Burdur İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, toplum sağlığı merkezlerinde görevli personele yönelik “Eğitici Eğitimi” programı gerçekleştirildi. Eğitim, Kronik Hastalıklar ve Yaşlı Sağlığı Birimi tarafından planlanarak, yaşlı nüfusta artan bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesine yönelik farkındalık oluşturmayı hedefledi.
Yetkililer, 20. yüzyılda artan yaşam süresinin beraberinde kronik hastalıkların görülme oranını yükselttiğini belirtti. Özellikle diyabet, hipertansiyon, obezite, tiroid, osteoporoz ve gut gibi rahatsızlıkların kontrol altına alınması için sağlık çalışanlarının eğitilmesinin önemine vurgu yapıldı.
Eğitim kapsamında, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı, Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı ve Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı gibi ulusal stratejilerin il düzeyinde yürütülmesine dikkat çekildi. Katılımcılara, vatandaşların sağlıklı beslenme alışkanlıklarını benimsemeleri ve fiziksel aktiviteyi artırmaları için nasıl bilgilendirme yapılacağına dair pratik bilgiler aktarıldı.
Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, bu çalışmaların toplum genelinde yaşam kalitesini artırmayı ve kronik hastalık yükünü azaltmayı hedeflediğini ifade etti.
Programda ayrıca, sağlık okuryazarlığı konusuna da özel bir bölüm ayrıldı.Uzmanlar, bireylerin sağlık hizmetlerinden etkin yararlanabilmesi için bilgi düzeylerinin yükseltilmesinin büyük önem taşıdığını belirtti. Eğitimlerde, vatandaşların kendi sağlık durumlarını yönetebilmesi, tedavi süreçlerine aktif katılım sağlaması ve sağlık hizmetlerine doğru şekilde erişebilmesi için neler yapılabileceği anlatıldı.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)