Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün kuvvetli yağış uyarısının ardından kent genelinde etkili olan şiddetli yağmur ve fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde etkisini sürdüren şiddetli yağış ve fırtınanın neden olduğu olumsuzlukları ortadan kaldırmak amacıyla tüm birimleriyle sahadaydı. Büyükşehir ekipleri, Kumluca ve şehir merkezinde yaşanan olumsuzluklara anında müdahale ederek vatandaşların yardımına koştu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, ASAT Genel Müdürlüğü, Fen İşleri Daire Başkanlığı ile Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri, şiddetli yağış ve fırtınanın etkili olduğu yerlerde yoğun bir çalışma yürüttü. ASAT Genel Müdürlüğü ekipleri kent merkezinde su baskınlarını önlemek amacıyla giderleri açık tutmak için yoğun bir çaba sarf etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi de vatandaşın yanındaydı.
Ekipler gece boyu çalıştı
Şiddetli yağıştan en çok etkilenen ilçelerden biri olan Kumluca'da Büyükşehir ekipleri gece boyunca yoğun bir mesai yaptı. Kumluca'nın Kum ve Toptaş Mahallesi'nde ekipler sular altında kalan noktalarda vatandaşın yardımına koştu. Kumluca'da bir ahırda mahsur kalan hayvanlar, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin titiz çalışmasıyla kurtarıldı. Yağmur ile birlikte kanallarda biriken ağaç dalları kepçelerde kaldırılarak, su akışı sağlandı. Yağış nedeniyle bozulan yollarda bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirilirken, ASAT ekipleri de rögarların açık tutulması için yoğun mesai yaptı.
Hasar tespit çalışması yapılıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde yağış ve fırtınanın neden olduğu olumsuzlukları ortadan kaldırmak amacıyla tüm birimleriyle sahada olmaya devam ederken, Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri Kumluca'da hasar tespit çalışmalarına başladı.



Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)