Burdur / Burdur

Burdur Belediyesi vatandaş için sahada

Burdur Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte sinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Burdur Belediyesi vatandaş için sahada

Burdur Belediyesi, küresel iklim krizi nedeniyle düzensiz yağışların etkisiyle artan sivrisinek popülasyonu ile yoğun şekilde mücadele ediyor. En etkili ve hızlı şekilde sonuç almak için günün teknolojileri ile desteklenen ilaçlama yöntemleri kullanılıyor.

Çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz “Ekiplerimiz yoğun yağışlar nedeniyle yeşil alanlarda oluşan larva ve sinek popülasyonunun önüne geçmek için yoğun mesai harcıyor. Bizim sadece yaz aylarında sinekler ve larvalarla mücadele ettiğimiz düşünülüyor. Ancak bu çalışmalar belli aylarda değil tüm yıl boyunca sürüyor. Toprak suya doygun. O nedenle su birikintileri, göllenmeler çok yaygın. Bu da sivrisinekler için ideal üreme ortamları yaratmış durumda. Kurban Bayramı öncesinde, ‘kurban atıklarının usulüne uygun bertaraf edilmesine yönelik’ yapılan tüm uyarılara rağmen, atıkların gelişi güzel çevreye bırakılmasından dolayı karasinek popülasyonundaki artış üzerine, çalışmalarda karasinekle mücadeleye ağırlık verildi. Bunun yanında yaz döneminde gelen yoğun yağışlar sonrasında üreme alanlarında genişleme yaşanan sivrisinek türleri de yoğun ilaçlama ile baskı altına alınıyor. Vatandaşlarımızdan ricamız bahçelerinde ağzı açık kova bırakmasınlar. Hayvanlar için kapı önlerine, sokaklara bıraktıkları sular varsa, bunları sık sık yenilesinler. Kapları, yosunların da gidebileceği şekilde temizlemeleri gerekiyor. Atıl lastikler ciddi üreme kaynakları. Bazen dekoratif amaçlı olan, içi doldurulmadan bahçelere bırakılan lastiklerin içerisinde su bırakılmamalı.” Dedi.

Burdur Belediyesi vatandaş için sahadaBurdur Belediyesi vatandaş için sahadaBurdur Belediyesi vatandaş için sahadaBurdur Belediyesi vatandaş için sahadaBurdur Belediyesi vatandaş için sahadaBurdur Belediyesi vatandaş için sahadaBurdur Belediyesi vatandaş için sahadaBurdur Belediyesi vatandaş için sahadaBurdur Belediyesi vatandaş için sahadaBurdur Belediyesi vatandaş için sahadaBurdur Belediyesi vatandaş için sahadaBurdur Belediyesi vatandaş için sahada

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Efeler Belediyesi Kentte ilaçlama çalışmasını yürütüyor!
Bölgesel

Efeler Belediyesi Kentte ilaçlama çalışmasını yürütüyor!

Efeler Belediyesi ekipleri, halk sağlığı ve huzurunu olumsuz etkileyen kent zararlılarına karşı başlattıkları ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mut'ta İlaçlama Çalışması Yürütüyor
Bölgesel

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mut'ta İlaçlama Çalışması Yürütüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mut Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, vatandaşların yaz aylarını rahat geçirebilmesi adına ilaçlama çalışmalarına devam ediyor.

Gölbaşı Belediyesi ilaçlamaya devam ediyor
Yaşam

Gölbaşı Belediyesi ilaçlamaya devam ediyor

Havaların ısınmasıyla ilaçlama çalışmalarına hız veren Gölbaşı Belediyesi ekipleri, Mogan Gölü’nde bulunan sazlık alanda vektörle mücadele kapsamında dron ile ilaçlama yaptı.

Iğdır Belediyesi Okul Bahçelerindeki Ağaçları İlaçlıyor
Yaşam

Iğdır Belediyesi Okul Bahçelerindeki Ağaçları İlaçlıyor

Iğdır'da belediye tarafından şehir genelindeki okulların bahçesinde bulunan ağaçlar ilaçlanıyor.

Burdur'da Sinekle Mücadele Başladı! Larva İlaçlama Çalışmaları Devam Ediyor
Bölgesel

Burdur'da Sinekle Mücadele Başladı! Larva İlaçlama Çalışmaları Devam Ediyor

Burdur'da larva ilaçlama çalışmaları kapsamında sulak alanlar, çöp konteynerleri ve kanallar ilaçlanıyor. Burdur Belediyesi, sivrisinek ve karasineklerin üreme alanlarında larva mücadele çalışmalarına devam ediyor.

Nazilli Belediyesi ilaçlamaya hız kesmeden  devam ediyor
Bölgesel

Nazilli Belediyesi ilaçlamaya hız kesmeden devam ediyor

Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ilaçlama servisi ekipleri, ilçe genelinde 6 araç ve 16 personelle ilaçlama çalışmalarına devam ediyor.