Burdur

Burdur'un Tanıtımına Sıcak Hava Balonuyla Destek

Burdur Valisi Türker Öksüz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen sıcak hava balonu gösteri uçuşuna katıldı.

Burdur'un Tanıtımına Sıcak Hava Balonuyla Destek

Uçuşların amacının Burdur'un tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini tanıtmak olduğunu belirten Vali Öksüz, Salda Gölü'nde de uçuşlar düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

VALİ ÖKSÜZ, SICAK HAVA BALONU GÖSTERİ UÇUŞUNA KATILDI AMACIMIZ BURDUR'UN TARİHİ, TURİSTİK VE DOĞAL GÜZELLİKLERİNİ TANITMAK

Burdur Valisi Türker Öksüz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen sıcak hava balonu gösteri uçuşuna katıldı.

Burdur'un tanıtımına büyük önem veren, bu kapsamda kurumlar tarafından çalışmalar yapılması talimatı vererek, bu konuda yürütülen çalışmaları yakından takip eden Vali Öksüz, bu kapsamda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından sıcak hava balonu turizmine yönelik İlimizde düzenlenen gösteri uçuşuna katıldı.

Halka açık olarak Gazi Atatürk Stadyumunda düzenlenen gösteri uçuşları görsel şölen oluştururken, yoğun ilgi de gördü.

Vali Öksüz, stadyumda düzenlenen programda bir süre gösteri uçuşlarını izledi, vatandaşların görüş ve önerilerini dinledi.

Alandan ayrılmadan basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Öksüz;
"Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerle dolu, adeta açık hava müzesini andıran Burdur'un, bu güzelliklerinin en iyi şekilde tanıtılması gerektiğini aktararak, bu doğrultuda çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Vali Öksüz yaptığı açıklamada; "Bugün il stadyumumuzda sizlerle beraber güzel bir etkinlik için bir aradayız. Bugün sıcak hava balonunun ilk denemesini yapıyoruz. Amacımız turizm yönünden, kültürel değerler yönünden çok zengin olan ve her fırsatta açık hava müzesi niteliği taşıdığını ifade ettiğimiz İlimiz tanıtımak, bu güzellikleri ülkemizde ki, dünyada ki herkesin görmesine, tanımasına katkıda bulunmaktır.

İleriki günlerde inşallah Salda Gölü başta olmak üzere, diğer doğal güzelliklerimizin olduğu alanlarda da sıcak hava balonunu faaliyete geçirerek buralarda etkinlikler düzenlemeyi planlıyoruz ve bu sayede turizmden aldığımız katma değeri arttıracağız.

Ülkemizin her köşesindeki insanına Burdur'un tarihi güzelliklerini doğal güzelliklerini görme imkanına sahip olacaklar ve havadan onlar keşfedecekler inşallah bizde buna katkıda bulunmak istiyoruz. Umuyorum ki bunu en kısa sürede gerçekleştirebiliriz. Emeği geçenlere İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz vasıtası ile uzun süredir bu rotalar konusunda çalışıyorduk ve sona geldik. İnşallah kısa bir süre sonra da tam anlamıyla başlatmayı planlıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bugün burada vatandaşlarımız akşam saat 21.00 da kadar sıcak hava balonunu deneyimleyebilirler. Onlara da iyi eğlenceler diliyorum. Hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Burdur'un Tanıtımına Sıcak Hava Balonuyla DestekBurdur'un Tanıtımına Sıcak Hava Balonuyla DestekBurdur'un Tanıtımına Sıcak Hava Balonuyla DestekBurdur'un Tanıtımına Sıcak Hava Balonuyla DestekBurdur'un Tanıtımına Sıcak Hava Balonuyla DestekBurdur'un Tanıtımına Sıcak Hava Balonuyla Destek

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 "Sınırda sınırların ötesinde açılan kapı" projesi ile öğrencilere tanıtım
Etkinlik

"Sınırda sınırların ötesinde açılan kapı" projesi ile öğrencilere tanıtım

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde yürütülen "Sınırda sınırların ötesinde açılan kapı" projesi çerçevesinde öğrencilere yerli ve milli savunma sanayisi tanıtıldı.

 ‘Marmaris’in tarihçesinin izinden gidiyoruz’
Bölgesel

‘Marmaris’in tarihçesinin izinden gidiyoruz’

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi (BİLSEM) , 'eğitimde iyi örnekler' yarışmasına Karya Uygarlığı'nı tanıtmayı amaçlayan proje ile katılım sağladı.

ESOGÜ'de TÜİK Mikro Veri Araştırma Merkezi tanıtımı gerçekleşti
Bölgesel

ESOGÜ'de TÜİK Mikro Veri Araştırma Merkezi tanıtımı gerçekleşti

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Fakültesi İstatistik Bölümü ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bursa Bölge Müdürlüğü işbirliği ile İstatistik Günü kapsamında düzenlenen “Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Mikro Veri Araştırma Merkezi Tanıtımı” etkinliği ESOGÜ Prof. Dr. Suat Mirza salonunda gerçekleştirildi.

Konya'da 102 Kilometrelik Tarihi Zengibar Yürüyüş Yolu Tanıtımı Yapıldı
Yaşam

Konya'da 102 Kilometrelik Tarihi Zengibar Yürüyüş Yolu Tanıtımı Yapıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından turizme kazandırılan 102 kilometre uzunluğundaki tarihi Zengibar Yürüyüş Yolu’nda 4 günlük ilk tanıtım yürüyüşü gerçekleştirildi.

Burdur Tanıtımı İçin Kurullar Bir Araya Geldi!
Bölgesel

Burdur Tanıtımı İçin Kurullar Bir Araya Geldi!

Burdur Valisi Türker Öksüz başkanlığında Burdur İli Tanıtım ve Geliştirme Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Ankara'da Tanıtılan Mango Car: Güvenli ve Konforlu Yolculuk
Bölgesel

Ankara'da Tanıtılan Mango Car: Güvenli ve Konforlu Yolculuk

Ankara’da gerçekleşen 4. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi’nde tanıtılan yüzde yüz yerli elektrikli mini otomobil “MANGO CAR” araç içerisinde bulunan “Trafik Kontrol Merkezi” yazılımıyla sürücülere güvenli ve konforlu bir yolculuk imkanı sunuyor.