Burdur

Burdur'da Süslü kadınlar bisikletle farkındalık yarattı

Burdur'da kadınlar, süsledikleri bisikletlerle Cumhuriyet Meydanı'ndan hareket ederek şehir merkezinde bisiklet sürerek farkındalık oluşturmaya çalıştı.

Burdur'da Süslü kadınlar bisikletle farkındalık yarattı

Burdur’da kadınların öncülüğünde düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu ve zumba etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

Türkiye’de ve dünyada yaklaşık 180 şehirde eş zamanlı olarak gerçekleşen ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’, Burdur’da da gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan kadınlar, süsledikleri bisikletleri ile dikkat çekti. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kadınlar ve çocuklar, şehir merkezinde bisiklet sürerek farkındalık oluşturmaya çalıştı. Bisiklet turunun ardından meydanda zumba dansı yapan gruba etkinliği takip eden vatandaşlar da katıldı.

Organizasyon sorumlusu Saniye Tok, “2013’te İzmir’de başlayan 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nun bu yıl 11’incisini düzenliyoruz. 11 yıl içerisinde büyüyen bu etkinlik daha sonra dünyada diğer şehirlerde bisiklete binen diğer kadınların da dikkatini çekmiştir. Turumuz bu yıl birçok şehirde ve ülkede eş zamanlı olarak yine gönüllü ve bağımsız kadınlar tarafından yapılıyor. Bu nedenle çok gururluyuz” dedi.

Dünya Otomobilsiz Kentler Günü çerçevesinde bisikletin günlük hayatın bir parçası olduğuna da dikkat çektiklerini belirten Tok, ”Kadınların toplumda daha fazla görünürlüğünü sağlamak, kendilerini temsil etmelerine fırsat vermek ve güvenli bisiklet sürmeye ilişkin alt yapı talebini pekiştirmek için düzenlenmektedir” diye konuştu.

Kadınlar olarak ortak istekleri olduğunu ifade eden Tok, “Kadın ve erkeklerin bu toplumda aynı haklara ve yükümlülüklere sahip olduğunu ve her alanda özgürce kendilerini ifade edebilme haklarının olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Biz binlerce kadın pedallarımızın itici gücünü tüm topluma göstermek istiyoruz. Çocuklarımıza daha temiz bir dünya bırakmak için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Kadınların toplumda daha görünür olmalarını ve sorumluluk almalarını istiyoruz. Geçmişte iklim değişikliği diyorduk, şimdi artık iklim krizi diyoruz. Bunun etkilerini çok acı bir şekilde yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Her bireyin bu konuda yapabileceği bir şeyler var. Biz bisiklete daha çok binerek dünyaya olumlu katkıda bulunabiliriz” dedi.

Etkinlik, Cumhuriyet Meydanı'nda zumba dansı ile sona erdi.

Burdur'da Süslü kadınlar bisikletle farkındalık yarattıBurdur'da Süslü kadınlar bisikletle farkındalık yarattıBurdur'da Süslü kadınlar bisikletle farkındalık yarattıBurdur'da Süslü kadınlar bisikletle farkındalık yarattıBurdur'da Süslü kadınlar bisikletle farkındalık yarattıBurdur'da Süslü kadınlar bisikletle farkındalık yarattıBurdur'da Süslü kadınlar bisikletle farkındalık yarattıBurdur'da Süslü kadınlar bisikletle farkındalık yarattıBurdur'da Süslü kadınlar bisikletle farkındalık yarattıBurdur'da Süslü kadınlar bisikletle farkındalık yarattıBurdur'da Süslü kadınlar bisikletle farkındalık yarattıBurdur'da Süslü kadınlar bisikletle farkındalık yarattı

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

“Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” etkinliği
Etkinlik

“Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” etkinliği

Burdur’da, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” etkinliği düzenlendi.

Altınyayla'da Trafik Güvenliği Farkındalığı Artıyor! Emniyet Ekipleri Okulları Geziyor!
Bölgesel

Altınyayla'da Trafik Güvenliği Farkındalığı Artıyor! Emniyet Ekipleri Okulları Geziyor!

Altınyayla İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 26 Nisan 2024 tarihinde Şehit Kadir Eraslan Anadolu Lisesi öğrencilerine trafik eğitimi verildi. Detaylar haberimizde...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda “iyilik” programı
Etkinlik

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda “iyilik” programı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında Erzincan’da “iyilik” farkındalığı programı gerçekleştirilecek.

Muğla Köyceğiz'de Satranç Turnuvası: Doğa Farkındalığı İçin Yarış - Haberler
Etkinlik

Muğla Köyceğiz'de Satranç Turnuvası: Doğa Farkındalığı İçin Yarış - Haberler

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 3. Geleneksel Mavi Yeşil Okullar Projesi Satranç Turnuvası yapıldı.

Otizm Farkındalık Günü MAKÜ'de Atlarla Kutlandı
Bölgesel

Otizm Farkındalık Günü MAKÜ'de Atlarla Kutlandı

MAKÜ Atçılık ve Hippoterapi Merkezi, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü'nü otizmli çocuklarla atların buluştuğu bir festivalle kutladı. Etkinlikte otizmli çocuklar at binme ve atlarla etkileşim gibi aktivitelerle keyifli vakit geçirdi.

Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde eğlenceli etkinlik
Bölgesel

Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde eğlenceli etkinlik

Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında özel bireylere anlamlı bir etkinlik düzenlendi.