Burdur / Burdur

BURDUR BELEDİYESİ ve KAMUOYUNA ÇAĞRIMIZDIR:

Değerli Basın Mensupları ve BURDUR Kamuoyu; BURDUR BELEDİYESİ ve KAMUOYUNA ÇAĞRIMIZDIR: “MAĞDURLARIN SESİNİ DUYUN, YANLIŞTAN BİR AN ÖNCE DÖNÜN” 18 Uygulaması Burdur'un geleceği ve vatandaşlarımız için azami önem arz eden bir husustur.

BURDUR BELEDİYESİ ve KAMUOYUNA ÇAĞRIMIZDIR:

Değerli Basın Mensupları ve BURDUR Kamuoyu;

BURDUR BELEDİYESİ ve KAMUOYUNA ÇAĞRIMIZDIR: “MAĞDURLARIN SESİNİ DUYUN, YANLIŞTAN BİR AN ÖNCE DÖNÜN”
18 Uygulaması Burdur’un geleceği ve vatandaşlarımız için azami önem arz eden bir husustur. Son haftalarda sıkça konuşulan ve tartışılan konuların başında gelen 18 uygulaması ‘siyasalaştırma bahanesi’ ile sulandırılarak ört bas edilecek bir husus değildir. Bu sebeplerden ötürü başta Burdur Belediyesi olmak üzere Vatandaşlarımıza da bazı tavsiye ve önerilerimiz olacak.

“BİZLER SİYASİ KAZANIM PEŞİNDE DEĞİLİZ!”
Madde uygulamasının mağdurları ne yazık ki oldukça fazladır. Bu insanlar korku ve çaresizlikten ne yapacaklarını bilememelerinden dolayı tekrardan bu açıklamayı yapmak zorunda kaldığımız da bilinmelidir. Sayın Belediye Başkanı artık bu hususta mağdur olan vatandaşların sesini duymalı, egosunu ve kibrini bir kenara bırakması gerekmektedir. Varsın döndüğünüz bu yanlıştan doğacak başarı sizlerin olsun. Bizler için esas olan Burdur’un kazanımlarıdır.

“1987 İMARINDAN KALAN PLAN”
‘Nazım İmar Planı’, Burdur Belediye Meclisi’nin 2012 yılı Mart ayı toplantısında (genellikle mahkemelik olan konuların çözüldüğü) oy birliği ile kabul edilmiş, geçtiğimiz yıllarda da Belediye Başkanı bu değişikliğinde yetersiz olduğunu ve yeni bir imar revizyon planının şart olduğunu açıklamıştır. Ama CHP’li Burdur Belediyesinin bu söylemlerine inat şuan 1987 imarından kalan plana göre 18 uygulaması yapıldığını üzülerek açıklamak zorunda kalıyoruz. Bu tezatlığa karşı CHP’li Burdur Belediyesinin yoldan geçenlere yaptırdığı bu 18 uygulamasını hemen durdurması şehrin geleceği açısından büyük önem arz ediyor.

“YENİ İMAR REVİZYONU YAPMADAN 18 UYGULAMAYIN!”
CHP’li Burdur Belediyesine sesleniyoruz;

Burdur’umuzun yeni ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ilk önce yeni imar revizyon planı hazırlanması akabinde ise 18 uygulaması yapılması gerekmektedir. Böylelikle 3 kat sendromun çözülerek katların artırılması, yeni ticari alanlar oluşturulması, dar sokakların genişletilmesi sağlanmış olacaktır.

Bunun yanında 18 uygulamasının dışarından birilerinin yapması halkın mağduriyetini arttırmakta ve muhatap bulamamaktadırlar. Bu yüzden belediye bünyesindeki harita mühendisleri ve teknikerleri tarafından yapılarak uygulamaya geçmesi gerekmektedir.

“BU İŞİ BUCAK BELEDİYESİNDEN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ”
Aynı 18 uygulamasını Bucak Belediyesi şu an 600 dönüm arazide belediyenin bünyesindeki teknik personeller tarafından ÜCRET ALMADAN yapmaktadır. Burdur Belediyesi bu işi Bucak belediyesine sorarak yapmasını da tavsiye eder hatta AK Parti Teşkilatı olarak diyaloga da yardımcı oluruz.

“HAKLARINIZI ÖĞRENİN İTİRAZLARINIZI ONA GÖRE YAPIN”
Halkımıza da seslenerek birçok kişinin haberi olmadan yapılan işlemleri için kanundan haklarını tekrar hatırlatmak istiyoruz:

(4/7/2019 tarihli 7181 sayılı kanunun 9. maddesi) Düzenleme sonucu taşınmaz maliklerine verilecek parseller; öncelikle düzenlemeye alınan taşınmazın bulunduğu yerden, mümkün olmuyor ise en yakınındaki eşdeğer alandan verilir.

