarak sürdürülecek ilaçlamalar ile sivrisinek ve karasineklere karşı etkin mücadele gerçekleştiriliyor.
Bucak Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, " Bucak Belediyesi olarak, halk sağlığını korumak ve çevre temizliğini sağlamak amacıyla ilçemizde kapsamlı bir ilaçlama çalışması başlatmış bulunmaktayız. Bu çalışmalar, tüm mahallelerimizde periyodik olarak sürdürülecek ve özellikle sivrisinek ve karasineklere karşı etkin mücadele sağlanacaktır.
İlaçlama çalışmalarının etkili olabilmesi için siz değerli hemşehrilerimizin de bazı konularda hassasiyet göstermesi önem arz etmektedir:
Pencerelerinizi kapalı tutunuz: İlaçlama esnasında evlerinizin ve iş yerlerinizin pencerelerini kapalı tutarak, ilaçların iç mekânlara girmesini ve sineklerin kaçmasını önleyiniz.
Açıkta su bırakmayınız: Araç lastikleri, bidonlar ve benzeri su biriktirebilecek materyallerin içinde su kalmamasına dikkat ediniz. Bu tür yerler, sivrisineklerin üremesi için ideal ortamlardır.
Yağmur sularını kontrol ediniz: Evlerinizin bahçelerinde veya çatılarında biriktirdiğiniz yağmur sularının ağzını kapalı tutarak haşerelerin bu alanlarda üremesini engelleyiniz.
Mermer işletmeleri dikkatine: İlçemizde faaliyet gösteren özel mermer işletmelerinde bulunan çökerme havuzlarında, düzenli aralıklarla larvasit ilaçlarının kullanılması büyük önem taşımaktadır.
Etkin bir mücadele için tüm vatandaşlarımızın bu konularda duyarlı ve dikkatli olmaları gerekmektedir. Sağlığımız ve çevremizin korunması adına yürüttüğümüz bu çalışmalara göstereceğiniz anlayış ve iş birliği için şimdiden teşekkür ederiz. " ifadelerine yer verildi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte 19 ilçede yıl boyu aralıksız sürdürdüğü vektörle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Kızılkaya’da ekili alanlarda ilk kez drone ile ilaçlama yapıldı. Başkan Güngör, çevre dostu tarım için çalışmalara devam edeceklerini açıkladı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sağlığını korumak için kış aylarında da özellikle su birikintisi olan alanlarda larva ve uçkunlara yönelik ilaçlama çalışmasını sürdürüyor.
Afyonkarahisar’a bağlı Emirdağ ilçesinin Yarımca Köyü’nde haşerelere yönelik ilaçlama çalışmaları yapıldı. Detaylar haberimizde...
Türkiye'nin önemli tarım kentlerinden olan Aydın'ın Söke ilçesinde sahaya inen ilçe tarım ekipleri, vuruk olgunluğa ulaşan meyve bahçelerinde üreticileri Akdeniz meyve sineği için ilaçlamalara başlaması gerektiği çağrısında bulundu.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Ankara'nın havadan ilaçlanmasını Tarım A.Ş. bünyesindeki dronlarla gerçekleştirdiklerini söyledi.
Yorumlar (1)
Köyün Delisi
25 gün önce / 23.05.2025Bizim muhtar ise direksiyonda piyasa yapıyor
Beğendim 0 | Beğenmedim 0 | Cevapla