Burdur

Bucaklı isim İYİ Parti'den istifa etti

İYİ PARTİ EKONOMİ POLİTİKALARI Başkan Yardımcısı Özcan Kadıoğlu görevinden istifa ettiğini duyurdu. İşte Kadıoğlu'nun açıklaması...

Bucaklı isim İYİ Parti'den istifa etti

İYİ PARTİ EKONOMİ POLİTİKALARI Başkan Yardımcısı Özcan Kadıoğlu görevinden istifa ettiğini duyurdu.

İYİ Parti Burdur Milletvekili Aday Adayı olarak seçim sürecine Burdur'da katılan Özcan Kadıoğlu, bugün yaptığı kamuoyu duyurusu ile görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Kadıoğlu, istifa ettiğini şu ifadelerle duyurdu;

Kuruluş aşamasında ve kurulduktan sonra İYİ PARTİ çatısı altında elimden geldiğince katkı sunmaya çalıştım. Başlangıç aşamasında Ankara Ticaret Odası seçimlerinde 2016 yılında göstermiş olduğum başarılı çalışmalar neticesinde bizzat o dönemde Genel Başkanımız tarafından aranarak seçilen başkanımızı tebrik ettikten sonra şahsımla tekrar görüşerek oğlum eğer Genel Başkan olursan seni Seçim İşleri Koordinasyon Başkanı yapacağını ifade etti. Parti kuruluş aşamasından sonra söylemiş olduğu söz yerine gelmedi.

Daha sonra Durmuş Yılmaz beyle kendisini ziyaret ettiğimizde bu konuyu gündeme getirdim. Sayın Genel Başkanım bana söz vermiştiniz bunu yerine getirmediniz dedim. Kendisi bana Durmuş YILMAZ beyle çalışmaya devam etmemi istedi. Bende kendisinden başka bir görev talebinde bulundum ancak bu şartlarda olursa çalışabileceğimi ifade ettim. Talebime karşılık olumlu veya olumsuz bir söz söylemedi bende yaklaşık 1 ay bekledim daha sonra siyaset defterimi kapattım. Siyasi çalışmalarıma ara vererek Antalya’ya taşındım ve hayatıma yeni bir sayfa açarak yeniden başladım.

Ağustos 2019 yılında bizzat Genel Başkanımız tarafından aranarak siyasete dönmem ve Parti Ekonomi Politikalarına katkı sunmam için arandım ve cevabımın bizzat Genel Başkanımız tarafından hayır dememem gerektiğini söylenerek konuşmayı bitirdi. Kendisini ailecek tanıyor ve evimde misafir etmiştim ve o kadar yakındım.

Sadece basın yolu ile tanıdığım ve ismini duyduğum Cihan Paçacı Bey aradı. Tanışma kısmından sonra kendisi Genel Başkanımızın talimatı ile benimle çalışmak istediğini ve Genel Başkanımız Meral Akşener’in talimatı ile hayır dememem gerektiğini ifade etti. Bende kendisine görev almak istemediğimi siyaseti bıraktığımı söyledim. Kendisinin ısrarı sonucunda görevi kabul etmesem de benimle yüz yüze tanışmak istediğini ifade ettiler. Aradan yaklaşık 15 gün kadar geçtikten sonra Cihan Paçacı Bey tekrar aradı ve Ankara’ya neden gelmediğimi sordu bende kendisine siyasi çalışma yapmama kararımı tekrar ifade ettim. O zaman Ankara’ya gelin yüz yüze tanışalım beraber bir kahve içelim dedi.1 hafta sonra kendisini kırmamak adına ziyaretine gittim.

Siyasi birikimi ve tecrübesi ve nezaketini gördükten sonra tekrar teklifini ifade ettiler. Bana Özcan Bey sizi şoför ile havaalanından alıp sizi havalimanına bırakacağız, uçak biletlerinizi ödeyeceğiz siyasette böyle bir teklif çok az kişiye nasip olur dediler. Bende görevi kabul ettim. Görev yaptığım süre içersinde partiden hiçbir şekilde Antalya-Ankara arasında gidip gelmek için uçak bileti ödemesi almadım ve tamamen kendi imkânlarımla gelip gittim.

Görevi kabul ettikten sonra Cihan Bey beni Genel Başkanımızın odasına görevi kabul ettiğimi söylemek için ziyarete götürdü. Daha kapıdan içeri girmeden bana yine hayır demedin değil mi dedi ve Cihan Bey tamam anlaştık Özcan beyle dedi hemen yanıma gelip bana sarılarak oğlum teşekkür ederim zor günümüzde yanımızda olduğun için dedi.

