Burdur / Burdur

Burdur'da belediyeye sürpriz 'kadın' başkan yardımcısı

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Bir kadın arkadaşlarını belediye başkan yardımcısı olarak göreve getirdiklerini söyledi.

Burdur'da belediyeye sürpriz 'kadın' başkan yardımcısı

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Bir kadın arkadaşımızı, kadın kardeşimizi belediye başkan yardımcısı yaparak her alanda görev, yetki ve sorumluluğumuzu paylaşabildiğimizi ifade etmek istiyorum.” dedi.

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın da katıldığı programda, belediye başkan yardımcılığı görevine bir kadının atamasının yapılacağını açıkladı. Başkan Ercengiz, Başkan Yardımcılığı görevine kimin geleceği konusunda detay vermedi.

Başkan Ercengiz programda yaptığı konuşmada şunları söyledi;

Kadını özgürleştiren, kadının ekonomik gücüne, ekonomik bağımsızlığına katkı veren, kadının çocuğunu güvenle bırakabileceği kreşler, engelli yakını kadınlarımızın engelli yakınlarını bir şekilde devlet güvencesinde bakılabildiği alanlara gönül rahatlığı ile bırakıp sosyal yaşantısına dönebildiği projelerin aslında bizim açımızdan çok kıymetli olduğunu ifade etmek isterim. Anaerkil bir toplumdan ataerkil bir topluma evrildik. Erkeklerin daha görünür olduğu, kadınların bir şekilde kenara konulduğu ama gerektiğinde en iyi şekilde kullanıldığı bir Türkiye’yi yaşıyoruz. İki yıldır dünyanın başının belası olan Kovid-19 belasını Uğur Şahin ve Özlem Türeci adında iki Türk insan ortadan kaldırdı diyebiliriz. Özlem Türeci’nin eşiyle birlikte yaptığı bu bilimsel çalışmalar en az eşinin yaptıkları kadar kıymetliydi. Bir Türk kadını bunu başardı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1934’te Kadınlara seçme ve seçilme hakkını verdiği günden bu yana kadının aslında sadece siyasette değil Türkiye’de her alanda kendini ispat ettiğini görebiliyoruz. Bakın iyi eğitimli insanların öğretmenlerine dönüp baktığınız zaman hep bir kadın eli vardır. Eğitim evde başlar, doğru bir anne, doğru bir çocuk eğitirse, o çocuk kötülüklere yanaşmaz. O çocuk doğru eğitilmiş olursa ileride vatanına, milletine, ailesine kısacası tüm insanlığa doğru hizmet edebilir. Bizler ataerkil yapıda analarımızı unuttuk. Hani Neşet Ertaş diyor ya ‘kadın insansa erkek insan oğlu’ bizler bir insana borçluyuz varlığımızı. Ademle Havva’dan bu yana biz bu hayatı paylaşmak zorunda olduğumuzun bilinciyle 2014’ten bu yana belediyecilik anlayışımızda gerek atamalarımız da mesai arkadaşlarımızda ve müdürlerimizde ve önümüzdeki günlerde bugünden sürprizimi herhalde burada açıklamamda bir mahsuru yok bir kadın arkadaşımızı, kadın kardeşimizi belediye başkan yardımcısı yaparak her alanda görev, yetki ve sorumluluğumuzu paylaşabildiğimizi ifade etmek istiyorum.

burduryenigün

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Ceylan Ertem Burdur'u Salladı! Burdur'da 23 Nisan Coşkusu
Etkinlik

Ceylan Ertem Burdur'u Salladı! Burdur'da 23 Nisan Coşkusu

Burdur Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen konserde Ceylan Ertem sahne aldı. Konser binlerce Burdurlunun katılımıyla coşkuyla geçti.

Burdur'da 23 Nisan Coşkusu! Ceylan Ertem sizlerle buluşacak
Etkinlik

Burdur'da 23 Nisan Coşkusu! Ceylan Ertem sizlerle buluşacak

Burdur Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Burdurluları ünlü sanatçı Ceylan Ertem’in vereceği konser ile buluşturacak.

Burdur Belediyesi'nde İş Fırsatı! 67 Beden İşçisi Alınacak!
Eleman İlanı

Burdur Belediyesi'nde İş Fırsatı! 67 Beden İşçisi Alınacak!

Burdur Belediyesi, 67 beden işçisi alımı için personel alımı yapıyor. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden 22 Nisan 2024 tarihine kadar online başvuruda bulunabilirsiniz.

Burdur Belediyesi'nden Üreten Belediyecilik Örneği! Ücretsiz Çiçek Dağıtımı
Bölgesel

Burdur Belediyesi'nden Üreten Belediyecilik Örneği! Ücretsiz Çiçek Dağıtımı

Burdur Belediyesi, üreten belediyecilik anlayışıyla vatandaşlara ücretsiz çiçek dağıtacak. Çiçekler cuma günü saat 10.00'da asri mezarlıkta dağıtılacak. Detaylar haberimizde...

Burdur Belediyesi kandil simidi geleneğini sürdürüyor
Bölgesel

Burdur Belediyesi kandil simidi geleneğini sürdürüyor

Geleneği sürdüren Burdur Belediyesi, Kadir gecesi nedeniyle esnaf ve vatandaşlara kandil simidi dağıttı. Kadir Gecesi nedeniyle, şehir merkezindeki esnaf ve iş yerlerine 5 bin kutu Kandil Simidi dağıtıldı.

Başkan Ercengiz engelli vatandaşlarla iftarda buluştu
Bölgesel

Başkan Ercengiz engelli vatandaşlarla iftarda buluştu

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Engelli bireyler ve ailelerine iftar yemeği düzenledi.