Burdur Belediyesi’nin geleneksel Gönül Sofrası, binlerce kişinin katılımıyla Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Başkan Ercengiz birlik mesajı verirken, etkinlik Haluk Levent konseri ile devam edecek.
Burdur Belediyesi’nin her yıl Ramazan ayında düzenlediği Gönül Sofrası iftar programı, bu yıl da büyük bir katılımla Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Binlerce vatandaşın katıldığı iftarda, aynı kazanda pişen yemekler paylaşılarak birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.
Konuşma yapan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz “Çok kıymetli hemşerilerim, sevgili öğrenciler, Öncelikle, hepimizin bu mübarek Ramazan ayında tuttuğumuz oruçların, kıldığımız namazların ve yaptığımız ibadetlerin kabul olmasını diliyorum. Bugün burada, 11 yıldır geleneksel hale getirdiğimiz ve Gönül Sofrası adını verdiğimiz iftar buluşmamızda bir aradayız. Sizler de bu güzel birlikteliğe eşlik ederek, aynı kazanda pişen yemeği paylaşmanın anlamını ve değerini bizlerle birlikte yaşıyorsunuz. Amacımız; birlik ve beraberlik içinde, aynı sofrada buluşarak hepimizin eşit olduğunu hissettirmek ve bu eşitlik anlayışıyla kaynaşmaktır. Biliyoruz ki herkesin evinde mutlaka bir lokma aşı vardır. Ancak bugün burada bizlerle olarak, dayanışmamıza destek verdiğinizi ve birlikteliğimizi daha da güçlendirdiğinizi hissediyoruz. Bunun farkında olarak sizlere en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Ülkemiz zor zamanları mutlaka geride bırakacaktır. Hepimizin gönlündeki güzelliklerin gerçekleşmesini diliyor, bu vesileyle burada bulunan ve bizlerle olamayan tüm hemşerilerimize şükranlarımı sunuyorum. Rabbim ibadetlerimizi kabul eylesin, Ramazan ayınızı tekrar tebrik ediyorum. Ayrıca, özellikle gençlerimizi düşündüğümüz bir etkinliğimiz var. Bugün, 6 Mart gibi özel bir günü yaşıyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Burdur’umuzu şereflendirdiği bu anlamlı gün vesilesiyle, gün içinde törenlerimizi gerçekleştirdik. Aynı zamanda, gençlerimizin büyük ilgi gösterdiği ve Burdur’da görmek istediği kıymetli sanatçımız Haluk Levent’i şehrimize davet ettik. Yarın, Cumhuriyet Meydanı’nda, Atatürk’ün Burdur’a gelişinin onuruna düzenleyeceğimiz Haluk Levent konserine hepinizi davet ediyorum. Yarın da bu meydanda hep birlikte olmayı diliyorum. Hayırlı iftarlar, afiyet olsun, iyi akşamlar!” dedi







Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)