AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, 2026 yılı şeker pancarı üretim sezonuna ilişkin çiftçilerin merakla beklediği idari kolaylığı kamuoyuyla paylaştı.
Üreticilerden gelen talepler doğrultusunda ilgili kurumlarla temas kuran Oğuz, üretim sözleşmelerindeki tapu şartının esnetildiğini duyurdu. Alınan kararla birlikte, küçük ve orta ölçekli üretim yapan çiftçilerin sözleşme süreçleri hızlandırılacak.
AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz yaptığı açıklamada, " Kıymetli hemşehrilerim,
Üreten, alın teriyle toprağı bereketle buluşturan Burdur’umuzun kıymetli çiftçileriyle her daim omuz omuzayız.
Çiftçilerimizden gelen talepleri dikkatle dinledik, ilgili kurumlarımızla gerekli görüşmeleri gerçekleştirdik. Hamdolsun, 2026 yılı Şeker Pancarı üretim sözleşmeleri kapsamında 2.000 ton altı taahhütlerde tapu ibrazı zorunluluğunun kaldırılması noktasında çözümü hayata geçirdik.
Bu süreçte yapıcı katkı sunan herkese teşekkür ediyor; toprağı işleyen, üretimi omuzlayan tüm çiftçilerimize bereketli ve kazançlı bir sezon diliyorum. " ifadelerine yer verdi.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)