Burdur

Burdur Yusufca Barajında Su Tutulmaya Başlandı

DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, Burdur’un Gölhisar ilçesi Yusufca Barajı’nda çalışmaların tamamlandığını ve su tutulmaya başlandığını açıkladı.

Burdur Yusufca Barajında Su Tutulmaya Başlandı

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm güçleriyle çalışıldığını ve sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıldığı belirtildi.

Burdur ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.

Burdur Gölhisar Yusufca Barajında artık mutlu sona gelindiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, “ Burdur ilimize son 19 yılda çok önemli yatırımlar yaptık. Devam eden projelerimizi de tamamlıyoruz. Bugün Burdur ilimizde Yusufça Barajımızı tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Barajımız bulunduğu bölgeye hayat verecek ve yörenin kalkınmasına katkı sağlayacaktır. Bu tür yatırımlarla Köyden kente göçün önüne geçmekten ziyade şehirlerden kırsala dönüşü de sağlamış oluyoruz. Barajda depolanacak su ile 1.310 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacaktır. Hayırlı olsun.’ dedi.

Akca, ‘’Çalışmaları tamamlanarak su tutulmaya başlanılan yüksekliği 45 metre, su depolama kapasitesi 0,48 milyon m3 olan Burdur Gölhisar Yusufca Barajının tamamlanması ile 2022 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 2 milyon 360 bin TL katkı sağlaması hedeflenmektedir.” diye konuştu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur'da taciz iddiasıyla gözaltına alınmıştı! Serbest bırakıldı
Bölgesel

Burdur'da taciz iddiasıyla gözaltına alınmıştı! Serbest bırakıldı

Burdur Haber! Haberler Burdur'da stajyer kız öğrenciye taciz iddiası sonrasında H.Ö. gözaltına alınmıştı. Mahkemeye çıkarılan H.Ö. serbest bırakıldı.

Burdur'da Trafik Denetiminde 10 Araç Trafikten Men
Bölgesel

Burdur'da Trafik Denetiminde 10 Araç Trafikten Men

Burdur Haber! Burdur'da yapılan alkol ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı denetiminde 10 araç ve sürücüye ceza uygulandı. 1 sürücü belgesi geri alınırken, 4 araç trafikten men edildi. Detaylar için tıklayın!

Bakan Özhasaki, Ziyarette!
İş Dünyası

Bakan Özhasaki, Ziyarette!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

İlkokul Futbol Şenliği Sona erdi! Kupalar Sahiplerini Buldu!
Spor

İlkokul Futbol Şenliği Sona erdi! Kupalar Sahiplerini Buldu!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilere spor alışkanlığını kazandırmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile farklı branşlarda düzenlediği Büyükşehir Okul Spor Etkinlikleri’nde ilkokul futbol şenliği sona erdi.

Türkiye'nin sıcak illerinden Aydın 30 dereceyi gördü
Bölgesel

Türkiye'nin sıcak illerinden Aydın 30 dereceyi gördü

Türkiye’nin en sıcak illeri arasında yer alan Aydın’da öğleden sonra termometreler 30 dereceyi gösterdi, vatandaşlar ise gölgelik alanlara ve parklara sığındı.

Bocce Sahası Açıldı! İlk vuruş Rektör  ve Rektör yardımcısından geldi
Bölgesel

Bocce Sahası Açıldı! İlk vuruş Rektör ve Rektör yardımcısından geldi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) içerisinde oluşturulan Bocce Sahası, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık tarafından açıldı.