Göreve başladıktan sonra düzenli olarak haftalık Ekonomi Raporlarını ve 3 ay sonra ise Cihan Bey tarafından Genel Başkanımızın grup konuşmalarının Ekonomi ile ilgili kısımlarını yazmamı istedi görevlendirmeden sonra her hafta gönderilen gündem ile ilgili metinlere katkı sundum. Grup Konuşmalarının Ekonomi kısmının yaklaşık %70’ne yakın kısmını yazdım.

Bu süreç içersinde yaptığım çalışmalar ve göndermiş olduğumuz haftalık Ekonomi raporları Başkanlık Divanı, Genel İdare Kurulu üyeleri ve Milletvekilleri tarafından takdir ile karşılandı ve üst düzey yöneticiler tarafından şahsıma ifade edildi. Birçok milletvekilimizin meclis konuşmalarına veya yazılı ve görsel televizyon programlarına katkı sundum bilgi verdim. Partimize Cihan Paçacı Bey döneminde 18 Yıllık AK Parti iktidarının 5 Dakikalık özeti isimli kitabı kazandırdım.10.000 adet basılarak ülke çapında tüm teşkilatlara dağıtıldı ve kaynak kitap olarak kullanıldı.

Bu dönemde ülkemizin en saygın 12 ekonomistleri ile Pandemi döneminde partimizin Ekonomi Politikalarına katkı sunmak amacıyla zoom üzerinden toplantılar organize ettim.

Yeni kongre sürecinde yaşanan görev değişikliği sonucu Ekonomi Politikaları Başkanımız Sayın Erhan Usta oldu. Bu dönemde de tekrar Genel Başkanımız Meral Akşener tarafından atamam yapıldı. Yaptığım çalışmalar neticesinde beni sosyal medya aracılığı ile tanıyan Kalkınma Politikaları Başkanlığına atanan Ümit Özlale tarafından da Antalya Başaran Otelde yemek esnasında beraber çalışma teklifi aldım ama kabul etmedim. Partimizin üst düzey bir yöneticisi Erhan Usta beyle çalışmamın daha doğru olacağını ifade etti bende öyle düşündüm ve Erhan Usta Başkanımız Grup Başkan vekili oluncaya kadar beraber çalışmaya devam ettik.

Bu dönemde Partimizin ekonomi politikalarına katkı sağlamak için İstanbul’da bir otelde ülkemizin en saygın ekonomistlerinden 12 kişiyi toplayarak İstanbul İl Başkanımız Buğra Kavuncu, Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu ve Başkanımız Erhan Usta’nın katıldığı bir toplantı organize ettim. Daha sonra bu grupta bulunan akademisyen hocalarımızı partimizin ekonomi politikaları oluşmasında katkı sağlamak üzere tartışma grubu oluşturarak günlük haftalık ve aylık açıklanan verilerin analizlerini konuştuğumuz EKONOMİ ÇALIŞMA GRUBUNU kurdum.

Bu grupta yer alan akademisyen hocalarımız bir kısmı Kalkınma Politikaları Başkanlığının düzenlenmiş olduğu Kalkınma Kongrelerinde konuşmacı olarak yer aldılar ve ekonomi alanında Parti Politikalarının oluşması için fikir paylaştılar. İstanbul’da yaptığımız toplantının ardından yine değerli hocalarımızla Ankara’da bir toplantı daha gerçekleştirdik.

Erhan Usta Bey Grup Başkan Vekili olunca yerine Sayın Bilge Yılmaz atandı. Kendisi ile 25 Aralık 2021 tarihinde telefon ile görüşerek kendi ekibiyle çalışmasının daha uygun olacağını bu yüzden dolayı uygun görürseniz ben görevden ayrılmak istiyorum diye ifade ettim. Kendisi büyük bir nezaket göstererek geçmişte çok emeğimin olduğunu göreve devam etmemin doğru olacağını ifade etti. Yaklaşık 15 gün sonra yüz yüze görüşmemiz sonrasında kendi bilgisi ve nezaketini görünce devam etme kararı aldım. Bu süreç içerisinde Partili Cumhurbaşkanlığı Sisteminde Ekonomi’de Yaşananlar isimli kitapçığımızı çıkardım.

Kendisinin bilgi, tecrübesi ve tevazusunu gördükten sonra çok doğru bir karar verdiğime şahit oldum. Yaklaşık 16 aylık süreç içersinde gayet uyumlu bir şekilde çalışma imkânımız oldu. Milletvekili aday adaylığım konusunda bana samimi olarak destek verdiğine ve bu konuda Genel Başkanımızla da konuştuğuna şahit oldum.

