Burdur’a hayat verecek Senir Suyu Göl Geçişi Projesi’nde sona yaklaşıyoruz.
1990’lı yılların sonuna dayanan geçmişi ve 2000’li yılların başından itibaren projelendirilmesiyle gündeme gelen Senir Suyu, 2012 yılında şehrimize kazandırılmış ancak isale hattındaki kopukluklar nedeniyle o tarihten bu yana aktif olarak kullanılamamıştır.
2020 yılından itibaren başlattığımız çalışmalar kapsamında, 20’den fazla farklı kurumdan gerekli izin ve görüşler alınarak projemiz tamamlanmıştır. Son olarak, Antalya 2 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’ndan alınan plan onayıyla Senir Suyu Göl Geçişi Projesi, artık imalat aşamasına gelmiştir.
Bu çerçevede, Burdur Belediyesi olarak İller Bankası’na kredi talebimizi resmi olarak iletmiş bulunuyoruz. Kredinin onaylanması halinde saniyede 300 litre suyun 4,5 kilometrelik bir isale hattı ile Burdur’a taşınacağı projemiz hayata geçecektir.
Kurumsal sorumluluklarımızı eksiksiz bir şekilde yerine getirdiğimiz bu süreçte, İller Bankası’ndan kredi onayının gelmesiyle birlikte şehrimize Senir Suyunu kazandırmış olacağız.
Burdur’umuza hayırlı olmasını diler, tüm halkımıza saygıyla duyururuz.



Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)