DÜZCE Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yerel yönetimlerdeki yolsuzluk iddialarına karşı yürütülen geniş kapsamlı adli soruşturmalar, siyaset gündemine bomba gibi düştü. CHP’li Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak hakkında, müteahhit ve inşaat sahiplerinden iskan ile ruhsat işlemleri karşılığında milyonlarca liralık haksız kazanç talep ettiği iddiasıyla "irtikap" suçundan gözaltı kararı verildi. Kararın ardından polis ekipleri başkanın evinde ve belediye iştiraklerinde arama başlatırken, Albayrak şehir dışı yolculuğu sırasında Afyonkarahisar’da kıskıvrak yakalandı.
Siyaset dünyasını sarsan operasyonun perdesi, bir inşaat sahibinin adliyeye giderek şikayetçi olmasıyla aralandı. Edinilen bilgilere göre; müşteki E.Ö., Akçakoca ilçesinde yapımı devam eden inşaat projesinin iskan işlemlerinin tamamlanabilmesi için kendisinden 2,5 milyon Türk Lirası talep edildiğini öne sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Müşteki E.Ö. ifadesinde, bu astronomik para talebinin bizzat Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak’ın talimatıyla, başkanın babası H.Ö. aracılığıyla kendisine iletildiğini iddia etti.
Savcılık makamının ilk ihbar üzerine başlattığı teknik ve fiziki takibin sürdüğü esnada, dosyaya benzer nitelikte yeni şikayet dilekçeleri de eklenince soruşturmanın kapsamı genişletildi.
Dosyada yer alan bir diğer şok iddiaya göre ise; ilçede inşaat faaliyetleri yürüten H.P. isimli bir başka iş insanının çalışmaları belediye tarafından durduruldu. İnşaatın yeniden başlaması için süreçte aracı kılınan belediye çalışanı F.Ç. vasıtasıyla müteahhitten 1 milyon lira istendiği öne sürüldü. Şikayetçi H.P., kendisinden istenen bu parayı ödemeyi reddettiği için inşaat çalışmalarına hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeden izin verilmediğini savundu. Savcılık kaynakları, baskı ve yetkiyi kötüye kullanma yoluyla para sızdırma (irtikap) çarkına dair benzer içerikte birçok farklı şikayetin de dosyaya eklenmesiyle operasyon için düğmeye basıldığını bildirdi.
Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla sabah saatlerinde Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak’ın ikametine ve Akçakoca Belediyesi’ne bağlı iştirak şirketlerinin yönetim ofislerine eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Adreslerdeki bilgisayar imajları, ihale dosyaları ve muhasebe kayıtları içeren dijital materyaller inceleme altına alındı.
Operasyon esnasında Antalya’ya gitmek üzere makam arabasıyla yolda olduğu tespit edilen Belediye Başkanı Fikret Albayrak, güzergah üzerindeki Afyonkarahisar’da emniyet güçlerinin yol kontrol noktasında düzenlediği operasyonla gözaltına alındı. Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki ilk işlemlerinin ve sağlık kontrolünün ardından Albayrak’ın, sorgulanmak üzere geniş güvenlik önlemleri altında soruşturmanın merkezi olan Düzce’ye getirileceği bildirildi.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)