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞI SÜRECİM NASIL BAŞLADI

2021 yılında Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ile odasında görüşmemiz esnasında hiçbir talebim olmamasına rağmen bana bir teklifte bulundu. Oğlum Özcan Antalya’dan gelip zor zamanımızda Ekonomi Politikaları kısmında partimize büyük bir destek verdin bu yüzden seni önümüzdeki yasama döneminde Burdur’dan milletvekili adayı yapacağım dedi.

Benim böyle bir talebim olmadığını bu zor süreçte katkı sunmak için görev aldığımı ifade ettim. Olsun bu çalışmalarının taçlanması için olmam gerektiğini tekrar ifade etti. Bende bunun üzerine teşekkür ederek benim için Antalya’nın daha iyi olacağını evimin ve işyerimin Antalya’da olduğunu tekrar ifade etmem üzerine orası çok karışık oradan artık yoruldum o yüzden Burdur senin için daha iyi dedi. Ama sen kimseye Burdur’dan aday olacağım deme sadece parti çalışmalarına katılmak ve destek olmak için ziyaretlerde bulunduğumu ifade etmemi istedi. Adaylık dönemi gelince açıklarsın diyerek aktardı. Bu yüzden hiçbir yerde Burdur adayı olduğumu ve Burdur adayı olmak istediğimi ifade etmedim.

Ve ardından şöyle bir açıklama yaptı. Burdur’da kimseyi öne çıkarmayacağım mevcut İl Başkanımızın eğitimi, birikimi ve kapasitesi yeterli değil ama senin için şimdilik önünü açık tutmak için onu orada tutacağım bu yüzden ziyaretlerini kendisine bildir Genel Başkanımızın isteği üzerine ziyaretlerde bulunduğunu ifade edersin diyerek ileriki günlerde Burdur ile ilgili raporu hazırlamamı isteyerek şahsıma ifade ettiler.

Daha sonra başka bir zaman diliminde randevu talebinde bulunmuştum görüşme için özel kalem aracılığıyla beni görüşmeye çağırdı ve benim çok iyi tanıdığım bir milletvekili ile ilgili sorular sormak için çağırdığını, milletvekilinin kendisine karşı neden böyle tavır aldığını ve parti çalışmalarına ve grup toplantılarına neden katılmadığı gibi farklı konularda sorular sordu. Daha sonra Burdur’da neler yaptığımı ve benden Burdur ile ilgili teşkilatları dolaşarak istemiş olduğu rapor ve Burdur sorunlarını anlatan raporu da hazırlayıp verdim. Burdur’da yaptığım ziyaretleri ve genel izlenimlerimi aktardım. Bu görüşme esnasında tekrar Burdur için Milletvekili adaylığını söylemesinin bir havuç olarak değerlendirilmemesi gerektiğini ifade etti. Senin bilgi ve çalışmalarından yeni yasama döneminde mecliste yararlanmak istiyorum ve mecliste yeni dönemde daha genç bir ekiple çalışmayı düşündüklerini ifade ettiler.

Daha sonra Parti üst düzey yöneticilerle yapmış olduğu görüşmeler neticesinde çalışmalarımdan memnun olduğunu beni Burdur’dan milletvekili adayı yapacağını daha önce çalışmış olduğum Genel Başkan Yardımcıları ve üst düzey yöneticilere defalarca ifade ettiklerini söylediklerine şahit oldum.

28.Dönem adaylığı için Burdur’da yaklaşık olarak 25.000 km yol yaptığım parti çalışmalarına katılmak ve bilgi paylaşmak için görev yaptığım süreç içerisinde Antalya’dan Ankara’daki görevim için 104 kez Genel Merkeze gittim.

Hiçbir zaman Burdur’dan aday olmak istemedim ama hep Burdur için Genel Başkanımız tarafından yönlendirildim. Bunu üst düzey yöneticilere her zaman ifade ettiğimde bana Genel Başkanımız ne diyorsa onu yap diye ifade ettiler.

Eğer Genel Başkanımız benim başlangıçta talep etmediğim kendisinin teklifi üzerine tamam dediğim bu süreçte bana şunu ifade edip seni Burdur’dan aday yapmaktan vazgeçtim o yüzden müracaat etme deseydi bunu normal karşılayabilirdim.

