Burdur

Burdur Devlet Hastanesi çevresi ne olacak? 21 iş yeri neden açılmıyor

Burdur'da AK Parti ve CHP arasında kamu yararı tartışması yaşanıyor. CHP'li meclis üyelerinin oylarıyla Burdur Devlet Hastanesi'nin etrafında 21 iş yeri yapımını içeren imar değişikliği reddedildi. AK Parti, bu kararın kamu yararına olmadığını savunuyor.

Burdur Devlet Hastanesi çevresi ne olacak? 21 iş yeri neden açılmıyor

AK Parti Burdur'dan CHP'ye Kamu Yararı Eleştirisi

AK Parti Burdur Belediye Meclis Grubu, Burdur Devlet Hastanesi'nin etrafındaki ticari alan eksikliği sorununa çözüm bulmak için İl Özel İdaresi tarafından yapılan imar değişikliği teklifinin CHP'li meclis üyelerinin oylarıyla reddedilmesine tepki gösterdi.

AK Parti Burdur Belediye Meclis Grubu tarafından yapılan açıklamada, " Burdur’umuza kazandırılan 475 yataklı yeni Burdur Devlet Hastanesi’nin etrafında oluşan eczane, medikal,iş yerleri ve yaşam alanlarının eksikliği sorununun çözüme kavuşması için geçtiğimiz aylarda Burdur İl Özel idaresi harekete geçmişti. Burdur İl Özel İdaresi, ocak ayında hastane bölgesinde bulunan kendisine tahsisli arazilerde kamu yararına yapılacak ticari alanların oluşması için gerekli imar değişikliğinin yapılması adına Burdur Belediyesine başvuruda bulunmuştu. Konu ocak ayı meclisinde gündeme gelmiş ve şubat ayında görüşülmek üzere imar komisyonuna sevk edilmişti. Komisyon çalışmalarının ardından mülkiyeti hazineye ait, İl Özel İdaresine tahsisli, Bahçelievler Mahallesi, 702 ada, 309 parsel nolu 29.988,02 m² yüzölçümlü taşınmazın toplam 1.600 m² inşaat alanlı kısmının asma katlı ve kamu yararı amaçlı kullanılmak üzere kullanıma açılması için yapılan başvuru Şubat ayı meclisinde gündeme geldi. Değişikliğin onaylanması ile birlikte bu bölgede Burdur İl Özel İdaresi tarafından 21 adet iş yeri yapımı için harekete geçilecek olup planlanan iş yerleri içinde eczaneler, medikal cihaz satımı yapan iş yerleri, kafeterya ve lokantalar olacaktı. Bu iş yerlerinin yapımı sonrası hastane bölgesinin canlanması ve bölgeye ciddi bir hareket katılması amaçlanıyordu. 

Ancak Burdur Belediye meclisi malesef bugün kamu yararına olacak bu konu hakkında AK PARTİ meclis üyelerinin kabul, CHP Meclis üyelerinin ise çekimser görüş belirtmesiyle değişiklik teklifi kabul edilmeyerek bölgenin gelişmesi, ticari alanların artmasını engellemiştir. O bölge yalnızca 8 ŞANSLI kişinin eczanelerine mecbur hale bırakılmıştır.

Burdur’umuz ve bölge için 21 adet iş yeri açılmasının engellemesinin sebebini sorduğumuzda ise SORULARIMIZ cevapsız kalmıştır.

Burdur Belediyesi bölgedeki kendine ait 10 adet parseli 5 katlı ticari ve konut alanına çevirip ihale ile satarken, ki bu konuda bizim görüşümüz belediyeye daha büyük kâr sağlayacak avantajlı tekliflerin değerlendirilmesi idi, diğer parselde 8 adet yapılan eczaneyi yine ihale ederken oluşan KAMU YARARI, malesef konu yine bir KAMU kurumu olan İL ÖZEL İDARESİ arsaları olduğunda Belediye tarafından uygun görülmemiş ve reddedilmiştir. 

İl başkanımız Mustafa Özboyacı, Belediye başkan adayımız Mehmet Şimşek ve Milletvekillerimizin Ankara’da İl Bank Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı ve diğer Kamu Kurum ve kuruluşları ile Burdurumuza hizmet yapmak için görüşmeler yaptığı, Burdur’a yatırım ve hizmet getirmek için uğraştığı şu saatlerde Burdur Belediyesi’nin böyle bir hizmete engel olması bizi derinden üzmüştür. Konuyu eczacı, medikalci ve tüm esnaflarımızın, BURDUR HALKININ vicdanına bırakıyor ve siz değerli basın mensuplarımıza teşekkür ediyoruz. " ifadelerine yer verildi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 2
    ÜZÜLDÜM
  • 2
    GÜLDÜM
  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.