Bucak Belediyesi Sıfır Atık projesi kapsamında anlamlı bir hizmete imza atıyor. Artık ekmekler artık çöpe gitmeyecek.
Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal “”Ekmek, genel olarak insanlar için temel besin kaynağı olmasından dolayı ayrı bir değer atfedilmiştir. Bu nedenle kültürümüzde “nân-ı aziz, âb-ı leziz” sözü yaygındır. Anadolu insanı tarafından kutsal kabul edilen bir değer olmasının yanı sıra ekmek imgesi; paylaşımcılığın ve yardımseverliğin bir ifadesi olarak da kabul edilir. Ekmek; Orta Asya’dan yurdumuza getirdiğimiz bin yıllık bir geçmişi olan bir kültüre de sahip olan ekmek, insanlar tarafından büyük bir saygı görmektedir. Yere düştüğünde hemen yerden alınıp öpülüp yüksek bir yere konan ekmek imgesinin Anadolu insanı için adeta bir baş tacı olduğunu söylemek yanlış olmaz. Türk insanının ekmeğe olan bakış açısı da bu kültürün nasıl oluştuğunu açıklamaktadır. Anadolu insanı ekmeği rızık emeğin karşılığı olarak görmüş dolayısıyla hayatın sürdürülebilirliği için vazgeçilmez kabul etmiştir. Anadolu toplumunda bir eve ekmek girmesi, o evin bereketli olduğu anlamına gelir. Bu gerçeği göz önünde bulundurunca ekmek imgesinin, Anadolu insanı için nedenli önemli olduğu anlaşılabilir. Ekmek israfıyla ilgili duyarlılık oluşturarak vatandaşlarımızı bilinçlendirmek istiyoruz. Ülkemizde günde 6 milyon ekmeğin çöpe atıldığını üzülerek ifade etmek istiyorum. Bucak Belediyesi olarak bu konuya dikkat çekerek çöpe atılmak istenen bayat ekmekleri sokak hayvanlarımıza ulaştırmak için çalışma başlattık. İlçemizde ekmek israfının önüne geçmek ve bayatlayan ekmeklerin evsel atıklarla birlikte çöpe gitmesini önlemek amacıyla Sıfır Atık Projesi kapsamında Artık Ekmek toplama kutularını ilk etapta pansiyonları bulunan Adem Tolunay Fen Lisesi, Oğuzhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bucak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bucak Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi’ne koyduk. Ekiplerimiz burada toplanan ekmekleri alarak sokak hayvanlarının beslenmesinde kullanıyorlar. İlerleyen günlerde ilçemizde bulunan ve gönüllülük esasına dayalı olarak talepte bulunan işletmelere artık ekmek toplama kutularımızdan koyacağız. Buradan bir kez daha tüm vatandaşlarımıza ekmek israfı konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum.” dedi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)