Burdur

Burdur'da Yukarı Pazar'ın Kaderini Değiştirecek Proje

Cumhur İttifakı Burdur Belediye Başkan Adayı Mehmet Şimşek, Yukarı Pazar'ı Kültür ve Turizm Temalı Ticaret Merkezi'ne dönüştürecek projeyi açıkladı.

Burdur'da Yukarı Pazar'ın Kaderini Değiştirecek Proje

MEHMET ŞİMŞEK’TEN YUKARI PAZAR’IN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJE

Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan Adayı Mehmet Şimşek “Kültür ve Turizm Temalı Yukarı Pazar projesinin detaylarını yazılı bir açıklamayla paylaştı. Şimşeğin yaptığı yazılı açıklama şöyle:

Sevgili Hemşerilerim,

Yukarı Pazar, Anadolu Selçuk döneminden günümüze kadar uzanan geçmişiyle Burdur’un en önemli tarihi miraslarından biridir. Yakın dönemde ise 1980’lere kadar Yukarı Pazar sadece Burdur’un değil, bölgenin en önemli ticaret merkezlerinden biri konumundaydı. Ne yazık ki, bu ticari alanımız geçen yıllar içerisinde cazibesini yitirdi. Sokakları ve dükkanları ıssızlaştı. Köklü bir tarihe sahip olan bu ticari alanımız zenginliğini ve bereketini kaybetti ve sahipsiz kaldı.

Sevgili Hemşerilerim,

Yukarı Pazar’ın bu ıssızlığına ve sahipsizliğine son vermek için yeni dönemde Burdur Belediyesi olarak kolları sıvayacak, bu ticari alanımız yeniden o eski bereketli, neşeli günlerine kavuşturacağız.

Peki bunu nasıl başaracağız?

Ulu Camiyi merkeze alarak, Yukarı Pazar’ı tarihi dokusuna uygun bir mimarı anlayışla yeniden ayağa kaldıracağız.

Öncelikle Yukarı Pazar’daki mevcut belediye binamızın yerine sosyal ve ticari bir mekân inşa edeceğiz. Bulunduğu alanın tarihi dokusuyla bütünleşerek, Yukarı Pazar’a bambaşka bir hava katacak olan bu mekânın içinde ve çevresindeki sokaklarda yöresel mutfağımızın ve ürünlerimizin imalat ve satış noktaları yer alacak. Unutulmaya yüz tutmuş meslekler için de dükkân ve atölyeler burada olacak. Halkımızın her türlü ihtiyacına cevap verecek modern mağazalara, son kattaki şehir manzaralı bir panoramik restoran ve kafe de eşlik edecek.

Böylece Yukarı Pazar Kültür ve Turizm Temalı bir Ticaret Merkezine dönüştürerek, Burdur’a ziyarete gelen misafirlerimizin en çok görmek istedikleri uğrak noktalarından birisi haline getireceğiz.

“Yeni Burdur için, Yeni Bir Yukarı Pazar için Hazırız, Kararlıyız.”

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Link Bilgisayar ile İkas’tan stratejik iş birliği
İş Dünyası

Link Bilgisayar ile İkas’tan stratejik iş birliği

Türkiye’nin önde gelen sektörel yazılım çözümleri sağlayıcılarından Link Bilgisayar, yeni nesil e-ticaret altyapısı sunan İkas ile pazar erişimini artıracak bir iş birliğine imza attı.

Bağlaraltı Pazar Alanı gün sayıyor

Bağlaraltı Pazar Alanı gün sayıyor

Yıldırım Belediyesi'nin ilçeye kazandırdığı 7 pazar alanı projesinden birisi olan Bağlaraltı Pazar Alanı, yüzde 90 oranında tamamlandı.

Sıcaklıkların artmasıyla Hamal Pazarı’nda işler yoğunlaştı
Bölgesel

Sıcaklıkların artmasıyla Hamal Pazarı’nda işler yoğunlaştı

Eskişehir’deki Reşadiye Camii önünde, adeta Hamal Pazarı olan bölgede günlük işlerde çalışmak için bekleyen emekçilerin işleri havaların ısınması ile arttı.

Cuma pazarına yumurta satmaya gidiyorlardı! Kazada yaralandılar
Bölgesel

Cuma pazarına yumurta satmaya gidiyorlardı! Kazada yaralandılar

Burdur'un Ağlasun ilçesinde meydana gelen trafik kazasında yumurta satmaya giden karı koca 2 kişi yaralandı. Detaylar haberimizde...

Sandıklı Belediyesinden Yeni Uygulama  ,Vatandaşlar ve Esnaflar Ne diyecek
Bölgesel

Sandıklı Belediyesinden Yeni Uygulama ,Vatandaşlar ve Esnaflar Ne diyecek

Sandıklı Belediye Başkanı Adnan Öztaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Pazartesi Pazarı, ilçemizin önemli bir ticaret merkezi. Vatandaşlarımızın daha rahat alışveriş yapabilmeleri için bu düzenlemeyi hayata geçiriyoruz

 Odunpazarı Belediyesi hem üretiyor hem de tasarruf ediyor
Yaşam

Odunpazarı Belediyesi hem üretiyor hem de tasarruf ediyor

Odunpazarı Belediyesi hem iş sağlığı ve güvenliği hem de kamu kaynaklarını doğru ve etkili kullanmak adına gerçekleştirdiği çalışmalara devam ediyor.