Burdur / Burdur

Burdur’a daha akıcı bir trafik İçin Adımlar Atıldı

Burdur'a daha akıcı bir trafik kazandırılması amacıyla Burdur Belediyesi ile Pamukkale Üniversitesi işbirliğinde başlatılan ortak hizmet projesi toplantısı yapıldı.

Burdur’a daha akıcı bir trafik İçin Adımlar Atıldı

Burdur’a daha akıcı bir trafik kazandırılması amacıyla Burdur Belediyesi ile Pamukkale Üniversitesi işbirliğinde başlatılan ortak hizmet projesi toplantısı yapıldı. Rapor sonucunda daha akıcı bir trafik için çalışmalara hız verildi.

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in girişimleri ile 2016 yılında Burdur Kent Merkezi’nde daha akıcı bir trafik kazandırılması amacıyla, Burdur Belediyesi ile Pamukkale Üniversitesi arasında imzalanan ortak hizmet projesi Trafik Master Planı’nın 2.si hazırlandı. Pamukkale Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Ceylan, Prof. Dr. Soner İşbilen önderliğindeki ekip, Burdur Kent içi verilerini güncelleyerek ilimizdeki trafik sorunlarını ve çözüm önerilerini çalışarak, bir sunum yapmak üzere Burdur Belediyesi’ni ziyaret ettiler. Gerçekleştirilen sunumda Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu, Zabıta Müdürü Şermin Cantürk ve zabıta personelleri ile birlikte, mevcut durum çözüm önerileri ve muhtemel fiziki değişiklikleri görüşüldü.

Gerçekleştirilen toplantının ardından konuya ilişkin bilgi aktaran Başkan Ercengiz, “Pamukkale Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Ceylan, Prof. Dr. Soner İşbilen önderliğindeki ekibi 4 aydır kent merkezimizde saha çalışmaları sürdürdüler. Trafik sorunlarını, mevcut durum ve çözümleri ile ilgili gerçekleştirdiğimiz kent içi Trafik Master Planı’nın 2.sini, daha geniş kapsamlı olarak programlıyoruz. Önümüzdeki süreçte esnafımızla bir araya gelerek, bir bilgilendirme toplantısı yapmayı planladık. Özellikle Gazi Caddesi, Hamit Çine Caddesi, Salı Pazarı civarı Yukarı Pazar’da yapılacak bir takım çalışmalarla, kent içi trafiğini rahatlatmayı hedefliyoruz. Kent içi trafiğinde yaya güvenliğinin ön planda olduğu ve öncelikle araç park sorunlarına çözüm getirerek, kentlimizin kent içi trafik sorunlarını gidermek için çalışmalarımızı hızlandırdığımızı ifade etmek istiyorum.” Şeklinde konuştu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Şehit olan trafik polisinin cenazesi törenle uğurlandı
Bölgesel

Şehit olan trafik polisinin cenazesi törenle uğurlandı

Isparta’da görevi başında otomobilin çarpması sonucu şehit olan polis memuru Yonuz Turan’ın cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketi Afyonkarahisar’a gönderildi.

Polisin üzerine motosiklet süren sürücüye para cezası
Bölgesel

Polisin üzerine motosiklet süren sürücüye para cezası

Antalya’nın Alanya ilçesinde trafik güvenliğini tehlikeye sokan ve kendisini takip eden motorize polisin üzerine motosikletini süren sürücünün yaptığı yanına kalmadı.

Antalya'da cep telefonu kamerasına yansıyan kovalamaca!
Bölgesel

Antalya'da cep telefonu kamerasına yansıyan kovalamaca!

Antalya'nın Alanya ilçesinde trafik polisinin 'dur' ihtarına uymayan motosiklet sürücüsü ile trafik polisi arasında kovalamaca yaşandı. Kovalamaca anları ise cep telefonu kamerasına yansıdı.

Araç Sahiplerine Dikkat! Buna dikkat etmezseniz canınız sıkılır
Bölgesel

Araç Sahiplerine Dikkat! Buna dikkat etmezseniz canınız sıkılır

Emniyet şeridi ihlali yapan sürücülere dikkat! Trafik kurallarına uymayan sürücülere 6.440 TL para cezası kesilecek. Cezanın bir ay içinde ödenmesi halinde ise %25 indirim uygulanacak.

Burdur'da gökyüzünden trafik denetimi! 27 araç dronla yakalandı
Bölgesel

Burdur'da gökyüzünden trafik denetimi! 27 araç dronla yakalandı

Burdur İl Emniyet Müdürlüğü Trafik birimleri tarafından Hava Araçlarıyla (Drone) Trafik Denetimine yönelik yapılan uygulamalarda 27 araç ve sürücüsü kontrol edildi. Detaylar haberimizde...

Korkuteli Traktör  Altında Kaldı  Hayatını kaybetti
Bölgesel

Korkuteli Traktör Altında Kaldı Hayatını kaybetti

Antalya ili Korkuteli ilçesi Bayat mahallesinde tarlasını sürerken traktörün altında kalan sürücü hayatını kaybetti.