Burdur Kadın Girişimciler Kurulu'ndan "İşimiz Temiz Projesi"ne Destek

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevim Zorlu, Antalya'da düzenlenen "İşimiz Temiz Projesi" toplantısına katıldı. Zorlu, proje kapsamında Burdur'da da hijyen farkındalığı oluşturmak için çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Burdur Kadın Girişimciler Kurulu'ndan "İşimiz Temiz Projesi"ne Destek

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevim ZORLU, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) himayesinde Antalya'da düzenlenen "İşimiz Temiz Projesi" toplantısına katıldı.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve OPET iş birliğinde hayata geçirilen projede Türkiye'nin turizminde yeme- içme, ulaşım ve konaklamada hijyen farkındalığı yer alıyor.

Türkiye genelini kapsayan proje 2021 yılı eylül ayında hayata geçirildi. Adıyaman, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Konya, Mersin, Nevşehir, Samsun ve Şanlıurfa illeri de projeye eklenerek daha geniş tabanda etkinleştirildi. Toplantı vesilesiyle üç yılda hangi aşamaların kaydedildiği de gözden geçirilmiş oldu.

KADIN GİRİŞİMCİ SAYISINI VE GÜCÜNÜ ARTIRMAK

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU toplantıda yaptığı sunumda, TOBB'un yapısı ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 81 il ve ilçelerde başarılı ve örnek çalışmalara imza atan TOBB KGK Başkanı Nurten ÖZTÜRK ve kadın girişimcileri tebrik eden HİSARCIKLIOĞLU, kadın girişimci sayısını ve gücünü artırmayı hedeflediklerini vurguladı.

TURİZMDE KALİTE VE KİŞİ MEMNUNİYETİ

Program hakkında değerlendirmede bulunan BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf KEYİK: "TOBB Başkanımız Sayın Rifat HİSARCIKLIOĞLU'nun öncülüğünde 2021 yılında başlayan 'İşimiz Temiz Projesi' ülkemiz ekonomisinin lokomotiflerinden biri olan turizm alanında hijyen, kalite ve kişi memnuniyeti odaklıdır. Son yıllarda özellikle konaklamalı turizmde hijyenin önemi konusunda büyük bir farkındalık oluştu. Böyle bir çalışmada emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

TEMİZLİK VE HİJYEN ALGISI DEĞİŞİME UĞRADI

Toplantının oldukça verimli geçtiğini belirten BUTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevim ZORLU da "TOBB Başkanımız Rifat HİSARCIKLIOĞLU, KGK Başkanımız Nurten ÖZTÜRK, KGK Başkanları ve yetkililerin katıldığı toplantı iki gün sürdü ve oldukça verimli geçti. Yiyecek- içecek sektöründe, konaklama sektöründe ve ulaşım sektöründe hijyenin önemi ayrıntılarıyla aktarıldı. Proje ile hizmet sektöründeki mikro işletmeler için hijyen odaklı eğitim programları oluşturarak tüm Türkiye'de temiz ve sağlıklı hizmet sunan işletmeler amaçlanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Toplantıda öneri ve taleplerin görüşüldüğünü kaydeden ZORLU "Toplantı vesilesi ile komşu kentlerimizin kadın girişimciler kurulu başkanlarıyla, TOBB KGK Başkanımız Sayın ÖZTÜRK ve de TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu ile bire bir görüşme fırsatı bulduk. Görüşmelerimizde çalışmalarımız hakkında karşılıklı değerlendirmeler yaptık. Burdur Kadın Girişimciler Kurulu olarak talep ve önerilerimizi ilettik" dedi.

