Burdur

Burdur Şeker Fabrikası törene protokolü çağırmadı! Ama katılanlar dikkat çekti

Burdur Şeker Fabrikası’nda 2025–2026 kampanya dönemi törenle başladı. Ancak bu yıl alışılmışın dışında, Burdur protokolüne davet gönderilmedi. Açılışta AK Partili isimlerin yer alması dikkat çekerken, CHP’li isimler duruma tepki gösterdi.

Burdur Şeker Fabrikası törene protokolü çağırmadı! Ama katılanlar dikkat çekti

Burdur Şeker Fabrikası’nda 2025–2026 dönemi pancar alım kampanyası düzenlenen törenle başladı. Ancak bu yıl alışılmışın dışında bir uygulamaya gidilerek Burdur protokolüne davet gönderilmedi.

Geçmişte CHP’li yöneticilerin davet edilmediği törenlerde bu kez tüm protokolün dışarıda bırakılması dikkat çekti. Buna rağmen AK Partili bazı isimlerin alanda bulunması, “protokol krizi” iddialarını gündeme taşıdı.

Buna rağmen AK Partili isimlerin kampanya açılışında bulunmasına CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut ve Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz sessiz kalmadı.

Ercengiz, “Şehrin yöneticileri dışlanıyor” derken; Akbulut ise “Törenler oldu bittiye getiriliyor, davetsiz kimler gidiyor kamuoyu baksın” ifadeleriyle tepki gösterdi.

“Şehrin yöneticileri dışlanıyor”

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, her kampanya döneminde üretici ve işçilerle bir arada olduklarını ancak son yıllarda davet edilmediklerini söyledi.

Ercengiz, “Her kampanya döneminde dönemin hayırlı olması için işçimizle, işverenimizle ve üretici dostlarımızla açılış töreninde bulunuyorduk. Fakat son birkaç yıldır şehrin yöneticilerinin ve milletvekillerinin çağrılmadığı bir tablo ile karşılaşıyoruz. Bugün CHP’li il ve ilçe başkanlarının, milletvekilimizin ve belediye başkanının olmadığı ortamda AK Partili yöneticilerin alanda olduğunu gördük. Bu nedenle açıklama yapmayı bir zorunluluk olarak gördük” dedi.

Akbulut: “Davetsiz kimler gider, kamuoyu baksın”

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, törenlerin oldu bittiye getirildiğini belirterek, “Geçen sene de, önceki yıllarda da aynı yerde açıklama yapmak zorunda kaldık. Kimseye haber verilmeyen, ilin protokolünün çağrılmadığı bir durumla karşı karşıyayız. Bu durumu mecliste de gündeme getirdim. Üreticilerimiz yüzde 100 artan maliyetlerle karşı karşıya, taban fiyat hâlâ açıklanmadı. Biz bu sorunları burada dile getirmek istiyoruz ama törenler oldu bittiye getiriliyor” tepkisini dile getirdi.

“Protokol çağrılmadı, sadece kooperatifler davet edildi”

Akbulut, Şeker Fabrikası Müdürü’nü aradığını ve önemli bir detay öğrendiğini de, “Müdür bey, sadece ziraat odası ve pancar kooperatiflerini çağırdıklarını, protokolün davet edilmediğini söyledi. Biz de saygı duyduk ve katılmadık. Davetsiz yere kimler gider, kamuoyu iyi baksın. Bu toplantıların neden oldu bittiye getirildiğine dikkat edilmeli.” sözleriyle ifade etti.

Geleneksel Basın Açıklaması Yine Yapıldı

Neredeyse her yıl geleneksel hale gelen “çağrılmama ve ardından fabrika önünde açıklama” süreci bu yıl da değişmedi. Akbulut ve Ercengiz, fabrika önünde yaptıkları açıklamalarla hem üreticilerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti hem de şeffaf olmayan bu uygulamaları eleştirdi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 2
    BEĞENDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.