Son söz olarak istifa etmek yerine bir kenarda oturup sesimi çıkarmayıp olası bir iktidar değişikliğinde çalışmış olduğum Bilge Yılmaz, İsmail Tatlıoğlu veya Erhan Usta beylerden biri mutlaka bakan olacak bende üst düzey bir görev alabilir veya ballı bir yerde yüksek bir maaş alarak yönetim kurulu üyesi olabilirdim.

Bunların hepsini elimle itiyorum.

Yukarıda yazdıklarım son 4 yılda yaşadıklarımın bir yansımasıdır.

Sayın Cihan PAÇACI, İsmail TATLIOĞLU, Erhan USTA beylere ve son dönemde tanıdığım en samimi, en dürüst ve ismi gibi bilge olan Bilge YILMAZ Başkanıma teşekkür ediyorum.

“Verdiğiniz sözü ve yaptığınız antlaşmayı yerine getirin. Çünkü verilen söz, sorumluluğu gerektirir.” İsrâ sûresi (17),

İYİ PARTİ EKONOMİ POLİTİKALARI Başkan Yardımcılığı görevimden istifa ediyorum.

13 Nisan 2023 Özcan KADIOĞLU

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 4
    KIZDIM
  • 3
    BEĞENMEDİM
  • 3
    GÜLDÜM
  • 3
    ALKIŞ
  • 2
    SEVDİM
  • 2
    ÜZÜLDÜM
  • 2
    ŞAŞIRDIM
  • 2
    BEĞENDİM

Yorumlar (3)

Burdurlu Halil

10 ay önce / 16.05.2023

kandırmışlarda, kandırmışlar.

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

Mustafa Gündüz

10 ay önce / 16.05.2023

OZCAN efendi, çok uzun gerekçe sunmuşsun, işin özü şu, milletvekili adayı olamadın, istifa ettin. Hem sen nerede EKONOMİ eğitimi aldın?.Meral Akşener boş vaatler verdi, Senin ekonomi bilgisizliginden dolayı. Biraz İKTİSAT temel bilgileri oku.

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

Mayha

10 ay önce / 15.05.2023

Bla bla bla

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

İlgili Haberler

Özcan KADIOĞLU, Aday Adaylık müracaatını yaptı
Bölgesel

Özcan KADIOĞLU, Aday Adaylık müracaatını yaptı

Burdur Bucaklı Hemşerimiz İyi Parti Ekonomi Politikaları Başkan Yardımcısı Özcan KADIOĞLU İYİ PARTİ Burdur Milletvekilliği Aday Adaylığı için müracaat etti.

Hemşehrimiz Kadıoğlu'ndan memleketinde Burdur Ekonomisi Sunumu
Bölgesel

Hemşehrimiz Kadıoğlu'ndan memleketinde Burdur Ekonomisi Sunumu

Burdur Bucaklı hemşehrimiz İYİ Parti ekonomi kurmaylarından Özcan Kadıoğlu, Burdur'da ekonomi içerikli bir sunum yaparak kamuoyu ile paylaştı.

Özcan Kadıoğlu'ndan NNC Haber'e ziyaret
Bölgesel

Özcan Kadıoğlu'ndan NNC Haber'e ziyaret

Bucaklı Hemşehrimiz Özcan Kadıoğlu, NNC Haber'e ziyarette bulundu.

Bucaklı Hemşehrimiz Kadıoğlu'nun Katkılarıyla 'Ekonomide Kurtuluş Planı'
Bölgesel

Bucaklı Hemşehrimiz Kadıoğlu'nun Katkılarıyla 'Ekonomide Kurtuluş Planı'

İyi Parti Ekonomi Politikaları Başkan Yardımcısı Özcan Kadıoğlu İYİ PARTİ’NİN Kamuoyu ile paylaştığı “Ekonomide Kurtuluş Planı”nın hazırlanması ve düzenlenmesinde önemli bir rol aldı!

Hemşehrimiz Özcan Kadıoğlu’nda İYİ Parti’den Önemli Görev!
Yerel Yönetim

Hemşehrimiz Özcan Kadıoğlu’nda İYİ Parti’den Önemli Görev!

Bucaklı hemşehrimiz Özcan Kadıoğlu, İYİ Parti'de Ekonomi Politikaları Başkan Yardımcılığına atandı. İYİ Parti Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada ekonomist Özcan Kadıoğlu'nun Ekonomi Politikaları Başkan Yardımcılığına atandığı bildirildi.

İYİ Parti Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi adayı Kadriye Aslı Göncü'ye sevgi seli
Yerel Yönetim

İYİ Parti Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi adayı Kadriye Aslı Göncü'ye sevgi seli

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde İYİ Parti'nin Belediye Meclis Üyesi adayı Kadriye Aslı Göncü, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.