Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf KEYİK: "Ağustos ayında ilimizden Serbest İhracat Bölgeleri hariç 60 ülkeye 24 milyon 878 bin 860 dolarlık ihracat yapıldı" dedi.
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf KEYİK, aylık olarak Türkiye'nin ve Burdur'un ihracat performansı hakkında kamuoyunu bilgilendirmeye devam ediyor. Yönetim Kurulu Başkanı KEYİK, Burdur ve Türkiye'nin 2023 yılı ağustos ayı ve 1 Ocak- 31 Ağustos 2022 / 2023 dönemlerindeki ihracat hacmi hakkında değerlendirmede bulundu.
Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) aylık olarak güncellediği veriler hakkında açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf KEYİK: "2022 yılı ağustos ayı ihracatı 24 milyon 905 bin 340 dolar, bu yılın ağustos ayı ihracatı ise %0,1'lik azalışla 24 milyon 878 bin 860 dolar oldu. Geçen yılın aynı ayına göre 26 bin 480 dolarlık daha az ihracat gerçekleştirdik.
1 Ocak- 31 Ağustos 2022 dönemindeki ihracat hacmimiz 187 milyon 822 bin 130 dolarken, 1 Ocak- 31 Ağustos 2023 dönemindeki ihracatımız %11,8'lik düşüşle 165 milyon 617 bin 940 dolar oldu. İhracatımız geçen yılın aynı dönemine göre 22 milyon 204 bin 190 dolar azalmıştır.
Tabi geride bıraktığımız ağustos ayı da dahil olmak üzere değerlendirdiğim bu rakamlar ihracatımızın asgari rakamlarıdır. Çünkü şubesi ilimizde olduğu halde başka illere kayıtlı firmalar bulunmaktadır. Dolayısıyla ilimizden yapılan gerçek ihracat tutarı TİM tarafından açıklanan rakamlardan daha fazladır" diye konuştu.
BUTSO Başkanı Yusuf KEYİK, 2023 yılı ağustos ayı için ihracat performansı değişimlerini içeren tabloyu paylaştı:

Ağustos ayı itibarıyla Burdur'un dış ticaret yaptığı bazı ülkeler hakkında detaylar veren Başkan KEYİK: "Serbest bölgelerden yapılan ihracatlar ve işletmesi ilimizde olduğu halde başka illerin vergi dairelerine kayıtlı firmaların yaptığı ihracat tutarları hariç bu yılın ağustos ayında en çok dış ticaret yaptığımız ülkelerden bazıları:
1- Çin Halk Cumhuriyeti: 9.192.280,00 USD
2- İsrail: 4.290.800,00 USD
3- Amerika Birleşik Devletleri: 2.789.190,00 USD
4- Amerika Birleşik Devletleri: 3.928.110,00 USD " dedi.
Başkan Yusuf KEYİK ağustos ayında; bazı ülkelerle ihracat hacmini gösteren tabloyu ve Burdur'un 2023 yılı için ihracat fasıllarındaki değişimleri gösteren tabloyu da açıkladı.


Başkan KEYİK, Türkiye'nin ihracat hacmi hakkında; "TİM verilerine göre ülkemizin 2022 yılı ağustos ayı dış ticaret hacmi 21 milyar 275 milyon 850 bin dolardı. Bu yılki ağustos ayı dış ticaret hacmi ise %1,6'lık artışla 21 milyar 619 milyon 243 bin dolara çıktı. 1 Ocak – 31 Ağustos 2022 dönemindeki ülkemizin dış ticaret hacmi: 165 milyar 502 milyon 401 bin dolarken bu yılın aynı döneminde %0,4'lik azalışla 164 milyar 906 milyon 734 bin dolarlık ihracat gerçekleşti. Geçen yılın ilk 8 ayına göre bu yılın ilk sekiz ayında 595 milyon 667 bin dolarlık daha az ihracat yaptık" ifadelerini kullandı.
Başkan Yusuf KEYİK, yaptığı değerlendirmenin son bölümünde ağustos ayı ihracatında emeği geçenlere teşekkür ederek; "İhracatımızın sürekliliği ilimiz ekonomisi adına sevindirici gelişmeler arasındadır. Üreten ve dış ticaret yapan tüm işletme sahiplerine teşekkür ediyorum. Küresel ekonomideki rekabet koşullarına, döviz kuru ve borsalardaki anlık değişimlere, girdi maliyetlerinin yükselmesine ve ülkemizin yaşadığı büyük afetlerden sonraki toparlanma sürecine rağmen ilimizin ihracatını sürdürülebilir kılan tüm üyelerimiz, sanayicilerimiz, tüccarlarımız ve işletme sahiplerimiz başta olmak üzere emeği geçen herkese ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.



Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)