Burdur İl Özel İdaresi tarafından yürütülen 2026 yılı yatırım programı kapsamında köylerde içme suyu, kanalizasyon ve tarımsal sulama alanlarında önemli çalışmalar hayata geçirildi. Tamamlanan projelerle birlikte kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların yaşam kalitesinin artırılması ve tarımsal üretimin desteklenmesi hedeflendi.
Çalışmalar kapsamında Burdur Merkez Bayındır, Beşkavak, Halıcılar ve Taşkapı köyleri ile Altınyayla Kızılyaka, Bucak Gündoğdu ve Çobanpınar, Karamanlı Bademli ve Dereköy, Tefenni Sazak ve Yeşilova Karaatlı köylerinde toplam 13 bin metre içme suyu hattı yapıldı. Böylece birçok yerleşim yerinde içme suyu altyapısı güçlendirilerek vatandaşların hizmetine sunuldu.
Öte yandan Burdur Merkez Karakent, Çeltikçi Tekke, Karamanlı Dereköy, Kemer Akören, Tefenni Hasanpaşa ile Yeşilova Dereköy, Karaatlı ve Yarışlı köylerinde toplam bin 650 metre kanalizasyon hattı tamamlandı. Kanalizasyon yatırımlarıyla çevre sağlığının korunmasına ve yaşam standartlarının yükseltilmesine katkı sağlandı.
Tarımsal üretimi destekleyen yatırımlar kapsamında ise Burdur Merkez Düğer, Karaçal, Sarıova, Kartalpınar ve Kumluca, Çeltikçi Tekke, Karamanlı Kılavuzlar ve Kemer Belenli köylerinde toplam 16 bin 800 metre tarımsal sulama hattı inşa edildi. Sulama altyapısının güçlendirilmesiyle üreticilerin suya erişiminin kolaylaşması ve verimliliğin artırılması amaçlandı.
Burdur İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada, köylerin altyapısını güçlendiren yatırımların tamamlandığı belirtilerek, yapılan çalışmaların Burdur’a ve vatandaşlara hayırlı olması temennisinde bulunuldu.








Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)