Çankaya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların sağlıklı, güvenli ve düzenli bir kent yaşamı sürdürmesi amacıyla Temmuz ayında ilçe genelindeki denetimlerini yoğun şekilde sürdürdü. Ekipler, işyerlerinden pazarlara, seyyar satıcılardan çevre ve kamusal düzene kadar birçok alanda toplam 5 bin 806 denetim ve işlem gerçekleştirdi.
Zabıta ekipleri, Temmuz ayında vatandaşlardan gelen 3 bin 382 şikayeti değerlendirerek gerekli işlemleri gerçekleştirdi. Denetimler kapsamında 86 işyeri encümen kararıyla mühürlenirken, 31 işyerinde mühür fekki işlemi uygulandı. 4207 sayılı Kanun kapsamında Kaymakamlıkça süreli kapatma cezası verilen işyeri sayısı ise 17 oldu.
İlçe genelindeki işyerlerinde gerçekleştirilen denetimlerde sıhhi ve gayrisıhhi işyerleri, bakkal ve marketler, lokanta ve paket satış yerleri, pastaneler, berber ve kuaförler ile umuma açık istirahat ve eğlence yerleri kontrol edildi. İhlal tespit edilen işletmelere ihtar, tespit ve idari işlemler uygulandı.

Semt pazarlarında da denetimlerini sürdüren zabıta ekipleri, ay boyunca 3 bin 429 pazarcı esnafını denetledi. Kurallara uygun faaliyet göstermeyen bir pazar tezgahı kapatılırken, ölçü ve ayarlar kapsamında 123 terazi kontrol edildi.

Seyyar satıcılar ve dilencilere yönelik çalışmalar da Temmuz ayında devam etti. İşporta ve seyyar tezgahlara yönelik işlemler gerçekleştirilirken, el konulan ürünler depoya teslim edildi.
Denetimlerde 205 dilenci yakalanırken, kurallara uygun olmayan şekilde yerleştirilen bin 372 tabela ve bez afiş kaldırılmak üzere alındı.

Çevre temizliği ve kamusal düzenin korunmasına yönelik çalışmalar kapsamında evsel ve inşaat atıklarıyla ilgili bin 357 işlem gerçekleştirildi. Çöp ve konteyner konularında 360 tebligat yapılırken, Temmuz ayındaki toplam tebligat sayısı bin 494 olarak kayıtlara geçti.
Çankaya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, ilçe genelinde vatandaşların huzurunu ve kent düzenini korumaya yönelik denetimlerini önümüzdeki dönemde de sürdüreceği bildirildi.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)