Burdur’un Sinan Mahallesi’nde 31 Ekim gecesi yaşanan korkunç olay, kentin gündemine bomba gibi düştü. Saat 21.15 sıralarında Hatip Hoca Caddesi’ndeki bir birahanede meydana gelen saldırı, herkesi derinden sarstı. H.E. isimli şahıs, R.U. tarafından kişisel husumet nedeniyle sırt, baş, omuz ve göğsünden silahla vurularak olay yerinde hayatını kaybetti.
Cinayet sonrası hızla kaçan şüpheli R.U., güvenlik güçlerinin yoğun çalışmaları sonucu kısa sürede yakalandı. Olay yerine gelen polis ekipleri, cinayetle ilişkili bulguları titizlikle inceleyerek delilleri topladı. Yapılan aramalar sonucunda, suç aleti olarak kullanılan ve şüpheliye ait ruhsatlı tabanca toprağa gömülü halde bulundu. Tabancanın fişek yatağında bir, şarjöründe ise altı fişek olduğu tespit edilerek güvenli bir şekilde muhafaza altına alındı.
Burdur Valiliği tarafından yapılan açıklama şu şekilde;
31.10.2024 günü 21.15 sıralarında Burdur ili Sinan Mahallesi Hatip Hoca Caddesinde bulunan bir birahanede H.E. isimli şahıs, şahsi husumetten kaynaklı olarak R.U tarafından sırt, baş, omuz ve göğüs bölgelerinden silahla vurularak olay yerinde hayatını kaybetmiştir.
Olayı gerçekleştirdikten sonra kaçan şüpheli şahıs yapılan çalışmalar neticesinde yakalanmış, suç aleti tabanca (Şüpheliye ait bulundurma ruhsatlı tabanca, fişek yatağında 1 ve şarjör içerisinde 6 adet fişek ile) toprağa gömülü vaziyette ele geçirilerek Olay Yeri İnceleme ekiplerimiz tarafından muhafaza altına alınmıştır.
Şüpheli şahsın farklı nitelikte toplam 5 olaydan suç kaydı bulunmakta olup şüpheli, olayın gerçekleşmesini müteakip emniyet birimlerimiz tarafından yakalanmış, adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Olayın meydana geldiği iş yeri kapatılmıştır.
Öte yandan ilimizde huzur ve güvenliğinin sağlanması, suç ve suçlularla mücadele noktasında kolluk birimlerimizce gerekli çalışmalar kararlılıkla yürütülmeye devam edecektir.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)