Burdur

Burdur'da soğuk havaya rağmen Gönül sofrasına yoğun ilgi

Burdur Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Gönül Sofrası, Ramazan'ın ilk gününde Bağlar ve Hızırilyas mahallelerinde kuruldu. Soğuk havaya rağmen vatandaşlar iftara yoğun ilgi gösterdi.

Burdur'da soğuk havaya rağmen Gönül sofrasına yoğun ilgi

Gönül Sofrası’na ilk günden yoğun ilgi

Burdur Belediyesinin geleneksel hale getirdiği Gönül Sofrası, Ramazan’ın ilk gününde Bağlar Mahallesi ve Hızırilyas Mahallesinde kuruldu.

Burdur Belediyesinin her Ramazan’da organize ettiği ve zengin, fakir, genç, yaşlı demeden Burdurluları aynı yemekte buluşturan Gönül Sofrasının ilk durağı Bağlar Mahallesi ve Hızırilyas Mahallesi oldu. Ramazan ayının ilk günü kurulan Gönül Sofrasına soğuk havaya rağmen mahalleli yoğun ilgi gösterdi.

Bağlar Mahallesi ve Hızırilyas Mahallesinde düzenlenen yemeğe Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz eşi Hülya Ercengiz, CHP Milletvekili İzzet Akbulut, CHP İl Başkanı Kadir Koç, CHP İlçe Başkanı İlyas Divarcı, Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, düzenlenen iftar yemeğinde vatandaşlarla bir araya geldi. Yemekte yaptığı konuşmada Başkan Ercengiz, “10 yıldır sizlere hizmet etmeye çalışıyoruz, gayret içerisindeyiz. Büyüyen kentimizin gelişen mahallelerinden 2 tanesinden birindeyiz ve Ramazan ayının ilk gününde en çok büyüyen 2 mahallemizden başlayalım sizlerle beraber olalım istedik. Öncelikle hepinizin Ramazan ayını kutluyorum. Bolluğun, bereketin, saygının, sevginin, hoşgörünün, sabrın ve paylaşmanın sınandığı bu ayda inşallah birinci oruçlarımız tutuldu, ibadetlerimizi yapıyoruz. Allah’ım yüce Mevla’mızın kabul etmesi dileğiyle Ramazan ayında inşallah her şeyimizin gönlümüzce olmasını arzu bir arzu ediyorum. Ama şundan emin ol 10 yıl önce biz yine gönül sofralarında başladığınız buluşmalarda size bir söz vermiştik. Sizlere karşı yalan söylemeyeceğimizi, şeffaf olacağımızı kimseye haksızlık etmeyeceğimizi kimseyi ötekileştirmeyeceğimizi hatta kendini başka bir yerde gören haksızlığa uğradığını hisseden kalbi kırılan kim varsa yanında bizi hissetmesini hep istediğimizi söylemiştim. 10 yılda bu görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalıştığımızın gönül rahatlığı içerisindeyiz. Önümüzde bir yerel seçim var olur olmaz kazanırız kaybederiz. Önemli olan bu medeni cesarette bu yarışın içerisinde olmaktır. Ben sizlerden 10 yıl içerisinde yaptığımız bütün hizmetleri görüp gözleyip sizlerin bize emanet ettiğiniz ne varsa doğru kullandığınızda kanaat getirmenizi arzularım. En büyük arzum budur. Tabii ki 31 Mart’tan sonra devam edersek sizlere bir 5 yıl daha hizmet etmek istiyoruz. Eksik kalan ne varsa altyapıda üst yapıda tamamlayıp gönül rahatlığıyla son kez talip olduğumuz bu görevde bitirerek sizlere teşekkür edip sizlerden helallik isteriz. Ha bir 5 yıl daha görev vermez Burdur halkı bizim için yeter derse o da başımızın üstünedir. Bunu da alır başımızın üstüne koyarız. Bizim sizlerden başka bir arzunuz da bu 10 yıl içerisinde istemeden kalbini kırdığımız bizim bilmeden haksızlığa uğradığını hisseden vatandaşımız ya da bir şekilde aradığını bulamamış bundan dolayı bizlere küskün kırgın varsa lütfen hakkını helal etsin. Bizim hakkımız varsa bizden yana bütün vatandaşımıza helali hoş olsun, Biz kendimize değil kentimize hizmet ettik. Sizlere hizmet ettik. Gönlümüzün rahat bu memlekette yaptığımız her güzel hizmet iyi anılırsa bizim çoluk çocuğumuza bırakacağımız en güzel miras budur. Tekrar tutulan oruçların yapılan ibadetlerin kabul olması dileğiyle hepinizin Ramazan ayını kutluyorum. Teşekkür ederim afiyet olsun” dedi.

Burdur'da soğuk havaya rağmen Gönül sofrasına yoğun ilgiBurdur'da soğuk havaya rağmen Gönül sofrasına yoğun ilgiBurdur'da soğuk havaya rağmen Gönül sofrasına yoğun ilgiBurdur'da soğuk havaya rağmen Gönül sofrasına yoğun ilgiBurdur'da soğuk havaya rağmen Gönül sofrasına yoğun ilgiBurdur'da soğuk havaya rağmen Gönül sofrasına yoğun ilgi

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak'ta Ramazan Coşkusu! Gönül Sofrasında oruçlarını açtılar
Bölgesel

Bucak'ta Ramazan Coşkusu! Gönül Sofrasında oruçlarını açtılar

Bucak'ta Ramazan ayı coşkuyla başladı. Bucak Belediyesi tarafından kurulan gönül sofrasında vatandaşlar ilk oruçlarını hep birlikte açtı. Ramazan ayı boyunca Bucak'ta çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Yalancı Bahara aldandılar, Telef Oldular
Yaşam

Yalancı Bahara aldandılar, Telef Oldular

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde soğuk havanın ardından yalancı bahara aldanıp çıkan arılar telef oldu.

Hülya Gümüş Perşembe Pazarında! Soğuk havaya rağmen sıcak ilgi
Bölgesel

Hülya Gümüş Perşembe Pazarında! Soğuk havaya rağmen sıcak ilgi

CHP Bucak Belediye Başkan adayı Hülya Gümüş, Perşembe Pazarında esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek seçimlerde destek istedi. Hülya Gümüş Perşembe Pazarında! Soğuk havaya rağmen sıcak ilgi

Üşüyen kedi ile köpek soğuktan birbirlerine sığındılar
Yaşam

Üşüyen kedi ile köpek soğuktan birbirlerine sığındılar

Elazığ’da soğuk havada yan yana uzanarak ısınmaya çalışan kedi ve köpeğin görüntüleri yürekleri ısıttı.

Ardahan’da soğuk hava etkisini gösteriyor
Bölgesel

Ardahan’da soğuk hava etkisini gösteriyor

Ardahan’da soğuk hava etkisini sürdürüyor. Göle ilçesinde sıcaklık sıfırın altında 16 dereceye kadar düştü.

Sibirya Soğukları Devam Ediyor: Uzmanlardan Uyarı
Yaşam

Sibirya Soğukları Devam Ediyor: Uzmanlardan Uyarı

Doğu Anadolu'da soğuk hava etkili olmaya devam ediyor. Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 23 derece ile Ardahan Göle'de ölçüldü. Soğuk hava nedeniyle ağaçlar kırağı ile kaplandı ve hayat durma noktasına geldi