Pandemi sonrasında hijyen algısının değiştiğini vurgulayan ZORLU: "Yapılan araştırmaların sonucunda korona dönemi ile birlikte hijyen ve temizlik algılarının değişime uğradığı ve özellikle de hizmet alanların bulundukları ortamlarda kendilerini rahat, huzurlu ve güvende hissetme ihtiyacının öne çıktığı belirlendi. Buna paralel olarak da hizmet alanların pandemi sonrası bir işletmeden beklediği hijyen seviyesinin pandemi öncesine göre yüksek öncelik kazandığı da görüldü. Bizler de özellikle turizm faaliyetlerinde hijyenin önemi hakkında Kadın Girişimciler Kurulu üyelerimizle birlikte güncelleme yapacağız. İşimiz Temiz Projesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Burdur Kadın Girişimciler Kurulu'ndan "İşimiz Temiz Projesi"ne DestekBurdur Kadın Girişimciler Kurulu'ndan "İşimiz Temiz Projesi"ne DestekBurdur Kadın Girişimciler Kurulu'ndan "İşimiz Temiz Projesi"ne DestekBurdur Kadın Girişimciler Kurulu'ndan "İşimiz Temiz Projesi"ne DestekBurdur Kadın Girişimciler Kurulu'ndan "İşimiz Temiz Projesi"ne Destek

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Zorlu, 'Kadının saygınlığı herkes için insanlık vazifesidir'
Etkinlik

Zorlu, 'Kadının saygınlığı herkes için insanlık vazifesidir'

Burdur KGK Başkanı Sevim Zorlu, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ kapsamında açıklamada bulundu.

BAKA Projesi Kapsamında Uso Anadolu Lisesi'nde Bilim Şöleni!
Bölgesel

BAKA Projesi Kapsamında Uso Anadolu Lisesi'nde Bilim Şöleni!

BAKA Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) "Burdur'da Üretken Bir Nesil Yetişiyor" projesi kapsamında, Uso Anadolu Lisesi'nde 25-26 Nisan 2024 tarihleri arasında heyecan verici bir bilim atölyesi gerçekleştirildi.

Burdur'da 'Üretken Bir Nesil Yetişiyor' Projesi Kapsamında Spor Müsabakaları Düzenlendi!
Bölgesel

Burdur'da 'Üretken Bir Nesil Yetişiyor' Projesi Kapsamında Spor Müsabakaları Düzenlendi!

Burdur'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Üretken Bir Nesil Yetişiyor' projesi kapsamında Çavdır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çavdır Anadolu Lisesi ve Burdur Spor Lisesi arasında bocce, dart ve voleybol spor müsabakaları gerçekleştirildi. Müsabakalara yaklaşık 20 öğrenci ve öğretmen katıldı.

Burdur İçme Suyu Göl Geçişi İsale Hattı Projesinde Son Gelişmeler!
Bölgesel

Burdur İçme Suyu Göl Geçişi İsale Hattı Projesinde Son Gelişmeler!

Vali Türker Öksüz başkanlığında Burdur İçme Suyu Göl Geçişi İsale Hattı projesiyle ilgili toplantı yapıldı. Toplantıda projenin en kısa sürede tamamlanması için atılması gereken adımlar ele alındı.

MAKÜ'den Heyecan Verici Proje Yarışması! Toplamda 150 Bin TL Ödül!
Bölgesel

MAKÜ'den Heyecan Verici Proje Yarışması! Toplamda 150 Bin TL Ödül!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), tüm üniversite öğrencilerine yönelik heyecan verici bir proje yarışması düzenliyor. "Evrensel Bilgiden Toplumsal Katkıya" sloganıyla yola çıkan yarışmada, toplamda 150 bin TL ödül dağıtılacak.

Burdur'a Gölün Altından Su! Senir Suyu Projesi ile Kuraklığın Tehlikesi Aşılacak!
Bölgesel

Burdur'a Gölün Altından Su! Senir Suyu Projesi ile Kuraklığın Tehlikesi Aşılacak!

Yaşanan kuraklık ve iklim değişikliği nedeniyle Burdur'da içme suyu sorunu yaşanmaması için Burdur Gölü'nün altından Senir Suyu projesi ile su getirilecek. Proje 2025'te tamamlanacak.