TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına Burdur'dan, 193 proje başvurusu yapıldı.
Ülkemizin bilim temelli bilgi ve teknoloji üretimi ile milli teknoloji hamlesine ve bunun için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynaklarının gelişimi süreçlerine katkı sağlamak amacıyla destekleyici ve teşvik edici programlardan biri olan TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması, Lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla her yıl gerçekleştirilmektedir. Bu yarışma, Türkiye genelinde 12 bölgede yapılarak, her bölge için bir il, merkez olarak seçildi.
Konya bölgesine dahil olan bulunan Burdur, 193 proje başvurusu ile 2018 yılından bu yana en yüksek başvuru sayısına uluşarak başvuru sayısını %35 oranında artırdı. 2018 yılında 38, 2019 yılında 55, 2020 yılında 68, 2021 yılında 179 ve 2022 yılında 142 başvuru yapılan TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması, 2023 yılında 193 başvuru ile son 6 yılın en yüksek başvuru oranına ulaştı.
Konu ile ilgili açıklama yapan Burdur İl Milli eğitim Müdürü Nesrin Kakırman “ Ülkemizin küresel rekabet gücünün artması için, genç beyinlerimizin takım halinde çalışmalarını, toplumsal ve kültürel değerlerimizi korumalarını, bilimsel kuralları göz ardı etmemelerini, hayal gücü, yaratıcılık, problem çözme ve entelektüel becerilerini geliştirmeleri önemsiyoruz. Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, başarıya bizleri ulaştıracak olan gençlerimizi bu doğrultuda yetiştirme gayreti içerisindeyiz.
Rakamlara baktığımızda ilimizde son 6 yılda proje başvuru sayılarında artışlar kaydedildiği görülmekte. Bu istikrarın sağlanmasında emeği geçen okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve ülkemizin geleceği olan öğrencilerimize teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)