Türkiye’de hububat piyasası yeni haftaya hareketli bir başlangıç yaptı. Ticaret Borsası verilerine göre ekmeklik buğday 12 bin TL seviyesini test ederken, makarnalık buğdayda fiyatlar 13 bin TL bandına yerleşti. Arpa ve mısır da yükseliş eğiliminde. Ancak gözler hâlâ Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) açıklayacağı 2025 yılı alım fiyatlarında.
23 Mayıs Cuma günü yapılan işlemler ışığında, haftanın ilk işlem gününe referans olan ortalama ton fiyatları şu şekilde:
Hasadın kademeli olarak başlamasına rağmen, piyasada henüz sert bir dalgalanma gözlenmiyor. Fiyatların görece stabil kalması, TMO’nun müdahale alım fiyatı açıklamasının gecikmesiyle ilişkilendiriliyor.
TMO’nun pozisyonunu netleştirmemesi hem üretici hem de tüccar tarafında temkinli bir bekleyişe neden oluyor. Özellikle buğday ve arpa tarafında oluşan borsa fiyatları, yeni sezonun rotasına dair ilk ipuçlarını sunuyor.
Piyasalar TMO’dan gelecek sinyallere odaklanırken, fiyatların bu seviyelerde tutunup tutunamayacağı merak konusu.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)