Burdur

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Basın Akademisi Başladı!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MKAÜ), medya ve gazetecilik alanında uzman kişileri öğrenci, akademisyen ve basın mensuplarıyla buluşturmak için Basın Akademisi programlarına başladı. İlk programda TRT Antalya Haber Müdürü Muhammed Ahmet Öcal, haber yazımı ve teknikleri hakkında bilgiler verdi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Basın Akademisi Başladı!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MKAÜ), Basın Akademisi programları ile medya ve gazetecilik alanında uzman kişileri öğrenci, akademisyen ve basın mensuplarıyla buluşturmaya başladı.

MAKÜ Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü (KİMER) tarafından organize edilen ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ali Murat Alpaslan, KİMER Müdürü Doç. Murat Kara, Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel, basın mensupları ve öğrencilerin katıldığı Basın Akademisi programının ilki TRT Antalya Haber Müdürü Muhammed Ahmet Öcal tarafından haber yazımı ve tekniklerinin anlatımı ile başladı.

Açılış konuşmasını Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Murat Kara yaptı. Kara konuşmasında; “Amacımız burada alanın duayen isimleri basın yayın konusunda kendini ülke çapında ruhsal anlamda kanıtlamış, dinamiklerini bilen, uzmanlaşmış, marka isim olmuş kişilerin hem yerelde basın mensubu arkadaşlarla, hem de bu alanda öğrenim gören değerli öğrencilerimizle buluşturmak, farklı bir ses, farklı bir nefese tanık olmalarını sağlamaktı. Bu amaçla bu etkinliklere başladık. Bundan sonraki süreçte pek çok farklı isim yine peyderpey 1-2 haftada bir elimizden geldiğince şartlar el verdikçe gerçekleştirmeyi planladığımız bir silsileye dönüştürmek istiyoruz.” Dedi.

Daha sonra deneyimlerini ve bilgi birikimi paylaşan TRT Antalya Haber Müdürü Muhammed Ahmet Öcal geçen hafta Antalya’da yaşanan sel felaketi sırasında gazetecilik alanındaki zorlukları ve etik kuralları üzerine deneyimlerini paylaştı.

Gazeteciliğin düzenli bir hayat beklentisi olmayan, ancak bir olayın kamuoyuna doğru ve etik bir şekilde aktarılmasını sağlayan heyecan verici bir meslek olduğunu ifade eden Öcal, sosyal medyanın artık haber kaynakları arasında önemli bir rol oynadığını ve bu platformlarda da etik kurallara uyma gerekliliğinin olduğunu vurguladı.

Özellikle, teyit edilmemiş bilgilere yer vermemenin, dezenformasyonun önüne geçmek açısından kritik bir unsur olduğunu belirten Öcal, gazetecilikte etik kurallara uymamanın, toplumu yanıltma ve kaosa sürükleme potansiyeli taşıdığını, ayrıca sosyal medyada sözde gazetecilik yapan kişilere karşı dikkatli olunması ve bu tür içeriklere güvenilmemesi gerektiğini, bu noktada haberlerin güvenilir kaynaklardan alınması ve etik kurallara uygun bir şekilde sunulması gerektiği önemline değindi.

Gazetecilikteki zorlukları ve etik kuralları öğrencilere ve meslektaşlarına anlatarak, mesleğin ciddiyetini vurgulayarak, gazetecilerin doğru bilgiye ulaşma ve toplumu bilinçlendirme konusunda daha sorumlu bir tutum benimsemeleri gerektiğini aktardı.

Gazetecilikteki zorluklar, haber yazımı, doğru haber kriterleri gibi konuların yer aldığı etkinlik gazeteciler ve öğrencilerin sordukları sorularla tamamlandı.

Etkinlik Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ali Murat Alpaslan’ın TRT Antalya Haber Müdürü Muhammed Ahmet Öcal’a belge ve hediye takdimi ile son buldu.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Basın Akademisi Başladı!Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Basın Akademisi Başladı!Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Basın Akademisi Başladı!Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Basın Akademisi Başladı!

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur MAKÜ'de 13 profesör, 19 doçent atandı
Bölgesel

Burdur MAKÜ'de 13 profesör, 19 doçent atandı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde 13 profesör, 19 doçent ataması yapıldı. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, atamaları tebrik ederek, öğretim üyelerinden daha fazla üretmelerini istedi.

Burdur MAKÜ'den Prof. Dr. Abidin Temizer'e, Hırvatistan'da ödül
Bölgesel

Burdur MAKÜ'den Prof. Dr. Abidin Temizer'e, Hırvatistan'da ödül

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Abidin Temizer, Hırvatistan'da bulunan Osijek Josip Juraj Strossmayer Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nin 50. yılı münasebetiyle düzenlenen programda ödül aldı.

Konyaaltı Belediyespor Kadın Hentbol Takımı Hazırlıklarını MAKÜ'de Sürdürüyor
Spor

Konyaaltı Belediyespor Kadın Hentbol Takımı Hazırlıklarını MAKÜ'de Sürdürüyor

Avrupa Kupası'nın şampiyonu Konyaaltı Belediyespor Kadın Hentbol Takımı, Burdur MAKÜ Sporcu Kamp Merkezi'nde yeni sezona hazırlanıyor.

MAKÜ Basın Akademisi'nde Bünyamin Tokmak Ajans Haberciliği Anlattı
Bölgesel

MAKÜ Basın Akademisi'nde Bünyamin Tokmak Ajans Haberciliği Anlattı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Basın Akademisi programları kapsamında Gazeteci Bünyamin Tokmak, ajans haberciliğinin inceliklerini öğrenci, akademisyen ve basın mensuplarıyla paylaştı.

MAKÜ Basın Akademisi ile Medyaya ve Gazeteciliğe Yeni Bir Bakış Açısı
Bölgesel

MAKÜ Basın Akademisi ile Medyaya ve Gazeteciliğe Yeni Bir Bakış Açısı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), Basın Akademisi adı altında düzenleyeceği programlarla medya ve gazetecilik alanındaki uzmanları öğrenci, akademisyen ve basın mensuplarıyla buluşturuyor.

Burdur elektrik kesintisi! 01 Mayıs Burdur elektrik kesintisi nerede yaşanacak?
Bölgesel

Burdur elektrik kesintisi! 01 Mayıs Burdur elektrik kesintisi nerede yaşanacak?

Burdur'da 01 Mayıs 2024 Çarşamba günü elektrik kesintisi var mı? Burdur ve ilçelerinde elektrikler kesilecek mi? Burdur'da yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..