İstanbul MKM Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve uluslararası düzeyde 200 genç yeteneğin sahne aldığı festivale Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Bale Bölümü öğrencileri de katılım sağladı. Bu yıl altıncısı düzenlenen Bosphorus International Ballet Festival 2025’te Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Bale Bölümü 8. sınıf öğrencisi Umay Defne Güven ikincilik, 7. sınıf öğrencisi Ece Yağmur Cengiz ise altıncılık derecesi elde ederek Muğla’yı gururlandırdı.
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras Büyükşehir bünyesindeki sporcuların elde ettiği başarıların ardından sanat alanında da öğrencilerin önemli dereceler kazanmasının kendilerini gururlandırdığını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Kültür, sanat, turizm ve tarımın şehri Muğla’mızda yetişen başarılı sporcularımız, bale öğrencilerimiz bizleri gururlandırmaya devam ediyor. Bu yıl İstanbul’da altıncısı düzenlenen Bale festivalinde Büyükşehir Konservatuvarı öğrencilerimiz de sahne aldı. Festivalde göstermiş oldukları performansla dereceye girdiler ve bizleri gururlandırdılar. Uluslararası bir festivalde bizleri gururlandıran bale öğrencilerimize, onların bugünleri gelmesini sağlayan değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum. Kültür kenti Muğla’mızda sanata, spora destek olmaya, ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz başarılı gençlerin yetişmesine destek olmaya devam edeceğiz" dedi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)