Burdur

Burdur'da Zafer Bayramına Yakışır Kortej

30 Ağustos Zafer Bayramı kortej yürüyüşü yoğun bir katılımla coşku içerisinde gerçekleştirildi.

Burdur'da Zafer Bayramına Yakışır Kortej

Burdur Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. Yılı nedeniyle düzenlediği Zafer Bayramı yürüyüşü yoğun bir katılımla coşku içerisinde gerçekleştirildi.

Çatalpınar mevkiden başlayan Kortej yürüyüşüne Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve eşi Hülya Ercengiz, CHP İl Başkanı İzzet Akbulut, CHP İlçe Başkanı Serkan Şimşek, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhuriyet Meydanında son bulan yürüyüşte konuşan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz “Biz tam 100 yıl önce Anadolu’yu bize yurt yapan Ulu Önder gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun. Biz eğer bu ülkede gerek demokratik bir devlette Cumhuriyet ilkelerine bağlı yaşayabiliyorsak eğer o gün kanlarını canlarını gözlerini kırpmadan her bir hendek deki her bir atalarımıza borçluyuz. Atatürk’e inanmış arkadaşlarının yürüdüğü bu yolda biz hiç durmadan yarının çocuklarına bu ülkeye bırakabilmek için gözümüzü kırpmadan mücadelemize devam edeceğiz. Ne bir emperyalist ne de o içerdeki işbirlikçileri bu ülkeyi Türkiye Cumhuriyeti olmaktan başka bişi yapamaz, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Biz ki Atalarımıza borcunu sadece çalışmak ile ödemek adına her geçen gün daha fazla gayret gösteriyor isek günü geldiğinde gözümüzü kırpmadan yine ölüme gideriz bundan da kimsenin şüphesi olmasın. “Biz Türk oğlu Türk’üz” Anadolu’nun her bir karışı da Türk’ün kanıyla sulanmıştır. Bu yüzden burada yapılacak hiçbir operasyon tutmaz tutmayacaktır. Sizleri seviyoruz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 100 yıl önce büyük zaferle taçlandırdığı ve bizlere yurt yaptığı bu Anadolu topraklarına canımızın son damlasına kadar savunmaya devam edeceğiz. Bayramımız kutlu olsun. Bir daha hiçbir şekilde bu topraklar üzerinde yeni bir zafer için mücadele etmek zorunda kalmayalım. Gerekirse de her türlü zafer için canımızı vermeye hazır olduğumuzu herkes bilsin. Hepinize teşekkür ediyor. Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur'da Zafer Bayramı kutlamaları: Kortej yürüyüşü ve Sakiler konseri
Etkinlik

Burdur'da Zafer Bayramı kutlamaları: Kortej yürüyüşü ve Sakiler konseri

Burdur'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında kortej yürüyüşü ve Sakiler konseri düzenlendi.

 Nüşabe Paşazade kanosuyla,  Gökhan Güneri koşarak ve  Gökhan Güneri’de bisikletiyle Eğirdir Gölü kıyısından 3 gün sürecek yolculuğa uğurlandılar.
Spor

Nüşabe Paşazade kanosuyla, Gökhan Güneri koşarak ve Gökhan Güneri’de bisikletiyle Eğirdir Gölü kıyısından 3 gün sürecek yolculuğa uğurlandılar.

Isparta’nın Eğirdir İlçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramının 101. Yılı münasebetiyle Eğirdir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün organizesiyle 3 sporcu 3 günde Eğirdir Gölü’nün kıyısından ilerleyerek 150 km’lik yolu tamamlayacak.

Isparta’da 30 Zafer Bayramı coşkusu fener alayı ile devam etti
Etkinlik

Isparta’da 30 Zafer Bayramı coşkusu fener alayı ile devam etti

Isparta’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yıl dönümü kutlamaları fener alayı yürüyüşü ile devam etti. Devamı haberimizde..

Burdur Valisi Öksüz, 'Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar var olacak'
Etkinlik

Burdur Valisi Öksüz, 'Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar var olacak'

Burdur Valisi Türker Öksüz, 30 Ağustos Zafer Bayramı Kabul Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar var olacağını ve ay-yıldızlı bayrağın ilelebet dalgalanacağını söyledi.

Antalya 'da ‘Türk’ün Ateşle İmtihanı’ tiyatro oyunu beğeni topladı
Etkinlik

Antalya 'da ‘Türk’ün Ateşle İmtihanı’ tiyatro oyunu beğeni topladı

Döşemealtı Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri çerçevesinde sahnelenen tiyatro oyunu sanatseverlerden tam not aldı. Devamı haberimizde..

Antalya 'da Ayak Tenisi ‘Zafer Kupası’ için oynandı
Spor

Antalya 'da Ayak Tenisi ‘Zafer Kupası’ için oynandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Antalyalıları spora teşvik etmek için Ayak Tenisi Turnuvası düzenledi. Turnuvada 32 takım mücadele etti. Devamı haberimizde..