İMAR KANUNUNUN 18 İNCİ MADDESİ UYARINCA YAPILACAK ARAZİ VE ARSA DÜZENLENMESİ İLE İLGİLİ ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK
İmar Parsellerinin Oluşturulması ve Dağıtımındaki Esaslar

Madde 10 – İmar parsellerinin oluşturulması ve dağıtımında aşağıdaki esaslar dikkate alınır:

a) Düzenlemeyle oluşacak imar parsellerinin mümkün mertebe aynı yerdeki veya yakınındaki eski parsellere tahsisi sağlanır, b) Plân ve mevzuata göre korunması mümkün olan yapıların tam ve hissesiz bir imar parseline intibak ettirilmesi sağlanır, c) Mal sahibine tahsis edilen miktarın bir imar parselinden küçük olması veya diğer teknik ve hukuki nedenlerle müstakil imar parseli verilmemesi halinde,

İmar parselasyon plânları ve imar durumu belirlenmiş düzenleme alanlarında yapılacak binaların toplam inşaat alanı veya bağımsız bölüm adetleri belirtilen imar adaları veya parselleri, kat mülkiyetine esas olmak üzere hisselendirilebilir.

DANIŞTAY 6.Dairesinin 17.01.2000 tarih, E.1998/6414, K.2000/106 sayılı kararı;
(Değer artışında eşitlik hk.)

Özet: “Parselasyon işlemi sonucunda taşınmazlar arasında oluşan değer farkının iptal nedeni olabileceği, bu durumun tazminat hukuku kapsamında olmadığı hk.”

“3194 sayılı Yasanın 18 inci maddesi uyarınca imar plânı bulunan alanlarda plân hükümlerine uygun olarak imar parselleri oluşturmak amacıyla parselasyon işlemleri yapılmaktadır.

Anılan madde uyarınca yapılan parselasyon işleminde kişilerin, düzenlemeye giren parselleri ile düzenleme sonrası tahsis edilen parselleri arasında değer farkı bulunması durumunda, parselasyon işlemlerinin yasa ve yönetmeliklere aykırılığı öne sürülerek iptalinin istenmesi gerekmektedir.

Söz konusu değer farkı bir iptal nedenidir ve tazminat hukuku kapsamında değildir. Bu nedenle davanın bu gerekçesiyle reddine karar verilmesi gerekirken hizmet kusuru bulunmadığı gerekçesiyle reddine karar verilmesinde sonucu itibariyle isabetsizlik görülmemiştir.”

İmar ve Gecekondu Mevzuatına Aykırı Yapılara Uygulanacak Bazı İşlemler Hakkında Kanun’ un uygulanması sırasında kamu hizmetlerine ayrılan alanları karşılamak için terk yapılan bir alanda, İmar Kanunu madde 18’ e göre uygulama yapılırken yeniden düzenleme ortaklık payı alınması işlemi de hukuka aykırı olacaktır. (Danıştay 6. Dairesi’nin 18.1.2010 tarih ve 2009/8585 E. 2010/167 K. numaralı kararı)

HÜSEYİN OKAN

AK PARTİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

AK Parti Burdur'da otopark yönetmeliği değişikliği önerisi sundu
Bölgesel

AK Parti Burdur'da otopark yönetmeliği değişikliği önerisi sundu

AK Parti Burdur Merkez İlçe Başkanlığı, Burdur Belediyesi'nde ruhsat bekleyen projeler için çözüm önerisi olarak otopark yönetmeliğinde değişiklik yapılmasını önerdi.

Başkan Hüseyin Okan'dan Burdur'a müjdeli haber
Bölgesel

Başkan Hüseyin Okan'dan Burdur'a müjdeli haber

AK Parti Burdur Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Okan, 10 yıl süreyle yolları bozulmamak şartıyla Menderes, Bağlar ve Hızırilyas mahallelerinde yapı izni olan ve elektrik ve su aboneliği bulunan vatandaşların doğalgaz hizmetine kavuşacağını açıkladı.

Menderes Türel Burdur Esnafıyla buluştu
Bölgesel

Menderes Türel Burdur Esnafıyla buluştu

AK Parti Genel Merkezinin Türkiye Yüzyılı sloganıyla “2023'e Doğru Şehir Buluşmaları” programı Burdur'da gerçekleşti.

AK Parti Burdur İl Başkanı Mengi, Mazbatasını Aldı
Yerel Yönetim

AK Parti Burdur İl Başkanı Mengi, Mazbatasını Aldı

Güven tazeleyerek Adalet ve Kalkınma Partisi Burdur İl Başkanlığına yeniden seçilen Volkan Mengi mazbatasını aldı.

İlk Ziyaret AK Parti’den
Bölgesel

İlk Ziyaret AK Parti’den

AK Parti, ilk adımı atarak, Başkan Ercengiz’i ziyaret etti

AK Parti Heyetinden Başkan Ercengiz'e Ziyaret
Bölgesel

AK Parti Heyetinden Başkan Ercengiz'e Ziyaret

AK Parti Heyetinden 'Cumhuriyet Meydan Projesi' ziyareti