Cilde hangi vitaminler iyi gelir ?

Cilde iyi gelen vitaminler neler? Cildi güzelleştirmek için hangi vitaminler kullanılır?

Cilde hangi vitaminler iyi gelir ?

Örneğin bir kişide vitamin eksikliği olduğu önce cildinden anlaşılmaktadır. Bu yüzden cildin korunması için de düzenli vitamin alınması tavsiye edilmektedir. Burada önemli olan hangi vitaminlerin ne için kullanıldığıdır. Besinlerin içinde de çeşitli vitaminler bulunduğundan beslenme de cildi güzelleştirmektedir.

Cilde iyi gelen vitaminlerin bulunduğu besinlerin tüketilmesi doğru bir tercih olacaktır. Örneğin tek tip beslenmek vücuda iyi gelmediği gibi cilde de iyi gelmez. Bu da zamanla ciltte vitamin eksikliğinin oluşmana yol açar. Bazı durumlarda besinler hem vücut hem de cilt için yeterli olmaz. Böyle zamanlarda dışarıdan vitamin takviyesi alınması gerekmektedir.

Diğer türlü cilt hızlı yaşlanacak ve kırışıklıklar ortaya çıkacaktır. Cildin daha genç ve güzel görünmesi için kullanılabilecek pek çok vitamin türü vardır. Biz de bu içeriğimizde cilde iyi gelen vitaminler neler? Cildi güzelleştirmek için hangi vitaminler kullanılır? Konularında ayrıntılı bilgileri sizler için bir araya getirdik. İşte tüm merak edilenler…

Herkes cildinin genç ve güzel görünmesini ister. Sağlıklı bir vücutta olduğu gibi sağlıklı bir cilt için de belli vitaminlere ihtiyaç vardır. Gençlik ve cilt sağlığı temelde kolajenle ilgilidir. Çünkü cildin temel yapısını kolajen oluşturmaktadır. Aslında cildin yaşlanması kolajenin azalmasıyla eş değerdir. Dolayısıyla ciltteki kolajen miktarının hızlı bir şekilde yok olmaması için C vitamini serumu çok faydalıdır? Peki C vitamini serumu ciltte ne işe yarar? Cildin parlak görünmesini sağlarken yaşlanmayı da geciktirmektedir.

Cildi Güzelleştirmek İçin Ne Yemeli?

Cildi güzelleştirmek için ne yemeli? Diye merak edenler için sıraladık; çiğ badem, tam buğday besinler, süt proteini, tahıl proteini, ceviz, mantar, et proteini, kuru baklagiller, çiğ fındık, brokoli, kereviz, ıspanak ve zeytinyağlı yiyecekler.

Cilde İyi Gelen Meyveler

Cilde iyi gelen meyveler arasında; turunçgiller en başta gelir. Çünkü bol C vitamini ihtiva ederler.

Cilt İçin Hangi Vitamin Kapsülleri Kullanılır?

Cilt için hangi vitamin kapsülleri kullanılır diye soranlara; E, C, A, B diyebiliriz.

Cildi Gençleştiren Yağlar

Cildi gençleştiren yağlar arasında; buğday yağı, jojoba yağı, avokado yağı, zeytinyağı, susam yağı ve biberiye yağı başta gelmektedir.

Cilde İyi Gelen Vitaminler

Cilde iyi gelen vitaminler sayesinde cildin olduğundan daha genç görünmesi mümkündür. Cilde iyi gelen vitaminler arasında; C, A, E, D, B vitamini başta gelir. Ancak bunların yanında Koenzim Q10, Alfa Lipoik Asit ve Glutatyon sayesinde de cilt çok daha genç ve canlı görünür.

Habertürk

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya’da cilt bakımı ve güzellik üzerine büyük organizasyon
Sağlık

Antalya’da cilt bakımı ve güzellik üzerine büyük organizasyon

24-28 Nisan 2024 tarihleri arasında Antalya’da organize edilen uluslararası katılımlı ‘Güzellik, Estetik & Kozmetoloji Çalıştayı’ heyecanla bekleniyor

Kabak Lifleri: Cilt Bakımında ve Mutfakta Kadınların Favorisi Haline Geliyor - Haberler
Yaşam

Kabak Lifleri: Cilt Bakımında ve Mutfakta Kadınların Favorisi Haline Geliyor - Haberler

Son dönemde kullanımı oldukça artan ‘kabak lifi’ hem mutfakta hem de kişisel bakımda kadınların 1 numaralı tercihi olma yolunda ilerliyor.

Cildinizi Gerginleştiren ve Kolajen Depolarını Dolduran Doğal Kaynak
Yaşam

Cildinizi Gerginleştiren ve Kolajen Depolarını Dolduran Doğal Kaynak

Yaşlanma belirtileriyle savaşmak için kolajen takviyesi mi arıyorsunuz? Doğadaki en güçlü kolajen kaynaklarından biri olan propolisi keşfedin! Propolis, cildinizin ihtiyacı olan kolajeni sağlayarak kırışıklıkları azaltır, hücre yenilenmesini destekler ve cildinize gençlik aşılar.

Çörek Otu: Siyah Altın'ın Sağlık ve Güzellik Sırları
Yaşam

Çörek Otu: Siyah Altın'ın Sağlık ve Güzellik Sırları

Çörek otu, antik çağlardan beri kullanılan "siyah altın" olarak bilinen bir baharattır. Sindirimi düzenler, bağışıklığı güçlendirir, alerjileri hafifletir ve daha birçok faydası vardır. Makalemizde çörek otunun faydalarını, kullanım alanlarını ve ilginç bilgilerini keşfedin!

Canan Karatay'ın Sırrı: Sivilceleri Yok Eden Mucize Sabun!
Yaşam

Canan Karatay'ın Sırrı: Sivilceleri Yok Eden Mucize Sabun!

Canan Karatay'ın da favorisi olan zeytinyağı sabunu ile tanışın! Cildinizi mermer gibi yapın, sivilcelerden kurtulun ve 10 yaş gençleşin! Binlerce lira vermeye gerek yok. Doğal çözüm burada!

Türkiye'de 15 çeşidi var! Adı 3 kez Kur'an-ı Kerim'de geçiyor Faydalarını sıralamayla bitmiyor
Yaşam

Türkiye'de 15 çeşidi var! Adı 3 kez Kur'an-ı Kerim'de geçiyor Faydalarını sıralamayla bitmiyor

Anadolu'da binlerce yıldır tüketilen nar, Türkiye'de 15 çeşidiyle marketlerde yerini aldı. Adı 3 kez Kuran-ı Kerim'de de geçen Narın çekirdeği, suyu ve kabuğu olmak üzere üç kısmı da sağlık açısından faydalıdır.