Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, kentte uzun yıllardır tartışma konusu olan içme suyu sorununu arıtılmış su çözümüyle aşmayı başardıklarını açıkladı.
Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantılarda milletvekilleri, belediye başkanları ve bürokratlarla ortak akılda buluştuklarını vurgulayarak bu görüşmeler sonucunda, merkez içme suyu projelerinin hayata geçirilmesi adına önemli bir adım atıldığını söyledi.
Protokolün mecliste onaylandığını ve DSİ’ye çekincelerini belirten resmi bir yazıyla bilgilendirme yapıldığını belirten Başkan Ali Orkun Ercengiz, DSİ’den alınan yanıtlarda bazı eksiklikler olmasına rağmen, “maliyet ve mahiyet” konularında kesin sonuçlar elde edilene kadar protokolün imzalandığını ifade etti.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz yaptığı açıklamada, " Birçok nedene bağlı olarak bugüne kadar mücadele ettiğimiz kentimizin içme suyu sorununu; kısa vadede ve tarihinde ilk kez arıtılmış olarak çözmüş bulunmaktayız.
Her seçimin siyaset konusu olan ancak seçim bittikten sonra kendi kaderimizle baş başa kalıp çözüm üretmeye çalıştığımız, kalıcı çözüm için geçtiğimiz aylarda DSİ Gn Müdürlüğünde ilimiz Mvleri Belediye Bşklarımız ve bürokratlarla yaptığımız toplantıda merkez içme suyu alternatiflerini değerlendirdik.
Önemli olan kalıcı çözüm için ortak akılda birleşmekti kısmen de bunda başarılı olduk.
DSİ ile yapacağımız bu projenin bir protokole bağlanması ve kurumların karşılıklı sorumluluklarını da imza altına alması gerekmekteydi.
Hazırlanan protokol için Meclisimizden yetki alarak görüşmelere başladık.
Çekincelerimizi belirtiğimiz bir yazı ile DSİ Bölge Müdürlüğüne bilgi talep ettik.
Aldığımız cevap yazısı her ne kadar tüm sorularımıza ve çekincelerimize yanıt vermese de “maliyet ve mahiyet” ile ilgili kesin sonuç oluşuncaya kadar projenin yatırım planına alınabilmesi için protokole şerhimizle birlikte imzamızı koyduk.
Milletvekilimiz Sn Adem Korkmaz; atılan imzaya duyduğu memnuniyeti ifade edip ortak akılla her şeyin üstesinden gelebileceğimizi bildirerek bizlere teşekkür etmiştir.
Ben de gösterdiği nezaketten ve işbirlikçi tavrından ötürü milletvekilimize teşekkür ediyorum.
Bizler bugün varız yarın buralarda olmayacağız.
Aslolan ilimizin sorunlarını çözmek ve yaşanabilir bir kent için gayret göstermektir.
Ayrıca Senir Göl Geçişi projemizin finansmanı konusunda İlbank AŞ ile bir görüşme planlıyoruz.
Bu projenin finansmanı için; görev yaptığımız süre içersinde istediğimiz kadar katkı alamadığımız İlbank’tan hızlı ve sorunsuz kredilendirme talep edeceğiz.
Sn Valimiz ve İlimiz Milletvekilleri ile birlikte yine ortak paydamız “Burdurumuz” diyerek bu sorunun da üstesinden geleceğimize inancım tamdır.
Halkımızı saygıyla selamlıyorum… " ifadelerine yer verdi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)