Burdur / Burdur

Burdur'da seramik kursiyerlerinin eserleri sergilendi

Burdur Belediyesi Seramik Eğitim ve Uygulama Atölyesi Seramik Kursu Sergisi’nde kursiyerlerin yaptığı eserler görücüye çıktı.

Burdur'da seramik kursiyerlerinin eserleri sergilendi

Burdur Belediyesi Seramik Eğitim ve Uygulama Atölyesi Seramik Kursu Sergisi açıldı.

Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonunda düzenlenen sergide, Seramik Eğitim ve Uygulama Atölyesi kursiyerleri tarafından yapılan yaklaşık 250 eser görücüye çıktı.

Serginin açılış törenine Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve eşi Hülya Ercengiz, 58. Komando Eğitim Alay Komutanı P. Komd. Alb. Yavuz Çankaya, Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Güder, İYİ Parti İl Başkanı Faruk Erkan, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Say, Hasan Duygulu ve çok sayıda davetli katıldı.

Konuşma yapan Seramik tasarımcısı ve eğitmeni Işıl Ekici “Biz burada genel olarak çalışanların insanlarında kendine vakit ayırabileceği ayrıca kendi ekonomilerine de katkı bulunabileceği bir proje hazırlayarak bu işe başladık. Belediyemizin ücretsiz sunduğu bir kursu eğitimi idi. Yaklaşık yıldır yapıyoruz. Bu konuda başkanımızın bizlere sonsuz desteği var. İlk başta ekonomik olarakta en başta sürdürülebilirliğini istiyor. Bizde kursiyerlerimize aynı şekilde çalışmalara destek oluyor, yaptıkları ürünleri satılması ve pazarlaması konusunda destek oluyoruz. En başta Belediye Başkanımıza ve sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Burdur'da seramik kursiyerlerinin eserleri sergilendi

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz “ Aslında bu topraklar Milattan Önce 5 binde önce başlamak üzere toprakla barışık toprağı günlük hayatına sokabilmiş insanların yaşadığı topraklar yani Hacılar Höyüğünden buluntulara kalıntılara baktığımız zaman toprak kapların insan hayatına o günden itibaren girdiği devamındaki uygarlıklarda da özellikle Sagalassos da ki çömlekçiler kasabasının ürettiklerinin Kuzey Afrika topraklarına kadar ticari meta olarak gittiğini gördüğümüzde bu toprakların toprakla barışık insanları yarattığını ve yaşattığını biliyoruz. Bugün bizde artık geleneksel hale getirdiğimiz seramik sergimizin bir yenisinde açıyoruz. 50 ‘ye yakın kursiyerimizin ve devamlı kursiyerlerimizin de üretimine çok destek verdiğini biliyorum. Onların tek kusuru bence ürettikleri ile birbirlerinden ayrılamıyorlar. Onlarla ilgili bir gönül bağı kuruyorlar ve satmak istemiyorlar. Bizde onların bu görüşüne saygı göstermek ile birlikte eğer satarlar ise aile bütçesine ekonomik katkı vereceğini düşünüyoruz. Böyle bir telkinimiz ve önerimiz oluyor. Tatbikîde tercih onların. Biz böyle bir atölye Burdur’umuza kazandırarak seramiğin bu topraklarda geçmişten bugüne var olan yaşamına sürdürmek istediğimizde ısrarlı olduğumuzu da bu anlamda ifade etmiş bulunuyoruz. Ben 50’ye yakın kursiyerimizin verdiği emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca burada bulunan siz tüm konuklarımıza bu sergiye katıldığınız için teşekkür, sergimiz 1 hafta süre açık kalacak ve tüm Burdur halkını bu özel üretimlere el emeği göz nuru üretimlere katılmaya onları görmeye davet ediyorum” dedi.

 

Burdur'da seramik kursiyerlerinin eserleri sergilendiBurdur'da seramik kursiyerlerinin eserleri sergilendi

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur'da 23 Nisan Coşkusu! Ceylan Ertem sizlerle buluşacak
Etkinlik

Burdur'da 23 Nisan Coşkusu! Ceylan Ertem sizlerle buluşacak

Burdur Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Burdurluları ünlü sanatçı Ceylan Ertem’in vereceği konser ile buluşturacak.

Burdur Belediyesi'nde İş Fırsatı! 67 Beden İşçisi Alınacak!
Eleman İlanı

Burdur Belediyesi'nde İş Fırsatı! 67 Beden İşçisi Alınacak!

Burdur Belediyesi, 67 beden işçisi alımı için personel alımı yapıyor. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden 22 Nisan 2024 tarihine kadar online başvuruda bulunabilirsiniz.

Burdur Belediyesi'nden Üreten Belediyecilik Örneği! Ücretsiz Çiçek Dağıtımı
Bölgesel

Burdur Belediyesi'nden Üreten Belediyecilik Örneği! Ücretsiz Çiçek Dağıtımı

Burdur Belediyesi, üreten belediyecilik anlayışıyla vatandaşlara ücretsiz çiçek dağıtacak. Çiçekler cuma günü saat 10.00'da asri mezarlıkta dağıtılacak. Detaylar haberimizde...

Burdur Belediyesi kandil simidi geleneğini sürdürüyor
Bölgesel

Burdur Belediyesi kandil simidi geleneğini sürdürüyor

Geleneği sürdüren Burdur Belediyesi, Kadir gecesi nedeniyle esnaf ve vatandaşlara kandil simidi dağıttı. Kadir Gecesi nedeniyle, şehir merkezindeki esnaf ve iş yerlerine 5 bin kutu Kandil Simidi dağıtıldı.

Başkan Ercengiz engelli vatandaşlarla iftarda buluştu
Bölgesel

Başkan Ercengiz engelli vatandaşlarla iftarda buluştu

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Engelli bireyler ve ailelerine iftar yemeği düzenledi.

Burdur'da soğuk havaya rağmen Gönül sofrasına yoğun ilgi
Bölgesel

Burdur'da soğuk havaya rağmen Gönül sofrasına yoğun ilgi

Burdur Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Gönül Sofrası, Ramazan'ın ilk gününde Bağlar ve Hızırilyas mahallelerinde kuruldu. Soğuk havaya rağmen vatandaşlar iftara yoğun ilgi gösterdi.